Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam302
Toplam Ziyaret1685057

Seyfettin Yılmaz, "Herkes için Vali, baba olarak değer görür. Bugün buradasın yarın başka yerde olursunuz. Ama bu tür olaylar topluma zarar verir”

Ak Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın: Suç Valiyi atayanda

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın ülke gündemini de meşgul eden tartışması hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Küçükaydın kavga eden iki kişiden birisi bu ilin valisi diğeride ne şekilde olursa olsun bu şehrin belediye başkanıdır. Bir milli bayramımızda milletvekillerimizin, garnizon koutanının ve Adana'yı yöneten kişilerin gözü önünde yaşanan bu kavga ve uslup sıradan insanların diliyle olmuştur ve çok hoş olmamamıştır.

VALİ ROZET DAĞITIMINA KARIŞAMAZ

Ak Partili Küçükaydın Zihni Aldırmaz'ın tören alanında rozet dağıtmasına karışamaz. Aldırmaz'ın bu konuda Valilikten izin almasına da hukuken gerek yoktur. Vali ancak bu rozetin kaynağını ve nereden harcandığını sorgulayabilir. Bunu dışında oradaki rozet dağıtımına karışma hakkı yoktur. Bir izin alınması da söz konusu değildir. Vali beyin karışabilmesi için dağıtılan şeyin toplumda infial uyandıracak bir suç oluşturması gereklidir. Ancak ortada böyle bir durum yok.

TÜRKİYE'DE VALİLİK BÖYLE DEĞİL

Ben 3 dönemdir milletvekiliyim. Oğuz Kaan Köksal, Kemal Ünal, Cahit Kıraç ve İlhan Atış ile çalıştım. Hiç bir vali ile hiçbir şekilde problemim olmadı. Ancak bu vali Türkiye'deki valilik sistemine aykırı davranıyor. Ben Vali COŞ'un icraatlarını beğenmiyorum. Sadece protokol gereği selam veriyorum. Bu adamın Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın ve Adana'daki valiliğe bir baksınlar böyle bir adamı nasıl vali olarak tutuyorlar. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası'nda valilerin bir takım yetkileri alınarak belediye başkanlarına veriliyor. Buna alışılması gerekiyor. Vali beyin elinden Özel idare güzel idare birçok yetkisi alınıyor bunun kabul edilip alışılması ve hazmedilmesi gerekli. Ayrıca Aytaç Durak'ın 4 yıla yakın bir zamandır görevinden uzak tutulması bir garabet ve haksızlıktır.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz: “Adana Valisi Bugün Buradadır Yarın Yoktur”

MHP’li vekil Yılmaz Programda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında yaşanan tartışmaya değindi.

Yılmaz konu ile ilgili olarak “Kentin Protokolün en tepesideki kişi olan Vali ile Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili arasındaki tartışma hiçte hoş olamamıştır. Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünün kutlandığı çelenk koyma töreninde oluyor bu olay ve gerçekten üzücüdür. Şimdi şunu açık ve net ifade ediyorum. Bayram günü bunları konuşmak beni ve Adanalıları üzüyor. Biri bu kentin Valisi diğeri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili… Şimdi çıkıp toplumsal mesajlar vereceksiniz birlikten beraberlikten bahsedeceksiniz. Sonrada gençlerin öğrencilerin vatandaşların olduğu ortamda şu görüntü kabul edilecek değil. Sayın Valiye seslenmek istiyorum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ile anlaşamadığınız noktalar olabilir bunun yeri ora değil. Orda bir usulsüzlük varsa gereğini yapar soruşturmayı açarsınız” dedi…

“ADANA VALİSİ BUGÜN BURDADIR YARIN YOKTUR”

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş diğer görev yerlerinde de aynı olumsuzlukları yaşadığını belirten MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Adana Valisi bugün buradadır yarın yoktur. Hiç kimse Adana’nın geleceğine ipotek koyma hakkına sahip değildir. Adana Valisinden isteğimiz ve ricamız şudur; Bu tür olumsuzlukları bir kenara bırakarak Adana’nın yatırımların önünü açılması. Adananın kalkınmasının önünün açılabilmesi için çözüm yollarının ortaya konmasıdır. Yarın siz gideceksiniz Adana yerinde kalacaktır.

Adana bu şekilde kaybediyor. Adana Valisinin geçmiş görev yerlerini incelediğimizde bu tür olayları olumsuzlukları görmemiz mümkündür. Örneğin Kırklareli’nde, Aydın’da olan görüntüler hiç hoş değildir. Burada yaşanan olaylar basında oldukça fazla yer buldu. Herkes için Vali, baba olarak değer görür. Bugün buradasın yarın başka yerde olursunuz. Ama bu tür olaylar topluma zarar verir” ifadelerini kullandı.

PROTOKOL OLAYI!

MHP Adana Milletvekili Seyfettin yılmaz Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz geçtiğimiz hafta yaşandığı iddia edilen protokol krizi ile ilgili olarak da konuştu.

Yılmaz,” Geçtiğimiz Pazar günü Ceyhan Belediye Başkanımız ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayımı Hüseyin Sözlü’nün Protokole alınmayacağı doğrultusunda talimat aldığını öğreniyoruz. Kendisi Büyükşehir Adayımızın yanında hali hazırda Belediye Başkanıdır ve spor adamıdır. Siz Ceyhan Belediye Başkanımızı hangi hakla protokole almama cesaretini ortaya koyuyorsunuz. Eğer görevliler bunu kendileri yaptıysa soruşturma açarsınız. Ama ben görevlilerin kendiliğinden böyle bir oluşuma gireceklerini düşünmüyorum. Birileri bu talimatı vermiştir. Böyle yaparak Adana’yı gerersiniz Adana’ya zarar verirsiniz” şeklinde konuştu

YILMAZ: SİYASETE MERAKLILARSA İSTİFA EDER MEYDANA ÇIKARLAR

Siyasete meraklı olanların bürokratik kimliklerini bir kenara bırakıp meydana çıkması gerektiğini söyleyen Yılmaz, ”Buradan bir defa daha yetkilileri uyarıyorum. Herkes kanunların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde bütün vatandaşları, bütün siyasi partileri eşit görerek çalışmalıdır. Çünkü onlar atanmıştır bizler seçilmişizdir. Eğer siyasete meraklılarsa önümüzde yerel seçim var. Çıkartırlar vali gömleklerini kaymakam gömleklerini istifalarını verirler, çıkarız siyaset meydanına istedikleri mücadeleyi verirler.

Hangi siyasi düşünceye inanıyorlarsa orda bu mücadeleyi verirler. Bürokratik kimliğiyle siyasi ayrımcılık yapanları deşifre ederiz. Bu tür olumsuzluklardan baskıcı anlayışta MHP olarak gerek biz gerek fertlerimiz hukuk çerçevesi içerisinde, kanunlar çerçevesinde, dik duruşunu ortaya koyarak mücadelesini veririz. Cumhuriyetin 90. Yıl dönümünü kutladığımız şu günlerde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı: Vali COŞ derhal istifa etmeli

Yazılı açıklama yapan Ali Demirçalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'un yarattığı provokasyonu kınadığını belirtti. Demirçalı açıklamasında, Vali Hüseyin Avni Coş'u istifa ederek Adana'yı terk etmeye davet etti. Bu konuda Adanalılardan da destek isteyen Demirçalı açıklamasında şöyle dedi:

"Vali Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz arasında çıkan gerginlik sırasında, Vali Coş'un amacını ve haddini aşan bir üslupla töreni provoke etmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır. Sayın Hüseyin Avni Coş'u makamını boşaltmaya davet ediyorum. Başbakana yaranmak istiyorsa, bunu törenlerimizi sabote etmek yerine makamından istifa etsin ve çok arzuladığı Ak Parti saflarına açıkça katılsın.

Bulunduğu makam Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsilidir. Atatürk, bayrak ve milli değerlerimiz üzerinden hareket ederek şov yapmak yeri değildir. Hüseyin Avni Coş daha önce görev yaptığı Kırklareli ve Aydın illerimizdeki törenlerde de benzer tabloları sergilemiştir. Vali, Türk Bayrağımızı kullanmak hassasiyeti içerisindeyse önce kentin, devletin parasıyla donatılan billboardlara baksın. Bu billboardlara Türk Bayrağı üzerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve altında Akp'nin ampulünü görecektir.

Bu da göstermektedir ki, amaç ne Atatürk ne bayrak. Amaç, kamuoyu önünde şov yapıp Başbakana mesaj göndermek. Adana valilik makamı ne mesaj verme yeridir, ne de şov yapma yeridir. Sayın Coş bir an önce yaptığı provokasyonun hesabını vermeli ve işgal ettiği makamı boşaltarak 4 bin yıllık barış ve huzur kenti Adana'yı terk etmelidir."



688 kez okundu

Yorumlar

     31/10/2013 10:54

bu halkın %50 den fazlasının neden AK PARTİ ye oy verdiği daha iyi belli oluyor.tören alanında süt dökmüş kedi olanlar şimdi donkişot kesiliyor.sevsinler sizin muhalefetinzi.
Misafir - alper göçer

     31/10/2013 10:11

sayın milletvekilleri bırakın artık bu ayakları.Vali vekile fırça atarken hepinizde ordaydınız hepiniz sanki yer yarıldı yerin dibine girdiniz.Şİmdi ahkam kesiyorsunuz.Bu ayaklardan paça olmuyor ve halk yemiyor artık.Orda Sayın valimiz fırça atarken hepinizde içinizden valimiz haklı burda bayrak reklamı yapılmaz diye içinizden geçiriyorsunuz.SOnra da arkadan böyle demokrat kesiliyorsunuz.İLçe halkı olarak sayın valimizin arkasındayız.Kimse bayrak üzerinden vekil oldugu halde babasının çiftliği gibi kullandıgı belediyenin parası ie şov yapamaz.valmze destek olmak boynumuzun borcudur.
Misafir - ilçe seçmeni vatandaş

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231