Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam74
Toplam Ziyaret1667716

Aslında Aytaç Durak AKP tarafından bütün geçmişine dönük aklanmıştır. İçişleri Bakanlığının hakkında "soruşturma izni" verdiği 272 dosyadan 266 dosyada DANIŞTAY, "soruşturmaya gerek yok" dediği gibi,....(Mehmet Özer yazdı)



Yerel seçimler yaklaşırken partiler de artık adaylarını netleştiriyor. Akparti bir çok ilde özelliklede  Büyükşehirlerde adaylarını belirledi, MHP’de  aday belirlemede bir çok yerde Ak partiden de önce başladı.Fakat iktidara talip olduğunu her fırsatta belirten CHP nedense hala aday belirlemede sesiz kalıyor.Nedeni iç huzursuzlukların çok olması olabilir mi?

 Özellikle büyük metropollerde CHP’nin hala adaylarını netleştirmemesi ise seçimlerde zararlı çıkmasına neden olabilir.Yaklaşan mevsim ve hava koşulları nedeni ile belkide bir çok yere ulaşamadan seçim gelmiş olacak.AKP  iktidarın nimetlerinden yararlanacak olmasına rağmen adaylarını açıklarken CHP’ de hala İstanbul’da Sarıgül aday olacak mı? 

Ankara, Adana, İzmir,Mersin,Bursa, Antalya   gibi bir çok yerde kimler aday olacak belli değil.Daha Sarıgül aday adaylığını açıklıyacak ve parti İstanbul’da anketler yaptırcak! 

İstanbul böylede peki ya Adana nasıl? Adana da Aytaç Durak ismi konuşulurken, bazı Aday adayları ve özellikle seçim  kaybedeceğini anlayan AKP lilerinde oyunlarına alet olarak CHP genel merkezine faks çekiyorlar.AKP Durak aday olursa seçim kaybedeceğini biliyor fakat CHP içerisindeki, buna AKP’nin CHP içerisndeki uzantıları da diyebiliriz.Bazı Millet vekilleri , adaya adayları Durak’ın hakkkında karalama kampanyası başaltıyorlar.Yerel bir gazetede bu olay sanki davalar bitmemiş de suçluymuş gibi yayın yapıldı.

Bu olayın arkasında da kimlerin olduğu Adana’ da deşifre edildi.Aytaç Durak hakkında açılan ve sonuçlanan davaları tekrar gindeme getirerek güya CHP Genel Merkezi bunlara inanacak ve Aytaç Durak’ın aday olmasının önüne geçilecek! 

Şunu herkes bilmeli ki; İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü temelinde bir çağdaş demokrasi olması gereken Türkiye Cumhuriyetin’de, asla gözden uzak tutulmayacak ilkelerin, belki de başında “Kimse kesin hüküm ile mahkûm olmadıkça suçlu değildir” manasındaki evrensel hukuk prensibi “Masumiyet İlkesi” gelir.

CHP’de aday gösterirken, bu ilkeyi, elbette göz ardı etmemeli; eminim etmeyecektir.

Çünkü görülen o ki birileri:

a) “CHP Adana’da seçim kazanmasın” istemediğinden, “parazit” yapıyor.
b) “Fetret Devri”nden hesap sorulmasından korkanlar lobisi, DURAK korkusuyla entrika ve dedikodu üretmekte.
 
Dedikoduların ve iftiraların asıl nedeni CHP si Adana’da en son 1989 yılında Büyükşehir Belediyesini kazanmasının ardından Aytaç Durak aday olunca 25 yıl sonra seçim kazanmasının önüne geçilmek istenmesidir.
  
Aslında Aytaç Durak AKP tarafından bütün geçmişine dönük aklanmıştır. İçişleri Bakanlığının hakkında "soruşturma izni" verdiği 272 dosyadan 266 dosyada DANIŞTAY, "soruşturmaya gerek yok" dediği gibi, hakkında açılan18 davadan 15'i neticelenmiş; Görevi Kötüye Kullanma, İhaleye Fesat Karıştırma, Zimmet vb. hiç bir konuda mahkum edilmemiştir. Devam eden davalar için de söylenecek "olumsuz sonuç çıkmaz"dır .Çünkü Adana da yayınlanan yerel bir gazetenin manşet yaptığı "Süleyman Demirel Bulvarında arsaya imar" işinde, ki o imar hakkı şimdiki Belediye Meclisinde genişletilip bütün bölgeye teşmil edilmiştir. Nerede "Kişiye özel imar?"

Sonuç, Durak'ı sevmeyebilirsiniz, istemeyebilirsiniz, ama onur ve haysiyete saygılı her insana düşen, 4 yıldır yedi sülalesi mercek altına alınmış ve aklanmış bir kişinin CHP'ye seçim kazandırmasına mani olmak üzere iftira atılmamasıdır.

Bu Durak sevgisi değil Allah korkusu olan her Vicdan sahibinin namus borcudur."CHP Adana’da seçimleri almak istiyorsa ki bunu istiyorlar.Adayın isminin ne olduğuna bakmadan Aytaç Durak’la seçime girmeli ve daha once Adana’lının 5 kez seçtiği ismi 6. kez de CHP sin den kazanmasının önünü açması lazım.Daha fazla gecikmek Adana’da sadece vakit kayıbı olması demektir.

827 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339