Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam279
Toplam Ziyaret1667921

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında, 5 il ile 5 büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı isimler şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akyürek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban

Amasya Belediye Başkan Adayı Cafer Özdemir

Kırşehir Belediye Başkan Adayı: Yaşar Bahçeci

Gümüşhane  Belediye Başkan Adayı: Ercan Çimen


Bartın Belediye Başkan Adayı: Seyfettin Kalay

Adaylar açıklanırken her il ve her aday için, grup toplantısı salonun duvarlarına projektörle yansıtılan görüntülerle tanıtım yapıldı. Hem illerde yapılan hizmetlerden görüntüler sunuldu hem de adayların özgeçmişlerine ilişkin bilgiler okundu. Ardından adaylar tek tek sahneye çağırıldı. Başbakan Erdoğan, adaylarla birlikte o ilin AK Parti il başkanları ile milletvekillerini de kürsüye çağırdı ve birlikte poz verdi.

Erdoğan, cuma günü gerçekleştirilecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda belirlenen diğer illerin açıklanacağını kaydetti.

İŞTE AK PARTİ'NİN BAŞKAN ADAYLARI:

Gümüşhane: Ercan Çimen (AK Parti İl Başkanı)

Ercan Çimen, 1966'da Gümüşhane'de doğdu. İlk ve ortaöğretimini de aynı ilde tamamladıktan sonra "Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" "İktisat" bölümünden mezun oldu. Ercan Çimen, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bartın: Dr. Seyfettin Kalay

1968'de Bartın'da doğdu. Doktor; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Nevşehir Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev yaptı. Bir dönem Nevşehir'Kırşehir Tabip Odası Başkanlığı ve Nevşehir Tabip Odası Onur Kurulu üyeliğinde bulundu. Bartın Devlet Hastanesi Başhekimlik görevini yürüttü. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Kalay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kırşehir: Yaşar Bahçeci (Mevcut Belediye Başkanı)

1975 yılında Kırşehir´de doğdu, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırşehir´de tamamladı. 1997 yılında Niğde Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 27 Mayıs 2006 tarihinde AK Parti İl Başkanı oldu. 01 Aralık 2008 tarihinde Kırşehir Belediye Başkan Adayı olmak için bu görevinden ayrıldı. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Amasya: Cafer Özdemir (Mevcut Belediye Başkanı)

1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra girdiği devlet parasız yatılı öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Manisa Salihli Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Salihli Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nü 1990 yılında bitirdi. 2003 yılında AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasete atıldı ve AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2004 yılında mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve 1 Aralık 2008 tarihine kadar Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Bu tarihte görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı'na aday olan Özdemir, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların %40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildi. Cafer Özdemir evli ve 3 çocuk babasıdır.

Afyonkarahisar: Burhanettin Çoban

1962 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. Sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu, İmam Hatip Lisesi Orta Okulu, Meteoroloji Teknik Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2002 yılında 30 arkadaşı ile birlikte AK Parti Afyonkarahisar İl teşkilatını kurmuştur. 2002 yılından beri de kurucusu olduğu AK Parti'nin Afyonkarahisar İl Başkanı olarak görev yapmaktayken Afyonkarahisar il belediye başkanlığı aday adaylığı için 01.12.2008 tarihinde görevinden istifa etti. Evli ve üç çocuk babası olan Burhanettin Çoban 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçilmiştir.

BÜYÜKŞEHİRLER

Kahramanmaraş: Fatih Mehmet Erkoç (AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı)

1974 tarihinde K.Maraş'ın Türkoğlu İlçe'sinde doğdu. Öğrenimime Kahramanmaraş Merkez Üngüt Mahallesi İlköğretim Okulunda başlayarak sırasıyla Ortaokulu, İbrahim Çalık Lisesinden mezun olarak,1992-1993 Eğitim, Öğretim Yılında eğitime başladığım, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, makine bölümünden 1997 yılında mezun oldu.

Eskişehir: Harun Karaca (Eskişehir Ticaret Odası Başkanı)

1966 yılında Eskişehir'de doğan Harun Karacan, Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir. Karacan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını 1990'lı yılların başında Babası Ali Karacan'dan devralan Harun Karacan, şirketinin kurumsallaşma sürecini tamamlamıştır. Harun Karacan iş yaşamındaki başarılarının yanı sıra, birçok sosyal sorumluluk projesine de imzasını attı. İnsani ilişkilerindeki pozitif enerjisi ve oluşturduğu sinerjiyle iş dünyasının da takdirlerini kazandı. 2009 yılında Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Harun Karacan, 2011 yılında ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Harun Karacan TOBB bünyesinde; Ticaret Odaları Konsey Üyesi, Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Üyesi, Genç Girişimciler Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Telekomünikasyon Kurulundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bilgisayar Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Medya ve İletişim Meclisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Kayseri: Mehmet Özhaseki (Mevcut Belediye Başkanı)

1957 yılında Kayseri'de doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri'de sürdürmüş ve Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmiştir. 27 Mart 1994'te Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştır. 23 Haziran 1998'de ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştır. 3 dönemdir görevine devam etmektedir. Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı olarak da tanınmaktadır. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

Konya: Tahir Akyürek (Mevcut Belediye Başkanı)

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bağ-Kur Konya İl Müdürlüğü'nde Avukat, Konya Ticaret Odası'nda Genel Sekreter olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticiliklerde bulundu. Daha sonra Serbest Avukat olarak çalıştı. 2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini yapmakta olan Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Ankara: Melih Gökçek (Mevcut Belediye Başkanı)

Aslen Şanlıurfa Halfetili olan Gökçek'in çocukluğu babasının mesleği dolayısıyla Gaziantep'te geçti. Babası Avukat Ahmet Gökçek, Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanı idi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamlayan Gökçek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrencilik hayatına başlayınca 1967 yılından itibaren Ankara'ya yerleşti. Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunu bitiren Gökçek Gazeteciliğe yerel Gaziantep Haber Gazetesinde başladı. 1984 yılında Anavatan Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığına aday oldu ve seçildi. 25 Mart 1984 yerel seçimleri'nde Keçiören Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 1989 yerel seçimlerinde ikinci defa Keçiören Belediye Başkanlığı görevine aday oldu. Fakat seçimi kazanamadı. 1991 yılı hem siyasi hem bürokratik hayatında dönüm noktası yaşayan Gökçek, ANAP'tan istifa ederek Refah Partisi'ne geçti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 1994 Türkiye seçimlerinde 6.500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığını kazandı.Refah Partisi'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Gökçek, 1999 yılı belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu, yapılan seçimlerde %55 oyla ve 30.000 oy farkıyla Ankara tarihinde iki kez üst üste seçilen ilk Belediye Başkanı oldu.

2004 yerel seçimlerinde üçüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu. 29 Mart 2009 yerel seçimleri seçimlerinde 4. kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu.

İŞTE ERDOĞAN'IN GRUP TOPLANTISI KONUŞMASI:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin başını öne eğdirecek bir girişim olursa bunun karşısında ilk duracak olan önce şahsımdır, arkadaşlarımdır, AK Parti'dir, AK Parti hükümetleridir" dedi.

11 yıl içinde ataması yapılan öğretmen sayısının 407 bin 469 olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, "Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Şu andaki öğretmenlerin yarıdan fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik" dedi.

"KİMSENİN BİZE BÖLEN, AYRIŞTIRAN DEME HAKKI YOK"

Diyarbakır'daki tarihi buluşmanın ardından bazı kesimlerin, çözüm sürecini bulandırmak için yeniden bir gayretin içine girdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla yürüten bir hükümet değiliz" ifadelerini kullanarak "Kimsenin bize bölen, ayrıştıran deme hakkı da yoktur, haddi de yoktur" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerini yılda bir hatırlayan değil, öğretmenini ailenin ferdi olarak gören bir toplumuz. 11 yıl boyunca da eğitimi en önemli gündem maddemiz yaparken, öğretmenlerimizi de baş tacı yaptık. Burada birkaç rakamı özellikle sunmak istiyorum. 11 yıl içinde atamasını yaptığımız öğretmen sayısı 407 bin 469’dur. Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Yani yarıdan fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik. Aynı şekilde 1312 engelli kardeşimizin, 651 milli sporcumuzun atamasını sağladık. Özlük haklarında da iyileştirmeler yaptık. 2002’de mesleğe yeni başlamış bekar öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz ayı itibariyle 1894 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak’tan itibaren 2081 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlarda öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ SÜRPRİZ POLİTİKALARLA İLERLETEN PARTİ DEĞİLİZ

Bir hususun üzerinde özellikle durmak istiyorum. Diyarbakır’daki tarihi buluşmanın ardından normalleşmeden rahatsız olanlar, ithamlarla, hakaretlerle hem süreci hem de zihinleri bulandırmak için gayretin içine girdiler. Geçmişte yaptıkları gibi bizim doğuda söylediklerimizi batıda, kuzeyde, güneyde söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler.
Geçmişte başta Trabzon olmak üzere her ilimiz cevap vermiştir. Trabzon da bizi samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde dile getirmiştir.

Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla ilerleten bir parti değiliz. 2001’de parti programımızda bu meseleyi çok açık şekilde ortaya koyduk.

GİRDİĞİMİZ HER SEÇİM AÇIK VE NET ONAY

Girdiğimiz her seçim, yaptıklarımızı teyit edecek kadar çok açık, net onay anlamına gelmektedir. Aziz milletimiz her seçimde oylarımızı artırarak bize daha fazla destek vererek inandığını güvendiğini, yapacaklarımıza da yetki verdiğini sandıkta vermiştir.
Eğer milletimiz bizim yanlış yolda ilerlediğimizi düşünseydi 2007’de bizi göreve getirmezdi.


617 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436