Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam775
Toplam Ziyaret1682762

Aytaç Durak, partilerin birleşmeyeceğini, ancak halkın AK Parti karşısında birleşmesi gerektiğini iddia etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylık için destek turlarına çıktı. Durak Ak Parti karşıtı bir blok oluşturma çabası içerisinde. Gazeteci Ömer Alpdoğan da bugünkü yazısında bu habere yer verdi..

CHP'dan Adana Büyükşehir Adaylığına kesin gözüyle bakan Aytaç Durak, hem anti Ak Parti cephesi hem de AK Parti ve MHP dışındaki partilerin desteğini almak için çalışmalara başladı. Durak, dün Demokrat Parti ve İşçi Partisi'ne giderek partililerden seçimlerde kendisine destek vermelerini ve CHP'ye oy vermelerini istedi.

Demokrat Parti il binasına yaptığı ziyarette, İl Başkanı Fatih Köylü ve İl eski Başkanı Nevzat Şaşkın, Yüreğir İlçe Başkanı Vahit Sırlıbaş ile kalabalık bir partili topluluğu ile bir araya gelen Aytaç Durak, partilerin birleşmeyeceğini, ancak halkın AK Parti karşısında birleşmesi gerektiğini iddia etti.

Adana halkının, Adana'da seçmenin tercihini yok sayan AK Parti iktidarından hesap sormak için mutlaka oylarnı kendisinin aday olduğu CHP'de birleştirmesi gerektiğini savunan Aytaç Durak, Demokrat Parti başta olmak üzere, AK Parti ve MHP dışındaki partilerin seçimlerde aday çıkarmayarak kendisine destek vermesi gerektiğini ileri sürdü.

Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, İşçi Partisi, HEPAR gibi partilerin çıkaracağı adayların alacağı oyların AK Parti'nin ekmeğine yağ süreceğini ve CHP'nin seçimleri kazanmasını sıkıntıya sokacağını söyleyen Aytaç Durak,'ın partileri seçimlerde aday çıkarmayarak kendisini desteklemeleri için il başkanlarını biraraya toplayacağı da öğrenildi. Durak, Demokrat Parti'deki ikna turundan sonra aynı amaçla İşçi Partisi'ne de gitti

Durak’a tepki için istifalar gelebilir

Yerel seçim sürecine iddialı bir şekilde hazırlanan CHP’de “sağ aday” sancısı yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti sırasında Adana Büyükşehir Belediyesi için Aytaç Durak, Hatay Büyükşehir Belediyesi için de Mete Aslan isimlerini telaffuz etmesi parti örgütlerinde sıkıntıya yol açarken, örgüt temsilcileri ve partili vatandaşlar duydukları infiali genel merkeze de yansıtmaya başladı. Parti kulislerinde Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün Durak’ın adaylığın durumunda istifa edebileceği, Turgay Develi ve Ali Demirçalı’nın da sert tepki göstereceği konuşuluyor.



1144 kez okundu

Yorumlar

İstifa edip,tepki gösterirlermiş...     07/12/2013 16:11

CHP'nin Durak dışındaki adayları sanki milletten oy toplayıp başkan olacakmış gibi konuşuyor. Özgümüş,DYP için aday olmadı mı sanki?Hiç hizmet yapmasın,sadece görevden aldıkları için gene oyum feda olsun Ayta Bey'e...
Misafir - Opal Kuyt

     06/12/2013 15:08

ÖMRÜNÜZDE ATEŞLE DANS EDEN BRİSİNİ GÖRDÜNÜZMÜ DERLERSE AYTAÇ BEYİ ÖRNEK VERİNİZ.
Misafir - ÇAYRAZLI HACININ OĞLU

     06/12/2013 15:18

ateşle oynuyorsun dikkat et.kendin yanacaksın bari etrafındakileri yakma.
Misafir - ateşin oğlu

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398