Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam476
Toplam Ziyaret1681561

MHP ve AK Parti adaylarını belirlerken CHP’nin henüz adayını açıklamaması, CHP’nin Adana’da seçimi kaybetmemek için ince eleyip sık dokuduğu şeklinde yorumlanıyor

Durak'ın adaylığı netleşiyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın CHP’den Büyükşehir belediye başkan adaylığının her an açıklanabileceği belirtiliyor.



Görevinden uzaklaştırma yazısı 22. defa uzatılan Durak’ın itibarını kurtarmak için aday olup seçimi kazanmak istediği ifade ediliyor. 30 Martta yapılacak yerel seçimler için MHP ve AK Parti adaylarını belirlerken CHP’nin henüz adayını açıklamaması, CHP’nin Adana’da seçimi kaybetmemek için ince eleyip sık dokuduğu şeklinde yorumlanıyor. Durak’ın CHP’den aday olmak için girişimlerde bulunduğu ve siyasi deneyimini bu uğurda çok iyi kullandığı dile getiriliyor. Durak’ın aday gösterilmesi halinde CHP’nin seçimi kazanacağı yönündeki söylemlere karşılık parti tabanında karşıt görüşler dile getirilse de parti genel merkezinin Aytaç Durak’ın adaylığına sıcak baktığı ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ABD’ ziyaretinin ardından Durak’ın adaylığının açıklanabileceği belirtiliyor. 

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer de dünkü yazısında Durak’ın koşullu olarak aday gösterilebileceğini okurlarına aktardı. Durak’ın güçlü bir isim olduğuna vurgu yapan Çakırözer, anketlerde CHP aday adaylarının hiçbirinin kişisel popülaritesinin Durak’a erişemediğini, buna karşılık hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP örgütünün Durak’a çok soğuk baktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmak için Durak’ı istediğini, kamuoyu ve tabanda olumsuz bir algı oluşmaması için bir “hibrid çözüm” yaratıldığını belirten Çakırözer, “Durak CHP’den aday gösterilecek. Seçilmesi halinde ise yardımcıları CHP yönetimi tarafından belirlenecek ve tüm icraatları çok sıkı parti denetimi altında tutulacak. CHP lideri ilk kez Adana’da uygulayacağı bu modeli merkez ya da sağdan aday göstereceği başka seçim bölgelerinde de kullanmayı düşünüyor” diye yazdı.


932 kez okundu

Yorumlar

tatar ramazan bu kez halktır.     04/12/2013 11:51

her seçim döneminde hep ayn sahneler ve oyunlar oynanmak zorunda mı?bu oyunu bozacak bir tatar ramazan neden yok demeyeceğim.bu kez o tatr ramazan bu halktır.bu halk bu oyunu bozacaktır.halkın gündemi aytaç durakı aklamak değildir.halk aytaç durakın oyuncağı değildir.bu halk artık aklını başına almalı.alacaktır da.
Misafir - asistan

     04/12/2013 10:38

vahit bey aylardır aytaç durak haberleri yapıyorsnuz.bu ilçede başa haber yok mu?sabah kalkıyoruz aytaç durak akşam eve gidiyoruz aytaç durak.nedir bu aytaç durak aşkı anlayamadık.ilçenin gerçek gündemi aytaç durak değil ki.daha ciddi haberler bekliyoruz.
Misafir - karaisalılı seçmen

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704