Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam150
Toplam Ziyaret1685583

YAPILAN BİR ARAŞTIRMADA ADANALILARIN YÜZDE 67.3’Ü TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI, YÜZDE 22.82İ OTOMOBİLİ, YÜZDE7.7’Sİ YÜRÜMEYİ, YÜZDE 1.3’Ü MOTOSİKLETİ VE YÜZDE 0.8’İ DE BİSİKLETE BİNMEYİ TERCİH ETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

VAHİT ŞAHİN

 Adanalıların günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için en çok toplu taşıma araçlarını tercih ettikleri ortaya çıktı. Adanalıların yüzde 67,3’ünün toplu taşıma araçlarına bindiği belirlendi. Adananın nüfusu 2 milyon olarak kabul edildiğnde her gün 150 bin vatandaş işine yürüyerek gidiyor.


Adana Ticaret odası (ATO) tarafından Prof.Dr. Serap Çabuk, Çğr. Gör. Dr. Burak Nakıboğlu, Öğr. Gör. Dr. Deniz Zeren, Araş. Gör. Dr.Hatice Doğan Südaş ve Arş. Gör. Selin Köksal Araç’a yaptırılan “Adana İli Hane Halkı Tüketim Analizi” araştırması bir kitap haline getirildi. Araştırmada günlük ulaşım aracı tercihi sonucuna göre Adanalıların büyük bir çoğunluğunun toplu taşıma araçlarını tercih ettiği belirtildi.

  Cevaplayıcıların günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için otomobil, toplu taşıma, bisiklet, motosiklet gibi ulaşım araçlarından hangilerini tercih ettiklerine ilişkin elde edilen bilgilere ulaşıldı.

  Araştırmaya katılan tüketicilerin çoğunluğunun (yüzde 76.3) günlük şehir içi ulaşımlarında toplu taşıma araçlarını tercih ettikleri, yüzde 22.8’inin otomobil ile, yüzde 7.7’sinin de yürüyerek, yüzde 1.3’ü motosiklete ve yüzde 0.8’inin de bisiklete binerek şehir içi ulaşımı sağladıkları ortaya çıktı.

    Gelir ve sosyal grup düzeyi ile günlük şehir içi ulaşımda tercih edilen araç türü arasındaki ilişki incelendiğinde ise, en üst gelir grubunda ve sosyal grupta bulunanların, düşük-orta gelir grubunda bulunanların ve sosyal grupta bulunanlara kıyasla daha fazla özel otomobil kullandıkları, düşük gelir gruplarında toplu taşımanın en çok tercih edilen araç türü olduğu görüldü.

 



716 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382