Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam1155
Toplam Ziyaret1687664

PRENSES KİM, PRENS KİM? HİKAYEYE GÖRE PRENSES ÇUKURA DÜŞMÜŞ, KARA ÜLKEDE UMUTLAR KALMIŞ BAŞKA BAHARA. ÇOBAN ALİ KİM, KOYUNLAR KİM? HİKAYEYİ ÇÖZMEYE HEP BERABER DEVAM EDELİM. YORUMLAR SİZDEN,YAYINLAMAK BİZDEN

İŞTE VEYSEL GÜNDÖR'ÜN YAZDIĞI ÇOBAN ALİ HİKAYESİNİN TAMAMI:

"Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben dayımın beşiğini tıngır mıngır sallar iken, şirin mi şirin Adana vilayetinin kuzeyinde adı Kara ile başlayan bir ülke varmış. Adı kara ile başlayan bu ülke aslında çok güzelmiş. Akarsuları, ormanları, bal, KAYMAK adamları hes.leri  barajları,tarımsal faaliyetleri, örfleri gelenekleri,her şeyleri herkesleri kıskandıracak güzellikte bolluk ve bereket içindeymiş. Kızları çok güzel, delikanlıları çok yakışıklı büyükleri bilge mi bilge, yasalara saygılı, suç teşekkülü az, ama yinede bu ülkenin adı kara ile başlar kara ile anılırmış. Her ülkede olduğu gibi bu ülkede de kabileler büyük aileler varmış. Bu kabileler arasında düşmana karşı birlik beraberlik içerisinde olan ülkesini çok seven heybesine murt doldurup düşmanın arasına dalan yiğit mi yiğit  MURTÇULAR varmış. Ama bu murtlarla beslenen, murtlara zarar veren kocaman kocaman KUŞLAR DA varmış. Her şeye rağmen işine gücüne bakan dönüm başına kadar geçim gerek diyip dönüm başında hele bir DURAK bir nefes alak diyen çiftçiler de varmış. Hepsinin de ortak bir umudu hayali beklentisi varmış. Güzeller güzeli bir prenses gelecek adı KARA ile başlayan bu ülkenin karanlığı aydınlanacak ufku açılacak, insanlar kucaklaşacak, insanların alnı AK yüzleri pak, gülümseyen birbirine tebessümle bakacak. Geliri artacak. Yarın kaygısı olmayacak. Yollar açılacak. Topraklar sulanacak.

 

Eğitim öğretim herşey düzelecek nitekim

Masal ya bu görülür uzaktan dünyalar güzeli prenses

Bir de prensi var değmesin nefes

Duamız kabul oldu nihayet, ama kara ülkede koptu kıyamet

Hiç de beklenen olmamış

Sevmiş biraz çoçukları, sonra umutlandırmış delikanlıları

Etrafını sarmış hem kadınlar hem de kocaları,

Bunlardan birşey olmaz dese de ebem koca karı

Israrla bağrında tutmuş umutları

Ve demiş ki dedem bugünden vazgeçtim guzum, acaba kurtarabilir miyiz yarınları

Yarın da gitti dedi torunları

Eyvah tökezledi prensesin atları, vallahi nazar değdi atlara

Koştu fakir fukara dualarla

Düşmüştü at da araba da prenses de çukura

Kara ülkede umutlar kalmış başka bahara

Beklememiş prenses baharı, çok kızmış yanındaki yalakalara            

Bahar gelmeden daha, yeni girmişken kışa

Kırkın demiş koyunları, dikkat etmeden zehmeri ayına

Kovun demiş çobanları, dağıtın demiş koyunları

Ama çoban ali unutmamış kendisine iyilik yapanları

Yine de erkenden düşmüş yollara

Asasını, sopasını, azığını, kavalanı almamış

Su koymadan matarasına

Dolaşmış dağlarda, yine gütmüş koyunları,

Çoban Ali mutsuz, koyunlar  yese de en semiz otları

Ali neden kendine eziyet edersin demiş

Kara ülkenin bilge adamları

Çoban ali onurlu başı dik, daha bu nedir ki

Altı ay daha güdeceğim koyunları

 hiçbişey almayacağım sadece eksik etmeyin demiş duaları

Bu hikâye ışık tutacak yarınlara

İyi uykular diliyorum tüm çoçuklara

 

 

25.09.2013

VEYSEL GÜNGÖR

AK PARTİ KARAİSALI  İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ"

 



706 kez okundu

Yorumlar

Filim Bitiyor     20/10/2013 08:56

ILCEDE INSANLAR Üzülerek ifade etmek zorundayız diyorlar Karaisali artık geleceğini tehdit eden, umutlarını körelten kaygilari ortadan kaldırabilecek bir calisma sergileyemeyen acemice ve komikce yalanlarin eline cocuklarin onune bırakılamaz.
Misafir - Kadir

     19/10/2013 09:40

Anlaşılan şuki çoban Ali ben memleket için ilçem için geçemi gündüzümü harcıyorum sadece bir pürenses ve onunda bir pürensi var başkalarını yok sayılıyor onun için ben milletten almış olduğum amaneti 6 ay daha devam ettireçem diyor ben başkalarının vebalını almam şimdiden bazı konuları uyarmak istiyorum anlarlarsa ne ala bu iş böyle gitmez diyor dilden söylemiştir ama demekki kimse dinlenmiyor diyor
Misafir - kanal köprü den

YEREL SINAV     18/10/2013 22:06

Karaisali da gittikçe yükselen toplum sesi öncelikle bu siyasi çarpıklığın düzeltilmesini bekliyor. Artık siyasette yeni bir dönemin eşiğindeyiz.siyasi ilce temsilcileri olaylari gün ve gün siyasallaştırıp yaniltma ile farklı noktalara sürüklüyor.Karaisali halki verilen mücadelenin tamamen destekçisi. Bu toplumun yerelde bir varoluş mücadelesi vermesi için geç kalındığını bile iddia edenler var.
Misafir - mustafa

Karaisali Uyaniyor     18/10/2013 22:23

İktidar hırsı, bencillik, merhametsizlik ortada ne hak, ne hukuk ne de onur bırakmaktadır. İşte böylesi bir gidişat karşısında dinin ve dindarların ya da insani erdemleri yeğleyen kesimlerin söyleyecek sözleri olmalıdır.
Misafir - Milli Selamet

     17/10/2013 22:35

helal veysel abi açık açık yazsan bu kadar anlaşılmazdı
Misafir - KENANNN

ÖZEL     17/10/2013 20:12

VEYSEL GÜNGÖR gibi insanlar özel insanlardır.. öz eleştiri yapabilen ille ak partiliyim diye herşeye göz yuman bi insan değildir...
Misafir - gönül

Ak Parti Karaisali yi Ak eyleyecek     17/10/2013 17:57

Veysel Gungor İnsan hayatına sığmayacak işler yapan insandir.. Eski bir binanın taş duvarında, taşların arasından bir filiz çıkıyor ve çiçek açıyor. Bu çiçek, içinde bulunduğu şartları hiçe sayıyor. “Bu duvarda toprak yok, su yok demiyor ve yeseriyor,sonuç ve şartlar ne olursa olsun...”Veysel Gungor dava adamidir Karaisali da Syn Basbakanimizin yuzunu agartacak insanlardan sadece birisidir ve tum muhalefete yetecek kadar enerjiye siyasi kulture donanima da sahiptir.
Misafir - Akisali

a K p      17/10/2013 17:27

Akli, duygulari,kalbi bagli insanlar olduk islami uyandirmak insanligi uyandirmakla esdegerdir.Abd ve israil pompalamali siyssette sona geliniyor.
Misafir - Milli Selamet ASKER leri

MUHALEFET GİBİ     17/10/2013 16:50

AKP'nin muhalefeti yine AKP'dir. Veysel Güngör gibiler varken, muhalefete gerek. İlçede muhalefet boşluğunu Veysel Güngör ve ekibi dolduruyor.
Misafir - cuk

AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406