Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam240
Toplam Ziyaret1667882

Vahit Şahin yazdı

30  Mart 2014 seçimlerine  beş buçuk ay gibi bir zaman kaldı. Zaman su gibi akıp geçiyor. Bir de bakmışsınız 30 Mart Pazar olmuş ve sandığa gitmişsiniz.

O zaman kadar herkes politize olacak. Kime oy vereceğine karar vermiş olacaktır. Son günü ise “duygusal” olanlar fikrini değiştirecektir. Bu “çok duygusal “ kesim ise azımsanmayacak kadar çoktur. Ki bu seçimlerde artık ilçe merkezi değil, köylerdeki vatandaşlarımız da oy kullanacak. Kömürler odunluklara konulmuş, gıda paketleri kullanılıyor olacaktır. Bu arada çocuğu okuyan, eşi veya kendisi hasta olan, kredi kartı, telefon ve kredi borcu olanlar da rahatlayacaktır.

Artık bunlara alıştık. Kanıksadık. Yabancı gelmiyor bize. Bunlar önemli değil. Bu seçimin önemini halkımızın anlayıp anlamadığıdır önemli olan. Bilinçli bir şekilde seçime gidecek mi? Yoksa gıda kolisi veye 25 kiloluk 20 adetten oluşan  çevreyi kirleten yarım ton kara kömürler mi etkili olacak? Kaymakamlık yanında bekleyen kömürler oya tahvil olacak mı? Yoksa halkımız “Al paketi, vur tokatı” mı diyecek? Halkımız kendi kutsal değerlerine mi sahip çıkacak? Atatürk, Bayrak, Andımız, İstiklal Marşımız mı önemli olan diyecek, yoksa kutsallarımızın ve sembollerimizin bir önemi yok, kömür ve makarna mı diyecek? Bu ve buna benzer soruların kesin cevabı 30 Mart 2014 Pazar günü saat 21.00’den itibaren belli olacak.

Ancak, en önemli olanlardan bir tanesi ise kimin aday olacağıdır. Bu yazımda AK Parti’yle konuyu açmak isityorum. Şu ana kadar AK Parti içinde aday adayı olacakların isimleri 10’u geçmiyor. Bu ismler; Sıtkı Polat, Kemal Işık, Müslüm Öveç, Hasan Hüseyin Kuşçu, İlyas Karabulut, Yusuf İyi, Ali Metin, Mesut Yeşil, Aziz Özcan ve Günay Yüce. 

Saydığım bu ismleri tek tek incelediğimde hiç birisi bende heyacan uyandırmıyor. Acaba hepsini tek tek tanıyorum diye midir diye de düşünüyorum.  Önce bir  gazeteci olarak, duyarlı bir kişi olarak ben heyecanlanmalıyım ki, halkımız da heyecanlansın diyorum. Daha popüler biri çıkmalıdır diye bekliyorum.

İlçenin dinamiklerini harekete geçirebilecek, “önce ülkem,sonra ilçem” diyecek, bencil olmayacak, maddiyata önem vermeyecek, idealist olacak, ilçenin gelenekçi siyasetini terk edecek, kişisel duruşu ile güven verecek, Atatürk’ümüze, Andımız’a, Bayrağımıza, İstaklal Marşımıza, 10. Yıl Marşımıza, Anıtkabirimize, kısaca kutsallarımıza söz söyletmeyecek bir Aday istiyoruz.

Bu isteklerimizi karşılayacak bir adayı şuan AK Parti’de göremiyorum.

Bir sonraki yazımda MHP’yi ele alacağım.



895 kez okundu

Yorumlar

     13/10/2013 18:56

Vahit şahin abi herseyin suyu çikmiş kim ne yapıyor birtürlü anlayamadım bende sizin dediğiniz gibi tinğırlısıda ayni mınğırlısıda ay ümüt edipte kimseye artık bir şey söylemiyorum......
Misafir - karaisalı dan

Basbakan     11/10/2013 13:07

AKp nin karnesi başarısız oldu.. Başbakan Erdoğan'ın karizması çizildi AKP nin algı yönetiminin Hitler propaganda sistemi ile büyük benzerlik taşıyor
Misafir - fACE RAMO

bir arpa boyu ilerlemeyiz     11/10/2013 13:17

ilahi vaht bey kutsalllarımız kimin umurunda yarın TÜRK bayrağını yasaklıyorum dendiğinde haklısınız zaten TÜRK bayrağına içimiz hiç ısınmadı diyecek insanlar bu ilçede olduğu sürece biz hala neyi tarşıyoruz anlamış değilim.
Misafir - genç AKTAŞLILAR LObi üyesi

ilçede aday yok.     11/10/2013 10:00

üzülerek söylüyorum ki ilçede malesef belediye başkanlığı yapabilecek kapasitede aday yok yok.
Misafir - murtçu seçmen

BASORTU     10/10/2013 23:29

Suriye savas tezkeresi meclisten gecti.Tamda basortusu serbestliginin cikip gundemin mesgul edildigi gun.Basortusu kanida ortecek ve yine siyasete alet oldu.
Misafir - FILIZ

TURK OLMAK      10/10/2013 23:46

Türklerin tarihte zorlu bir hikâyesi var.
Misafir - YORUK TURK

bu isimlere BREH BREH BREH BREHHH     10/10/2013 15:37

Sayın Vahit Bey AK PARTİ den aday olması düşünülen isimer bende hiç heyecan uıyandırmıyor demişsin.Az bile demişsiniz.Bizlerde şimdilik sadece bu sayılan isimlere BREH BREH BT,REH BREH BREH BREHHHH BREH diyoruz.
Misafir - alper göçer

     10/10/2013 15:55

Vahit abimizin bu yazısına şapka çıkartıp,kalın puntolu kalemle altına imza atmaktan çekinmiyoruz.
Misafir - SÖĞÜTLÜ KAHVE EŞRAFI

çetrefelli soru     10/10/2013 13:43

Şu Çılgın Türkler'de anlatılan Türk'lerden biri olmak,Yemenden Anadoluya geceleri çoban yıldızını takip ederek aç susuz gelenlerden biri olmak ,yine Yemende İngilizin eline esir düşüp günlük yiyeceği sadece beş nohut olanlardan olmak şimdiki zamanede çok zor. Rahmetli Milli şaiirimiz Mehmet Akif' Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin demiş.Vahit bey insanları can evinden vuran, seçimlik ve çetrefelli sorular sormasanız olmaz mı.?
Misafir - ÖZİŞ

SEÇİM ÇALIŞMASI      10/10/2013 13:10

VAHİT BEY SEÇİM TARİHİ 30 MARTTA OLACAK.
Misafir - DOĞRULA

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436