Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam354
Toplam Ziyaret1667996

Yarışmada jüri üyesi olarak bulunan Mahmut Karahan, “8.Geleneksel Altın Oklava Yarışması Halk Ve Medyanın Büyük İlgisiyle Karşılandı” dedi.

8. Baklava Festivali ve Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması, Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) tarafından Eminönü Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Tatlıcı Köse A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Karahan, 
“Jüri Üyesi Olarak Görev Aldığımız; Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Egemen Bağış, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu Ve Çok Sayıda Milletvekilimizin Katılımlarıyla Gerçekleştirilen 8.Geleneksel Altın Oklava Yarışması Halk Ve Medyanın Büyük İlgisiyle Karşılandı” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış burada yaptığı konuşmada, "Avrupa'nın tükenen enerjisini de yerine getirecek olan baklavayla birlikte Avrupa Birliği'ne biz yük olmaya değil, yük almaya gidiyoruz. Onların enerjisini almaya değil, onlara enerji vermeye gidiyoruz" dedi.
Bağış, "Avrupa'nın tükenen enerjisini de yerine getirecek olan baklavayla birlikte Avrupa Birliği'ne biz yük olmaya değil, yük almaya gidiyoruz. Onların enerjisini almaya değil, onlara enerji vermeye gidiyoruz" dedi.
Egemen Bağış, "fıstık konusunda fiyatları yükselterek, milletin fıstıklı baklavadan mahrum kalmasına sebep olan stokçular" bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de vatandaşı mağdur etmek için bazı mamülleri stoklayıp serbest pazar ekonomisinin kurallarını milletin aleyhine kullanma dönemi, AK Parti ile birlikte sona ermiştir. Eğer vatandaşı mağdur eden, akıllarınca bu ülkede bazı ürünlerin stoklanarak fiyatlarını artırıp, sonra da vatandaşa bunun bedelini ödetmeye kalkanlar olursa, biz ona karşı önlemlerimizi alırız."

Gerekirse küresel piyasalardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının daha ucuz fıstık tüketebilmesi için fıstık alınabileceğine değinen Bağış, "Bu ülkenin fıstık üreticilerine, bu ülkenin tarım sektöründe çalışan insanlarına mağduriyet yaşatıp onların elindekini avucundakini yok fiyatına alıp stoklayıp sonra da sektöre zarar verenlere de ortalığı bırakmayız" dedi.
Bağış, bu konuda kendisiyle paylaşılanları yarın Bakanlar Kurulu'nda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşeceğini bildirdi.

AK Parti'nin en başarılı olduğu alanı "belediyecilik" olarak açıklayan Bağış, "Yerelseçimlere doğru kendi partisi içerisinde renkli gül devrimi yapmaya çalışanlara da milletine pala sallamaya çalışanlara da bir mesajım var, kulaklarına küpe olsun. Ne demiş büyüklerimiz: Darı unundan baklava, incir dalından oklava olmaz" ifadelerini kullandı. 
"Nasıl İstanbulsuz bir Avrupa Birliği fakir kalırsa, baklavasız bir Avrupa Birliği de tatsız kalır" diyen Bağış, şunları söyledi:
"Onun için Avrupa'nın tükenen enerjisini de yerine getirecek olan baklavayla birlikte Avrupa Birliği'ne biz yük olmaya değil, yük almaya gidiyoruz. Onların enerjisini almaya değil, onlara enerji vermeye gidiyoruz. Baklavamız da inşallah bizim en önemli lobi araçlarımızdan birisi olacak. Ak belediyeciliğe dil uzatanlar, özellikle milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş Türkiye'nin geleneksel hizipçi partisi, değil 40 fırın ekmek, 40 fırın baklava yese yine bizim hızımıza yetişemez." 
 
"Fıstık fiyatlarına aşırı zam yapıldı"
 
BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım ise Türkiye'de günlük 600 ton baklava üretimi yapıldığını, 30 bin imalatçı çalışana sahip sektörün, 4 milyar 300 milyon lira yıllık cirosu olduğunu, 4 milyon dolar ihracat geliri bulunduğunu kaydetti.
Yıldırım, yükselen vergiler ve hammadde fiyatlarının sektörün sıkıntıları arasında bulunduğuna değinerek, son dönemde fıstık fiyatlarına aşırı zam yapılmasından şikayet etti.
 
Yarışma
 
Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması'nın finalinde 4 usta yarıştı. Yarışmada birinciliği Ramazan Karakuş, ikinciliği Halil Kurt, üçüncülüğü Recep Doğan, üçüncülüğü Yusuf Bakır kazandı.
Birinciye 10, ikinciye 7, üçüncüye 5, dördüncüye 3 adet cumhuriyet altını hediye edildi.
Festivale, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de katıldı.



1084 kez okundu

Yorumlar

     02/10/2013 11:17

YA KARDEŞİM ADAMIN TALI ŞUBELERİ YOK SATIYOR MİLLET ALIYOR YİYOR.GİT EN AZ 10-15 KİŞİ SIRADA BEKLİYOR.NEDEN İNDİRİM YAPSIN Kİ.YEMEYEN DE YEMESİN DER.
Misafir - SALBAŞLI DAYI EMMİ

her an bir kampanya başlatabilir     01/10/2013 16:22

Bende inanıyorum ki Mahmut abimiz bu kadar istek karşısında duyarsız kalamaz.Emin olun ki sizleri ve bizleri de şaşırtacaktır.Fiyatları aşağı çekmeden 1 kilo alana 1 kilo bedava dahi diyebilr.Mahmut KARAHAN beyi izlemeye devam edin.Her an herşey olabilir.Çünkü burası yiğit murtçular diyarı.Mahmut Beyde yiğit bir insandır.Sizleri her an şaşırtabilir.(inşallah bizleri mahçup etmez)
Misafir - Genç AKTAŞLILAR lobisi

tatlı yiyelim tatlı konuşalım     01/10/2013 16:29

sevgili mahmut karahan abi talı yiyelim tatlı konuşalım.belki yorumların biraz sert olması fazla tatlı yiyemememizin etkisi vardır diye düşünüyorum.şayet tatlılar ucuz olursa daha çok tatlı yeriz ve o zaman da tüm haberlere karşı yorumlarımız tatlı olur diye düşünüyorum.
Misafir - ilçe lobileri konfederasyonu

     01/10/2013 16:57

Mahmut KARAHAN abimizin bu kadar istek ve dilek karşısında duyarsız kalması düşünülemez.Hesap kitap yapıyordur şimdi kendisi ve gerçekten de ben talıyı pahalı satıyormuşum diyecektir ve Pazartesden itibaren tatlı fiyatlarını 18 tl civarlarına çekeceğine dair inacımızı muhafaza ediyoruz.Çünkü kendisi duyarlı bir insandır.gariban babasıdır .İLçe halkının sesine kulak verecektir.
Misafir - keştepe-gülüşlü konseyi

tekzip     01/10/2013 16:02

Mahmut Karahan Beyin adı yanlışlıkla Mesut yazılmıştır Tekzip edip özür diliyoruz.
Misafir - Çay bahçesi lobisi

Mesut Abi duyarlı olacaktır.     01/10/2013 15:33

Çay Bahçesi Lobisi olarak bizlerde tatlı fiyatlarında indirim bekliyoruz.Sayın Mesut KARAHAN abimizin duyarlı olacagına inanıyoruz.
Misafir - çay bahçesi Lobisi

     01/10/2013 15:49

AŞAĞIDAKİ 2 YOUMDA DA HAKLILIK PAYI YÜKSEKTİR.SAYIN MESUT KARAHAN BEY TATLI FİYATLARINI NE OLURSUNUZ 18-19 CİVARLARINA ÇEKİNİZ.AMA NE OLURSUNUZ ZARARDAYIZ FELAN DEMEYİN.ÖYLE OLSAYD HER AY BİR ŞUNA AÇAMAZDINIZ.BU HALKA YÜKSEK FİYATA TATLI SATIYORSUNUZ.İÇİNİZDEN YEMEZSEN YEME DİYORSAN MURTÇULUGUNDAN ŞÜPHE DUYARIM.GERÇEKTEN KARAİSALI VE TELLİDERE KIRSAL KESİM MADDİ DURUMU ZAYIF OLANLAR ÇOGUNLUKTA.LÜTFEN BAYRAMDA GEELİYOR HADİ BİR ABİLİK YAPIN VE TALI FİYATLARINI AŞAĞIYA ÇEKİNİZ.ZATEN MÜŞTERİ SORUNUNUZ YOK.SADECE SRÜMDEN KAZANSANIZ BİLE YETER SİZE.
Misafir - İLÇE AŞIKLARI

talı fiyatlarını aşagı çekseniz.     01/10/2013 14:42

Sayın Mahmut Karahan bey yaptıgınız her güzel şeyi alkışlarız.Hiçkimsenin kazancında parasında gözümüz yok.Emeginizinle çalışıyorsunuz para kazanıyorsunuz.Takdir etmemek elde değil.Lakin tatlıları pahalı veriyorsunuz.ALmakta bizler dar gelirli insanlar olarak zorlanıyoruz.Bana sakın para kazanamıyoruz zaten zararına satıyoruz felan hikayeleri okumayınız.Tellideredeki yeni aldıgınız yer en azından kaç trilyon değerinde.Her ay zaten bir başka şube açıyorsunuz.LÜtfen tatlılarda biraz indirim yapsanız doya doya yeme imkanı bulsak nasıl olur.
Misafir - sögütlü kahve eşrafı

     01/10/2013 14:43

sayın tatlıcı köse yetkililer tatlının kilosunu 22 tl den veriyorsunuz.iyi güzel de pahalı değil mi?bu halk o kadar zengin değil.en azından 19 tl olsa daha iyi olmaz mı?
Misafir - ilçe halkı adına

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436