Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam945
Toplam Ziyaret1669331

Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen bal yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Adana ili Arı Yetiştiricileri Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce bu yıl 3.’sü düzenlenen bal yarışması oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Tarım Fuarı’ndaki yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 117 üreticinin katıldığı yarışma öncesi konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Türkiye'de arıcılığın yıllardır yapıldığını ve önemli tarımsal faaliyet olduğunu söyledi. Türkiye’nin, 6 milyon dolayındaki kovan varlığı ile dünyada ikinci sırada yer aldığını belirten Aygül, yıllık 94 bin ton üretimle de üçüncü sırada olduğunu ifade etti. Geniş florası, uygun iklimi ve bal verimi yüksek bitki bakımından Türkiye'nin önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Aygül, ''2012 yılı verilerine göre, 428 bin 59 koloni ve 8 bin 320 ton bal üretimi ile Adana, Türkiye'de Ordu ve Muğla'dan sonra üçüncü sırada yer alıyor. Koloni başına verim ise 19,4 kilogram civarında'' dedi.

Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu da arıcılığın özellikle kırsal alanda yaşayan aileler için önemli geçim kaynağı olduğunu belirterek, ''Bal üretimi ve kalitesinde önemli artış sağlanmaktadır. Her yıl üyemiz artmakta, birliğimize üye olmayanlarla birlikte yaklaşık 2 bin 500 aile geçimini arıcılıkla sağlamakta'' diye konuştu.

Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ise Yarışma sonunda çok güzel ürünlerin ortaya çıktığını belirterek tüm yarışmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Arslan seneye bu yarışmanın bölge bazlı yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Konuşmaların ardından 117 üreticinin balı, tadı, rengi ve aromasına göre değerlendirildi. 10 katılımcının dereceye girdiği Yarışmada birinciliği Ahmet Karakaya ikinciliği Süleyman Erdem, üçüncülüğü ise Fatma Uludağ aldı

Dereceye giren üreticilere ödülleri, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ve etkinliğe katılan çeşitli protokol üyeleri tarafından verildi

Programda katılımcılara Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından özel hazırlanmış bal şerbeti ikram edildi.



585 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173