Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam643
Toplam Ziyaret1684740

CHP Adana büyükşehir belediye başkanlığı aday adayı Arif Sezer Adana büyükşehir belediye başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın Bora Jet ile işbirliği yapmasının klasiğin de çok ötesinde bir AKePe yandaşlığı olduğunu söyledi.

 

 

MHP yaşanılan kaset olayında, Bora Jet firmasının payı olduğunu belirten Sezer Bora jet’in yerel ve yaygın medya tarafından mercek altına alınması gerektiğini söyledi.

 

Sezer; “ Türkiye’yi parçalamaya yönelik açılım projesi adı altında çerçevesinde Başbakan’ın Diyarbakır’da Barzani ile buluşmasının arifesinde Adana büyükşehir Belediyesi’nin Adanalıları Diyarbakır’a ücretsiz taşıyacağının ilan edilmesinin vekil zihni Aldırmaz’ın AKePe yandaşlığının bir parçası olduğunu” belirtti.

 Orman eski Bakanı, CHP Adana büyükşehir belediye başkanlığı aday adayı Arif Sezer, Adana Büyükşehir belediye başkan vekili Zihni Aldırmaz’ın AKePe yandaşlığında Vali Hüseyin Avni Coş’dan geri kalmadığını söyledi.

  Emperyalizmin  ‘Açılım’ projesi çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da Barzani ile buluşmasının arifesinde vekil Zihni Aldırmaz’ın Bora Jet sayesinde Adanalıları Diyarbakır’a ücretsiz taşıyacağını duyurmasının tesadüf olmadığını ileri süren Sezer “Aldıkları tepkiler sonunda Diyarbakır’ın yanına Bursa’yı da ilave ettiler” dedi.

 Bora Jet’in çok ilginç bir firma olduğunu belirten Arif Sezer “Basın mensuplarını uyarıyorum.” Dedi. Sezer; “Bora Jet’in yerel ve yaygın medya tarafından mercek altına alınması gerektiğini belirterek MHP’den merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na, Yazıcıoğlu’ndan ABD lideri Obama’ya yapılan 657 bin dolarlık seçin kampanyası katkısına kadar ilginç olaylar zinciriyle tanışacaklar” dedi.

  Bora Jet’in MHP’de yaşanılan kaset skandalının ardındaki firma olduğunu belirten Sezer “ Üstelik tesadüfler bu kadarla da kalmıyor. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında ki helikopter de Bora Jet isimli şirkete aittir. MHP’lilerin kasetlerini yayınlayan sitenin, ABD merkez adresine parayı Bora Jet Şirketinin ortağı İbrahim Faruk Bayındır’ın verdiği tespit edilmiştir. İbrahim Faruk Bayındır aynı zamanda devrin Küçükçekmece Belediyesi’nin AKePe  meclis üyesidir” dedi.

 

“Gizemli Amerikalı”!

 “İbrahim Faruk Bayındır isminin Adana’da da zaman zaman geçtiğini belirten Arif Sezer, Bayındır’ın Adana Ticaret Odası eski başkanı Şaban baş ile de bağlantılı olduğu belirlenmiştir. Şaban Baş’ın da ortağı olduğu Tarkim Uçuş Okulu bağlantıları çok ilginçtir, Orhan Air ve Bora Jet firmaları ile adı anılan bir isimdir. Adana merkezli Tarkim Uçuş Okulu’nun o devirde Genel müdürü olan Bayındır, firmayı satın alarak İstanbul’a taşıdıktan sonra adını Orhan Air olarak değiştirmiştir. Havacılık sektörüne çok ilginç giriş yapan Bayındır’ın adı daha sonraları AKePe ‘nin önde gelen ilişkileriyle popüler hale gelmiş,  ancak ne hikmetse İbrahim Bayındır Bakırköy Asliye 6. Hukuk Mahkemesi’nin esas no: 2003–685 karar no:2004/6 sayılı kararı gereğince adını İbrahim Faruk bayındır olarak değiştirme gereğini hissetmiştir” diyen Arif Sezer olayın bir de ‘Gizemli Amerikalı’ boyutunun olduğunu söyledi.

2008 Eylül’ünde İbrahim Faruk Bayındır’ın hisselerini Samir Bayraktar’a devrettiğinin bilindiğini vurgulayan Arif Sezer 24 Eylül itibarıyla da Bayındır’ın imza yetkileri kaldırılmıştır. Ancak İbrahim Faruk bayındır’ın trendini yükselten gizemli Amerikalının sır perdesinin de aralanmaya başladığı vurgulayan Sezer açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Bayındır’ın arkasındaki Gizemli Amerikalı hep merak ediliyordu. Ticaret sicil kayıtlarına göre şirket yönetim kurulu başkanı Yalçın Ayaslı’dır. Ayaslı ODTÜ mezunu bir Elektronik Mühendisi’dir.  ABD’de yaşamaktadır. Turkish Culturel Found’un kurucusudur.

Obama’nın başkanlık koltuğuna oturduğu seçimlerde 657 bin dolarlık bağışla “En Yüksek bağış yapan kişi unvanına sahiptir. ABD’deki Cumhuriyetçi Parti’ye kayıtlı olduğu bilinmektedir”

 

Aldırmaz Açıklama yapmalı

Meclis üyeleri de vebal altındalar

Adana Büyükşehir Belediye başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın bu kadar karmaşık ilişkileri olan bir şirket ile nasıl bağlantı kurduğunu? Kimlerin vesile olduğunu Adanalılara açıklamak zorunda olduğunu belirten Sezer söz konusu firmanın daha önce de Zonguldak Valiliği ile benzeri bir anlaşma yaptığını hatırlatarak Bora Jet Zonguldak Valiliği ile mahkemelik olmuştur. Adana Büyükşehir Belediyesi hangi şartlarda anlaşma yapmıştır. Bunun meclis kararı var mıdır?

 Varsa bu anlaşmaya imza atan meclis üyeleri de açıklama yapmalıdırlar. Bu karmaşık ilişkilerde onlar da vebal altında kalacaklardır. Başbakanın Barzani ile Diyarbakır buluşmasının hemen öncesinde Adanalıları Diyarbakır’a taşımanın anlamı nedir? Bunlar Adanalıların kafasını karıştırmaktadır. Vekil aldırmaz bu konularda halkı aydınlatmalıdır. Adanalıları ücretsiz Diyarbakır’a götürüyoruz” diyerek devasa reklam panoları asmakla gerçekler gizlenemez. Bu projenin Adanalılara maliyeti ne olmuştur. Diyarbakır ve Bursa’nın özelliği ne ya da nelerdir?

Vali Coş’u iktidar yanlısı tutum ve tavırlarıyla eleştiren Zihni Aldırmaz Bora Jet bağlantılarını Adanalılara mutlaka açıklamak zorundadır” dedi.



725 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351