Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam548
Toplam Ziyaret1668190

Türk Tarih Kurumunun eski başkanlarından olan MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani’nin Kürdistan iddialarına cevap verdi.

BDP Milletvekili Zozani bütçe görüşmeleri kapsamında Meclis kürsüsünde konuşma yaptı. Zozani, "Ben de teröristim, Ordu neyle hangi ticari faaliyetler içerisinde, Ordu Kürdistan’da Kürt halkına karşı bir harekat yürütüyor" gibi açıklamarından sonra, Meclis’te yaşanan Kürdistan kelimesi gerginliğine değindi.
Zozani “Geçen sene kitapçıkta Kürdistan yazıyordu o zaman niye rahatsız olmadınız, okumadınız geçen sene kitapçığı Sayın Halaçoğlu, Sayın Muharrem İnce” dedi.
TARİHTE KÜRDİSTAN DİYE BİR YER YOKTUR
Bunun üzerine kürsüye gelen Yusuf Halaçoğlu Adil Zozani’ye cevap verdi. Halaçoğlu, “Tarihte Anadolu haritasında Kürdistan diye bir yer olmamıştır, bununla ilgili size on tane harita getirebilirim siz bir tane Anadolu’da Kürdistan olan bir harita getirebilir misiniz? Tarihte böyle bir şey yoktur Kürt mimarisi bile gösteremezsiniz” dedi.
HALAÇOĞLU DAHA ÖNCE DE KÜRT YOKTUR DEMİŞTİ
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu daha önce çok dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. Halaçoğlu yabancı arşiv belgelerine ve araştırmalarına dayanarak yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Müslümanlığı kabul etmiş ve kendisini Türk olarak kabul etmiş insanlar gelip Anadolu’ya yerleşmiştir. Dolayısıyla bunları bir mozayik olarak kabul etmek farkına varmadan ülke içerisinde de bir takım gruplaşmalara neden olmaktadır. Bu konuda özellikle siyasetçilerin çok dikkatli olması gerekir.

Araştırmalarımızda Kürt diye bildiğimiz insanların aslında yapısal olarak ’Türkmen asıllı’ olduğunu, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşların ise ‘Ermeni kökenli’ olduğunu gördük.

Ülkeyi bölmeye çalışan ‘TİKKO ve PKK’ terör örgütlerinin içinde yer alan insanların birçoğu Ermeni dönmesi Kürtlerden oluşuyor. TİKKO ve PKK hareketi bizim bildiğimiz gibi Kürt hareketi değildir.”


698 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339