Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam627
Toplam Ziyaret1668269

“MUHAKKAK SURETTE BİRLEŞMEKTE KUVVET VARDIR"


 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yüreğir Belediye Meclis Üyeliğine Aday Adayı olan Yasemin Kafalı, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Kooperatifler, demokratik işletme kuruluşlarıdır. Kooperatiflerde temel amaç kâr değil, işbirliği ve dayanışmadır” dedi.

Kafalı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmekte kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir” sözünü hatırlatarak, Yüreğir’de yapımına başlanan ve proje aşamasında olan kentsel dönüşüm programlarının kent kooperatifleri mantığından uzak olduğunu belirtti.

Kooperatiflerin, birçok gelişmiş ülkede, kamu ve kar amaçlı özel sektörün yanı sıra üçüncü bir sektörü oluşturduğu ve sosyo-ekonomik yönden ülkenin gelişim sürecine önemli katkı yaptığına vurgu yapan Kafalı; “Kentsel Dönüşüm Projelerinde, Kent Kooperatifleri alternatifi hiçbir şekilde gündeme alınmamıştır. Bu projelerin uygulanacağı bölgelerde gerek mülk sahibi olan, gerekse orada yaşayan insanlar, kendi bulundukları, yıllardır yaşadıkları alanlarda yapılmaya çalışılan çalışmalardan hiçbir bilgileri olmamakta ve karar süreçlerine katılamamaktadırlar” dedi.

Kafalı, amaçlanan ciddi anlamda bir planlama ve sağlıklı sonuçlar almak ise Kentsel Dönüşüm Projelerinde tek başarılı olma yolunun, orda bulunan insanların katılımıyla Kent Kooperatifleri örgütlenmelerinin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

21 Aralık Dünya Kooperatiçilik gününü kutlayan Kafalı, “Eğer partim bana bu görevi verirse Yüreğir İlçemizde kooperatifleri aktif hale getirmek için çalışacağım” dedi.



938 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339