Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam1184
Toplam Ziyaret1687693

Adana'ya gelene kadar kimseyle paylaşmadığı ismi cebindeki zarftan çıkararak ilan etti Seyfettin YILMAZ. MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah ÇALIŞKAN’dır. Hayırlı olsun.

                                             ALPER TUNGA/ADANA YORUM YAZARI



Adana’da MHP Seyhan hariç tüm ilçe adaylarını 1 ay önce açıkladı.

 Seyhan ilçesi için de Abdullah ÇALIŞKAN ismi açıklanacaktı. Ancak, bu ismi Sayın BAHÇELİ'nin veto ettiği konuşuldu. Kamuoyunda Mustafa Uğur KIZIL ismi kesin aday olarak dillendirildi.

 Yaklaşık 1 aydır süren sesiz bekleyiş ve çözülemeyen düğüm Genel Başkan Devlet BAHÇELİ’nin  Milletvekili Seyfettin YILMAZ’a  git Adana’ya Seyhan adayını açıkla  talimatıyla çözüldü.

 Adana'ya gelene kadar kimseyle paylaşmadığı ismi cebindeki zarftan çıkararak ilan etti Seyfettin YILMAZ. MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah ÇALIŞKAN’dır. Hayırlı olsun.

 ÇALIŞKAN dosyası kapandı diye yapılan siyasi hesaplar da böylece suya düştü. MHP'de düğüm çözüldü ama Adana siyaseti bir anda toz duman oldu.

Kartlar yeniden karılmak zorunda çünkü bu hamle yerel seçimde tüm hesapları alt üst etti.Çünkü seçmenin 3'te 1'i Seyhan'da olduğu için, Seyhan'da iddialı olan bir parti Büyükşehirde de iddia sahibi olacaktır.

 MHP, Abdullah ÇALIŞKAN ismi ile Adana'da yerel iktidara en yakın parti haline geldi.

 Cumartesi günü otoban gişelerindeki karşılama ve MHP Seyhan İlçe önündeki toplantının kalabalığı ve heyecanı  Abdullah ÇALIŞKAN rüzgarının bir fırtınaya dönüşeceğinin göstergesi.

 Bu kucaklaşmaya en çok Büyükşehir Adayı Hüseyin SÖZLÜ sevinmiş ki karşılamadaki Abdullah ÇALIŞKAN’a sarılışı ve heyecanı görülmeye değerdi.

 Abdullah ÇALIŞKAN yaptığı duygu  ve dualarla dolu konuşmada MHP'ye aday olmaya değil Belediye Başkanı olmaya dahası ölünceye kadar sürecek bir nikah kıymaya geldiğini haykırdı.

 Ülkücüler de "Hoş geldin, Şeref verdin. Milliyetçi Hareketin Yerel iktidarına hoş geldin" diye haykırdılar. Bu manzara bana 1991 seçimlerindeki seçim ittifakını hatırlattı. O günler de Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş ve Aykut Edebali Çorum mitinginde aynı kürsüden Refah Bayrakları altında halka seslenmişlerdi. Ama bu kez bayraklar Üç Hilal idi.

 Sayın BAHÇELİ’nin teşkilat içinden bir aday olması baskısına rağmen ÇALIŞKAN'ı tercih etmesi, Milliyetçi Hareketin doğduğu topraklarda yerel iktidar olma arzusunun bir göstergesidir.

 Abdullah ÇALIŞKAN ismi gündeme geldiğinden beri belli odaklar teşkilat içinden bir aday olmalı diyerek nifak ürettiler.

 Hatta Abdullah Çalışkan’ın AKP'den aday olamadığı ve bu yüzden MHP'yi tercih ettiği, MHP’nin Seyhan’da güçlü adayı olmadığı ve bu yüzden  “aylardır çalışan teşkilat içinden adayları” elin tersiyle itip Abdullah ÇALIŞKAN’a sarıldığı şeklinde yorumlayanlar olabilir. Oysa durum öyle değil…

 Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanlığı tüm Adana genelinde tam 1 yıl önce aday belirleme çalışmalarına başlamış…

 Bu kapsamda, İl Başkanlığı Seyhan'da doğru aday kim oluru tespit etmek amacıyla MHP Genel Merkezinin de çalıştığı güvenilir bir kamuoyu araştırma şirketine Şubat 2013'de yani tam 10 ay önce, 84 mahalleyi kapsayan ve 3442  kişilik dev bir "Seyhan Aday Belirleme Araştırması"  anketi yaptırmış...

 Ankette vatandaşlara sorulan “MHP Seyhan Belediye Başkan adayı kim olmalı” sorusuna karşılık alınan cevaplar üzerindeki sıralamada Abdullah ÇALIŞKAN birinci, Süleyman ŞİMŞİR ikinci ve Hatice Nazlı YAKICI üçüncü olarak belirleniyor. Rapora göre anket kapsamında görüşülen 3442 kişinin büyük çoğunluğu Abdullah ÇALIŞKAN’ın MHP Seyhan Adayı olması konusunda görüş bildiriyorlar ve kendisini destekleyeceklerini beyan ediyorlar. Ankette, MHP’ye daha önce oy vermiş ve kendisini MHP'li olarak tanımlayanların çoğunlukta olduğu dikkat çekicidir. Ayrıca daha önce MHP'ye oy vermemiş insanlar da Abdullah ÇALIŞKAN’ın aday yapılması durumunda MHP'ye oy vereceklerini belirtmişlerdir.

 Ve MHP tarafından Abdullah ÇALIŞKAN’la  adaylık konusundaki ilk görüşme bundan tam 9 ay önce, Mart 2013'de yapılmış.

 Yani yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalışılan, ilmik ilmik dokunan, ülkücüleri yerel iktidar yapma projesinin en önemli parçasıdır bu.

 Elbette bu projeye birçok kişi katkı koymuştur. Ama bugün MHP’nin Adana’da iddialı bir parti olmasını sağlayan kişi yani  bu projenin mimarı Mustafa İZGİOĞLU’dur.

 1 yıl önce aday belirleme çalışmalarına başlamış, en doğru adayları tespit eden öngörüleri ortaya koymuş, kabul ettirebildiği ölçüde doğru adaylar belirlemiş, sabırla inançla Partisini yerel seçime hazırlamıştır.

 Elinden iktidar tarafından gasp edilen yerel iktidarını tekrar geri almak ve Adana semalarının her noktasında 3 hilali tekrar dalgalandırabilmek adına kendi ikbalini dahi düşünmemiştir.

 Tebrikler İZGİOĞLU. Zafer, zafere inanların ve inananlarla beraber bu yolda yürüyenlerindir.



888 kez okundu

Yorumlar

Bizim Abdullah.     07/01/2014 21:35

İşte Karaisalı lı adam gibi adam işte hemşerimiz Abdullah Seyhan a Karaisalı ya hayırlı olsun.
Misafir - Karaisalılı

hayırlı olsun     07/01/2014 17:52

tüm adanaya ,seyhan ,karaisalıya hayırlı olsun.işte bu özümüze geri dönüldü.
Misafir - ünal

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406