Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam69
Toplam Ziyaret1684824

Adana Şehir Stadyumu İnşaatına Başlanabilmesi İçin, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Asfalt Şantiyesinin Kaldırılması Bekleniyor

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Proje çalışmaları bitirilerek 20 Nisan 2013 tarihinde ihalesi tamamlanan ve Sarıçam İlçesi Balcalı mevkiindeki 118 bin metrekarelik alanda yapılacak olan 33 bin kişilik Adana Şehir Stadyumu’nun inşaatına başlanabilmesi için, inşaat alanında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinin kaldırılması beklenmektedir.

Adana Valiliği Milli Emlak Daire Başkanlığı’nca yer tahsisinin yapılması, imar tadilatlarının tamamlanması ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca hafriyat ihalesinin yapılmasının ardından, Adana Şehir Stadyumu inşaatına başlanmasının önündeki tek engel olan asfalt şantiyesinin kaldırılması için, Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli yazılı uyarı yapılmıştır.

61 Bin metrekarelik Alternatif Şantiye Alanı Tahsis Edildi

Şehir stadyumunun yapılacağı alandan kaldırılması talep edilen asfalt şantiyesi için alternatif yer olarak milli Emlak Daire Başkanlığı’nca, Yüreğir ilçesi Misis, Yakapınar, Göztepe mevkiinde bulunan 61 bin metrekarelik alan tahsis edilmiştir.

106 milyon 950 bin TL. ihale bedeli ile 19 Eylül 2013 tarihinde imzalan ve 23 Eylül 2013 tarihinde yer teslimi yapılan ve zemin etütleri yapılan stadyum inşaatına başlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne ait şantiyenin bir an önce kaldırılması gerekmektedir.

Sarıçam ilçe sınırları içerisinde inşa edilecek 33 bin seyirci kapasiteli son derece modern görünümlü ve uluslararası standartlardaki stadın yanında, 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, sporcu sağlık merkezi binası, 8 kulvarlı atletizm sahası, doğal çim yüzeyli futbol sahası, müstakil antrenman salonları, gençlik merkezi binası ve 8 daireli bir lojman, Adanalı sporseverlerin hizmetine sunulacaktır.

Yapılacak olan Şehir Stadyumu’nun Adana’mıza hayırlı olmasını diliyor, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz."



812 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231