Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam270
Toplam Ziyaret1681355

Yasin El Kadı’ya Başbakan istedi diye mi verdiniz?

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yolsuzluk iddiaları arasında 10 milyar dolarlık Sultanbeyli Paşaköy maden işletmesi izniyle ilgili iddialarda bulunduğunu ifade ederek, Bakan Veysel Eroğlu'nun bunu açıklığa kavuşturmasını istedi.

Yılmaz, Eroğlu'na, "Sayın Başbakan'ın Orman ve Su İşleri Bakanı'nı aradığı ve Özel Kalem Müdürü'nün devreye girdiği iddiaları var. İzin verildi mi, verilmedi mi? Verildiyse, Sayın Başbakan sizi aradığında mı verdiniz?" diye sordu.

MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz TBMM’nde söz alarak yaptığı konuşmada daha önce maden işletmesi izni verilmeyen Sultanbeyli Paşaköy maden işletmesinin, Yasin El Kadı’nın ortağı olduğu firmanın devreye girmesiyle işletme izninin verildiğini iddia etti. Yılmaz şzyle konuştu: Asrın yolsuzluğunda, iddiaların arasında 10 milyar dolarlık Sultanbeyli Paşaköy maden işletmesi izniyle ilgili iddialar vardır. Sayın Bakan bunları açıklığa kavuşturmadan burada yaptığı açıklamalar kanımca yok hükmündedir. Özellikle maden arazisine, sit çalışmaları devam ettiği, madencilik faaliyetleri başladığı takdirde, sosyal problemlerle karşılaşılacağı, İstanbul il sınırları içerisinde doğal olarak yetişen bitki türlerinin yetiştiği ve kontrolsüz kentleşmenin aşırı ölçüde gelişme ve yeşil alanlara yapılan müdahalelerden dolayı tehdit altında bulunması gerekçesiyle maden işletme izni verilmiyordu. Fakat, meşhur Bosphorus 360, Yasin El Kadı'nın da ortağı olduğu firmanın devreye girmesiyle beraber buraya maden işletme izninin verildiği ifade ediliyor. Bu ifadelerde, Sayın Başbakanın Orman ve Su İşleri Bakanını aradığı ve Özel Kalem Müdürünün devreye girdiği iddiaları var. 10 milyar dolarlık bu maden sahasına, sit alanı da olmasına rağmen izin verildi mi, verilmedi mi? Verildiyse, Sayın Başbakan sizi arayıp da mı verdiniz, Özel Kalem Müdürü devreye girdiği için mi verdiniz? Bunların bir açıklığa kavuşması lazım. 
HANİ YALAN SÖYLEMEZDİN

Bakan Veysel Eroğlu’nun Seyfettin Yılmaz’ın iddialarına cevap vermek yerine onu suçlamaya yönelik ifadeleri üzerine söz alan MHP’li Yılmaz, “Bakın, bana üç sene boyunca gönderdiği müfettişler var, Allah rızası için gelsin, ifade etsin. Burada Orman Genel Müdürü var, Osman Kahveci çıksın, ifade etsin. Altında Osman Kahveci'nin imzası var beni suçladığı konuda. Var mı, yok mu Sayın Bakan? Dolayısıyla, Orman Bakanlığının izni var. Nedir biliyor musunuz?
2004 yılında AKP iktidarı döneminde büyükşehir belediyesine verilen bir yerle ilgili, verilen yer belediye. 10 tane müfettiş gönderdin bir şey çıkarabildin mi? O mahkemeler ne dedi biliyor musun? "Orada suç unsuru yok." dedi. Hani sen yalan söylemezdin, gel izah et”.

 

YASİN EL KADI İŞİN NERESİNDE?
MHP’li Yılmaz 10 milyar dolarlık Sultanbeyli Paşaköy Maden İşletmesiyle ilgili olarak  şöyle konuştu; Sultanbeyli'de Yasin El Kadı'nın olduğu iddia ediliyor. Önce verilmeyen izne, izin veriyorsun. Orada Adem Peker, maden izninin sahibi. Maden izninin sahibinin elindeki yetkiler alınıyor, Yasin El Kadı'ya kadar ortaya geçiriyor. 
Abdestinden şüphesi olmayan, Allah'a inanan, Kur'an'a inanan, bayrağa inanan... Açıkça söylüyorum, ben on yıldır sorgulanıyorum. Sayın Başbakan da sayın bakanlar da eğer adalete inanıyorsa, Türk yargısına inanıyorsa, Türk polisine inanıyorsa... Bakın, Başbakanla ilgili iddiaları operasyon var diye geçiremezsiniz. Burada söylenenler var, burada ne söyleniyor? "İş alan iş adamları TÜRGEV'e bağışta bulundu." deniyor. Burada yüreğiniz yetiyorsa TÜRGEV'e hangi iş adamı ne kadar bağış yapmıştır, gelin bunu açıklayın da o zaman alnınızın ak olduğunu görelim, o zaman abdestinizden şüpheniz olmadığını görelim.



742 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704