Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam726
Toplam Ziyaret1668368

Tırlarla getirilen kömürler Karaisalı Kaymakamlığı yanına indirildi. Vatandaşlar, "Oylar için bekletiliyor" dediler

Sosyal Devletçilik adına dağıtılmak üzere gelen yüzlerce ton kömür, Karaisalı Kaymakamlığı yanındaki sokağa indirildi.

Vatandaşlar, tırlarla getirilen kömürlerin oy için bekletildiğini, Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ak Parti'nin seçim kazanması için kömür dağıtımının gerçekleştirileceğini ifade ettiler.

2 MİLYON KÜSÜR AİLEYE KÖMÜR YARDIMI YAPILIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2011 yılında Türkiye genelinde 2 milyon 50 bin aileye yaklaşık 2,3 milyon ton, 2012 yılında da 2,4 milyon ton kömür yardımı yapılacağını açıklamıştı.

İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kilogram ücretsiz kömür verilecek.

Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar daha önce Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Buna göre, 2013'te valiliklere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüklerinin CIF satış esaslarında valiliklerce bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkıyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla nakledilecek.

TKİ, bu karar kapsamında, dağıtacağı kömür ve gerekli hizmeti, işleticisi kim olursa olsun kendisine ait sahalar ile bağlı ortaklık veya iştiraklerine ait sahalardan da temin edebilecek ve kendi sorumluluğunda valiliklere ulaştırılmasını sağlayacak.

TCDD Genel Müdürlüğü ile taşınacak kömüre bu kuruluş tarafından öncelik verilecek, ilgili kuruluşlar, TCDD ile öncelik ve taşıma konusunda protokol yapacak.

Dağıtılacak kömürün niteliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun olacak.

Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan KDV dahil vergi ve harçlar TKİ ve TTK tarafından ödenecek.

TKİ ve TTK Genel Müdürlükleri tarafından CIF satış esaslarına göre valiliklere teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller görev zararı sayılacak.

Bu kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı'nın görüşleri çerçevesinde, bir ay içinde belirlenecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2011 yılında Türkiye genelinde 2 milyon 50 bin aileye yaklaşık 2,3 milyon ton, 2012 yılında da 2,4 milyon ton kömür yardımı yapılacağını açıklamıştı.



782 kez okundu

Yorumlar

ALALIM KÖMÜLERİ VE NE MUTLU TÜRKÜM DİYELİM BENCE.     10/10/2013 02:13

ŞİRİN İLÇEMİZİN HAVASINIDA KİRLETECEKLER AMA SAYIN HEMŞERİLERİM ALIN KÖMÜRÜNÜZÜ, ALIN GIDA PAKETLERİNİZİ, ALIN PARALARINIZI BULAR SİZİN HAKKINIZ. BU ÜLKEDE TÜRK OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEN İMTİNA EDEN, MİLLİYETİYLE ÖVÜNMEYEN, NEREDYSE BEN TÜRKÜM DEMENİN AYIPLI HALE GELMESİNİ SAĞLAYAN AKP YE SANDIKTA HEP BERABER BİZLER KARAİSALILAR OLARAK TÜRKÜZ VE TÜRK OLMAKTANDA GOCUNMUYORUZ VE HATTA BUNUNLA ÖVÜNÜYORUZ DİYEREK GÜÇLÜ VE ANLAYACAĞI ŞEKİLDE KARAİSALIYA KUVAYİ MİLLİYE RUHUNA YAKIŞIR BİR CEVAP VERELİM DİYORUM. HADİ KARAİSALI HEP BERABER NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE....
Misafir - MUSTAFA

     09/10/2013 10:53

O kömürler ilçede MHP nin sonu olacak bence.MHP ilçede tarihe gömülecek.
Misafir - MUrtçu

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339