Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1026
Toplam Ziyaret1687535

“5 Ocak Stadı’nın yeri kültür meydanı olsun”

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Adana’daki en önemli eksiğin Adanalılık ruhu olduğunu söyledi. Adana’daki kent dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Sönmez, bu dinamiklerle Adana lobisinin oluşacağını belirtti.  

“5 OCAK STADI AVM OLMASIN”

Adana’nın genel sorunlarına değinerek yerel yönetimlere de bir çağrı yapan Sönmez, kent içi ulaşımın rahatlaması yönünde atılacak adımların konsensüs sağlanarak gerçekleşmesi temennisinde bulundu. Adana 5 Ocak Stadyumu ile ilgili tartışmaları da hatırlatan Sönmez, Adanalılar’ın tarihi 5 Ocak Stadı’nın yerine konut yapımına karşı çıktığını vurguladı. Sönmez, “5 Ocak Stadyumu’nın yıkılması zorunluysa stadyum yeri sosyal donatı alanlarıyla kaplı özel bir kültür-sanat meydanı olabilir. Adana’yı farklı bir kimliğe büründürebilecek stadyum alanı halkın ve sivil toplum kuruluşlarının fikirleri alınarak hazırlanacak özel bir projeyle kültür ve turizme büyük katkı sağlayabilir” diye konuştu.
Adana’da yeterince AVM bulunduğuna dikkati çeken Sönmez, bu tür kamusal alanların vatandaşın dinlenme, eğlenme ve sosyal etkinliklere katılabileceği bir yapıya bürünmesi gerektiğini söyledi.

BEYİN GÖÇÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Adana’daki beyin göçünün kente büyük zarar verdiğinin altını çizen ADSİAD Başkanı Sönmez, bu durumun kent için büyük bir tehlike olduğunu vurguladı. Sönmez, “Adana’ya büyük güç katacak insanları kentte tutacak mekânsal düzenlemelerin yapılması, yaşanabilirlik katsayısını artıracak aktiviteler yaratabilecek bir düzenleme ve planlama yapılmak zorunda” diye konuştu.

Sönmez, Adana’da uzun yıllardır odaların kendi aralarında bir birliktelik oluşturamadığına dikkati çeken ancak gelinen süreçte uyumlu bir yapıya rağmen henüz istenen sinerjinin harekete geçmediğini ifade etti. Adana’da odalar ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapan Sönmez, “Şu anda el eleyiz ama bundan sonra projelerde de el ele olmalıyız. Adana’yla ilgili yapılması gerekenleri ‘Önce Adana’ diyerek, Adanalılık ruhunu ortaya koyarak samimiyetle yapmalıyız” dedi.



551 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406