Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam990
Toplam Ziyaret1669376

Adana belediyecilik tarihinde ilk kadın aday

 Adana tarihinde ilk kez kadın belediye başkan adayı oldu. CHP'nin Adana'nın Karaisalı ilçesinde belediye başkan adayı olarak belirlediği İlhan Şahin, CHP camiasına sevinç yaşattı. Karaisalı'da kurduğu zeytinyağı fabrikasıyla girişimcilik ruhunu ön plana çıkaran emekli öğretmen İlhan Şahin, adaylığının ardından büyük ilgi görüyor.

Eşini yıllar önce kaybeden ancak hayata daha sıkı sarılarak iki çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan, kurduğu mütevazi fabrikasında bir oğlu, kardeşi ve onlarca personelle zeytinyağı üretimi gerçekleştiren İlhan Şahin'i ilk ziyaret eden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç oldu. Av. Rukiye Çinkılıç'la birlikte CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Berna Sivritepe, CHP Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer ve CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Melike Aydoğan da İlhan Şahin'e fabrikasında destek ziyaretinde bulundu.

İLHAN ŞAHİN: "GURUR DUYUYORUM"

Aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İlhan Şahin, "Çok sevindim. Partimin arkamda olması bana gurur verdi" dedi.

Karaisalı'da yapılacak çok iş olduğuna dikkati çeken Şahin, "Başkanım Rukiye hanım aday olmamda ve aday olduktan sonra da büyük destek sunuyor. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Çok kişi aradı ama ilk ziyaretime gelen Rukiye hanım oldu. Karaisalı'da turizmi canlandırmayı düşünüyoruz. Kapukaya Kanyonu'na tur düzenleyebilirsek ilçemizin çehresi değişecek. Karaisalı'ya özel dokuma kültürünü tekrar canlandırmak, süt ürünleri ile ilgili çalışma yapmak istiyorum. Hayvancılıkla ilgili projelerim var. Karaisalı'yı unutanlara güzel bir belediyecilik örneği sergileyeceğiz" dedi.

ÇİNKILIÇ: "ÇOK SEVİNDİK"

Karaisalı'daki zeytinyağı fabrikasında üretim ve istihdam sağlayan örnek kadın İlhan Şahin'in aday gösterilmesine çok sevindiklerini belirten CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç ise "Karaisalı bizim en önemli ilçelerimizden biri. Hem turizm hem de tarım açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Karaisalı İlçe yönetiminde görev yapan İlhan Şahin'in ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini iyi bildiğini kaydeden Av. Çinkılıç,  "Girişimci ruhuna sahip İlhan hanım bu işleri çok iyi biliyor. Karaisalı ilçemizden bir kadın belediye başkan adayı açıklanmasından dolayı çok mutluyuz. Kendisinin arkasındayız. Bundan sonra hep beraber İlhan hanım belediye başkanlığı koltuğuna oturana kadar destek olacağız. Karaisalı'ya CHP bayrağını dikeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

SİVRİTEPE: "EMEĞİMİZ VARSA SÖZÜMÜZ DE OLACAK"

Kadın Kolları MYK Üyesi Berna Sivritepe de, "Adana'nın Karaisalı ilçesinden bir kadın aday belirlenmesi bizi çok mutlu etti. Emeğimiz varsa sözümüz de olacak" dedi.

Yerel yönetimlerde kadınların daha çok söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Sivritepe, "Kadının olduğu yerde emek vardır, kadın anadır, kadın topraktır, toprağı filizlendiren kadındır. Kadın girişimcimizin büyük bir cesaret örneği göstererek aday adayı ve sonrasında aday olması bizleri çok sevindirmiştir. Kendisi bizim gurur kaynağımızdır. Desteklerimiz sürecek. Başarılar diliyorum" dedi.

OĞLU ANNESİYLE ONUR DUYUYOR

Karaisalı'nın CHP'li Belediye Başkan Adayı İlhan Şahin'in hem annesinin fabrikaında çalışan hem de üniversitede okuyan oğlu Mehmet İlker Şahin ise ilk kadın adayın annesi olmasından duyduğu gururu ve onuru paylaştı. Annesiyle her zaman gurur duyduğunu vurgulayan oğul Şahin, "Benim diyen erkeklerin yapamayacağı işleri başaran anneme güveniyoruz. Tek başına girişimcilik örneği sergileyen, bizleri okutan, insanlara istihdam alanı sağlayan annemin belediye başkanı olacağına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.



1304 kez okundu

Yorumlar

     13/11/2013 00:09

Hayırlı olsun İlhan Hanım fakat Kasım ayı sonuna kadar CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Aytaç Durak olarak açıkladığı gün, Karaisalı Belediyesi CHP Başkan Adayı da değişir; sizce kim olur ? Siz Zeytinyağ Fabrikanızı nasıl modernize edersiniz, kapatisesini artırır, müşteri portföyünü geliştirme işleriyle uğraşırsınız. Bonus olarak da Meclis Üyeliği..
Mustafa Sürmeli

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173