Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam250
Toplam Ziyaret1681335

Tatlıcı Köse A.Ş.’nin ortaklarından Mahmut Karahan, Karaisalı ile özdeşlenen meyveyi dondurma içine katarak yeni bir tat geliştirdiklerini ve yeni açtıkları Tellidere Şubesi’nde müşterilerine sunduklarını söyledi.



Adana’da 8, tüm Türkiye’de 25 Şube açılışını gerçekleştiren ve her geçen gün büyüyen Tatlıcı Köse, Murtlu Dondurma’yı üreterek vatandaşların hizmetine sundu.

 Tatlıcı Köse A.Ş.’nin ortaklarından Mahmut Karahan, Karaisalı ile özdeşlenen meyveyi dondurma içine katarak yeni bir tat geliştirdiklerini ve yeni açtıkları Tellidere Şubesi’nde müşterilerine sunduklarını söyledi.  Karahan, Murtlu Dondurmanın lezzetinin değeri konusunda ÇÜ Gıda Bölümünden yardımcı olmalarını isteyeceklerini belirterek, “ Onları da çağıracağım. Onlardan bütün değerleri alacağım. Şuandaki kendimizin yaptığı Türk usulü dondurmada salep ve sütün değer tartışılmıyor. Biz doğal salep kullanıyoruz. Avrupa’dakiler ise suni salep kullanıyor. Bizim kullandığımız salebin kilosu 300 lira. Onların kullandığı salebin kilosu ise Türk parası ile 60-70 lira. Onlar genellikle su bazlı çalışıyorlar. Biz de öyle şey yok. Salep bazlı çalışıyor” dedi.

  Mahmut Karahan, Murtlu Dondurma fikrinin kendisinde nasıl oluştuğunu ise şöyle anlattı:

“Çin’de katıldığım fuarda bizim siyah murta benzeyen meyve vardı. Ama bizim murt veya hambeles onların meyvelerinden daha lezzetli. Onlarınkinin lezzeti daha düşüktü, sade görselliği vardı. Tadına baktıktan sonra kendi dondurmamıza murt tadı girersem farklı şekilde lezzet girer diye düşündüm ve bir-iki denemeden sonra bulduk ki,  gayet lezzetli. Kime tattırdıysam, özellikle de murtçu arkadaşlar, demediler ki kötü. Bizi en güzel düzeltenler müşterilerdir. Burası için yani kendi memleketimizin insanlarına murtçu diyoruz ama murtu sade ve çiçekçiler kullanıyor, yaprağından dolayı. İşte bir ay süren meyvesini toplayıp belli bir şoklama ile muhafaza edersek, bunu biz ülkemizin ve yöremizin menfaatine katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü nice meyveler var, dondurmanın içine giriyor, adı dondurma olmuş. Dondurmaya ad vermişler,  tutti furitti gibi. Bizim meyvemiz niye öyle olmasın? Ki bizim murt onlardan daha kalitelidir” dedi.

 



1641 kez okundu

Yorumlar

     14/11/2013 11:51

Abi çok güzel yakışmışsınız Allah beraber liginizi dayim eylesin ben sizinle oturmaktan mutlu oluyorum doslarımızıda gördüğümde daha çok mutlu oluyorum güzel insanlar
Misafir - karaisalı dan

orijinal     14/11/2013 10:52

merhaba, sürekli müşterisi olduğum kösede murtlu dondurmanın tadına bakma fırsatım oldu. hakikaten çok orijinal ve lezzetli bir dondurma. daha önce hiç bu kadar farklı bir reyhaya sahip dondurma yememiştim. giriştiği her işte olduğu gibi köse dondurmaya da damgasını vurmuş. taklit eden değil taklit edilen olarak kösenin bu ürününün de taklitlerini çok yakında göreceğimizden eminim.
Misafir - hakan taşgedik

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398