Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam730
Toplam Ziyaret1682717

Bazı Ankara firmaları vatandaşlara aday adaylarıyla ilgili kasıtlı sorular yöneltiyor ve bazı aday adaylarını kasıtlı olarak listede göstermiyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Seyhan ilçesinde anket yapan bazı firmaların vatandaşlara kasıtlı sorular sorması ve resmi aday adaylığı başvurusunda bulunan ve Adana ve Seyhan’da ‘Başkan’ gibi büyük ilgi gören Mustafa Uğur Kızıl ismini listede göstermemeleri tepkilere yol açtı.

 

Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan Seyhan İlçe Belediye Başkan A. Adayı Mustafa Uğur Kızıl, “Optimar Araştırma Danışmanlık Eğitim A.Ş isimli firmaya ulaştık. Ayhan Bilgili isimli şirket yetkilisi ile görüştük. Bir aday adayı lehine anket yapıldığını isim veremeyeceklerini bize söyledi. Yine Ankara kökenli Günar isimli anket firması Seyhan ilçemizde 3 hafta önce böyle bir anket yapmıştı. Daha öncede bazı firmalar kamuoyunu eksik bilgilendirerek başka ilçelerle ilgili aynı yola başvurmuşlardır. Bu işe girenleri, kamuoyunu yanlış yönlendirenleri ise esefle kınıyorum. Konuyu bir dilekçe ile MHP Genel Merkezi’ne ilettik”dedi.

 

 

KİM BU ISMARLAMACI ANKETÇİLER?

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde anket krizi kısa sürede büyük boyutlara ulaşırken bazı anket firmalarının yanlı, kasıtlı tutumları Seyhan İlçe Belediye A. Adayı Mustafa Uğur Kızıl’ın tepkisine yol açtı.

 

Seyhan İlçe Belediye A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl Salı günü öğle saatlerinde Denizli Mahalle Muhtarı Hasan Külahlıoğlu’na Ankara anket firmasından gelen telefon olayını ve yaptıkları araştırma sonrasında bir aday adayının yararına bu çalışmaların yapıldığını öğrendiklerini söyledi. Kızıl bu durumu esefle karşıladıklarını belirtti ve MHP Genel Merkezi’ne anketçi firmanın adresini, telefonunu, kasıtlı sorular sorulan vatandaşların kimliklerini ve telefonlarını bildirdiklerini açıkladı.

 

Kızıl’ın MHP Genel Merkezi’ne gönderdiği dilekçenin tam metni ise şöyle:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin Dikkatine;

Salı Günü Saat 12.02 sıralarında Adana Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi Muhtarı Milliyetçi Hareket Partisi üyesi Sn. Hasan Külahlıoğlu (Cep Tel: 0544 272 88 XX), 0530 142 00 43 numaralı telefondan aranmış anketör bayan görevli mahalle muhtarı arkadaşımıza 2009 yerel seçimlerinde hangi yerel partiye oy verdiği sorulmuş kendisi Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ifade etmiş, akabinde 30 Mart 2014 mahalli ve yerel seçiminde hangi partiye oy vereceği tekrar sorulmuş Milliyetçi Hareket Partisi cevabı alındığında bu defa da anketör bayan ise aday adaylarını sıralamaya başlamıştır. Sıralamada Sn. Alper Pişkin, Sn. Ahmet Erdoğan, Sn. Süleyman Şimşir, Sn. Hatice Nazlı Yakıcı, Sn. Turgut Bağdağı, Sn. Mustafa Akkuş ve Sn. Cumali Yücel isimlerini sıralamıştır.

Seyhan aday adaylarından Sn. Mustafa Uğur Kızıl’ın ismi anketör bayan tarafından ifade edilmemiştir. Tekrar sorulduğunda ise Milliyetçi Hareket Partisi’nin Seyhan ilçesinde böyle bir Belediye Başkanı  aday adayı olmadığını söylemişlerdir.

 

Buna benzer bir durum yaklaşık 3 hafta önce Ankara kökenli Günar Danışmanlık Araştırma Şirketi 2 çalışanı tarafından  Adana Seyhan İlçesi Ziyapaşa Bulvarında aynı şekilde yüz yüze anket yapılmış Milliyetçi Hareket Partisi Seyhan Aday Adayları hepsi sıralanmış fakat Sn. Mustafa Uğur Kızıl’ın adı aday adayı olarak anketörler tarafından listede olmadığı belirtilmiştir. Aynı anket yanlışlıkları Çukurova, Sarıçam, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde de yaşanmıştır.

Şahsım tarafından yapılan incelemede Optimar Araştırma Danışmanlık Eğitim A.Ş. / Ankara firması Tel: 0312 417 56 76 aranarak araştırma şirketi yetkilisi Sn. Ayhan Bilgili ile (Cep Telefonu : 0532 060 20 XX) Saat 17:28’de bir vatandaş olarak yapılan telefon görüşmesinde şirket yetkilisi bu bir ısmarlama ankettir sipariş üzerine alınmış bir ankettir. Müşterinin isteği ve faydası lehine yapılan bir ankettir ifadesini kullanmış, aynı zamanda ciddi anlamda mahcubiyetini ifade eden beyanlarda bulunmuştur. Tarafımdan sorulan müşteri kim veya parti adına mı yapıyorsunuz sorusuna bu meslek sırrıdır, konu ile ilgili bilgi veremem özellikle müşteri lehine ifade edilen bir anket olduğunu belirtmiştir.

 

TEK ÇÖZÜM TEK ÇARE MHP ifade ettiğimiz bir ortamda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezini ve kamu oyunu yanlış yönlendirmeye çalışan ülkücü irade dışında çözüm arayan şahısları huzurunuzda esefle kınıyor üzüntü ve ibretle takip ediyorum.

Konunun gereğini yüksek bilgi ve müsaadelerinize arz ederim.

Saygılarımla

Mustafa Uğur Kızıl

MHP Seyhan Belediye  Başkan A.Adayı



848 kez okundu

Yorumlar

ÇUKUROVA KAYBEDİLDİ.     15/11/2013 09:35

MHP ÇUKUROVAYI KAYBETTTİ SÖYLEMEDİ DEMEYİN.HADİ GEÇMİŞ OLSUN.
Misafir - ÖZ ÇUKUROVALI

     13/11/2013 19:50

MHP ÇUKUROVA İLÇESİNDE YANLIŞ ADAYLA SEÇİME GİTMEKTEDİR.ADAY TANINMAKTADIR AMA KÖTÜ TANINMAKTADIR.YANSIMASI HÜSEYİN SÖZLÜ YÜ BİLE ETKİLEYECEKTİR.ADANA VE HAVALİSİ MHP NİN HER ZAMAN AYNASIDIR. EĞER BÖLGEDE MHP TÜKENİRSE KENDİ BÖLGESİNDEN OLAN GENEL BAŞKANINA SAHİP ÇIKAMAMIŞ OLACAKTIR.İNŞALLAH MEVCUT DURUM DÜZELTİLİR.
Misafir - ÇUKUROVA MHP

VARMISINIZ İDDAAYA     13/11/2013 15:58

MHP ÇUKUROVA DA SEÇİME BOŞUNA GİRİYOR.SEÇİMİ ÇOK BÜYÜK FARKLA KAYBEDECEK.ÇÜNKÜ GÖSTERDİĞİ ADAYI ADANADA TANIYAN HİÇKİMSE YOK.SÖYLEMEDİ DEMEYİNİZ.İDDAYA GİREN VARMI?BİR TEK ARABAM VAR ARABASINA KİM İDDAYA GİRER.
Misafir - ÇUKUROVALI SEÇMEN

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398