Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam641
Toplam Ziyaret1668283

CHP’de gözler yaklaşık 600 yeni belediye başkan adayının netleşeceği 22 Aralık’taki Parti Meclisi’ne (PM) çevrildi.

CHP’de gözler yaklaşık 600 yeni belediye başkan adayının netleşeceği 22 Aralık’taki Parti Meclisi’ne (PM) çevrilirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun, daha önce belediye başkanlığı da yaptığı Trabzon adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP’de parti içinde 5 MYK üyesinden oluşan “Yerel Seçim Komisyonu” daha önce belirlenen 295 adayın ardından, PM’ye sunulacak yeni aday isimleri üzerinde Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. CHP’nin Ankara, Antalya, Adana, Hatay, Mersin’in de aralarında bulunduğu illerde aday arayışı ise sürüyor. CHP’de çok sayıda milletvekilinin ismi adaylık için geçiyor.

Bu kapsamda CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da isteği doğrultusunda Trabzon’da bu ilin milletvekili olan Volkan Canalioğlu ile Bartın için de Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın aday gösterilmesi bekleniyor. CHP’de Manisa için daha önceki seçimlerde de “son dakika adayı” olan Manisa Milletvekili Özgür Özel’i aday gösterecek.

Ankara için aday adaylığı başvurusu yapan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın yanısıra Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin adı geçiyor. CHP Ankara İl Örgütü’nün 25 ilçe örgütünün desteğiyle CHP Genel Merkezi’ne gönderdikleri bildirgede, “parti örgütlerinden gelmiş, sağdan da oy alabilecek”aday gösterilmesi istendi.

Örgütün İnce’yi tarif ettiği belirtilirken bazı Ankara milletvekilleri de önümüzdeki günlerde İnce’ye destek açıklamaya hazırlanıyor. Ancak genel merkez yönetiminin Ankara için henüz tavrını netleştirmediği ifade ediliyor. 



648 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339