Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam590
Toplam Ziyaret1681675

Gürkan,"Bizim alternatif bir güreş festivali düzenleme gibi bir eylemimiz olmamıştır. Kaldı ki güreş ata sporumuz olup sporun en önemli dallarından biri olup siyasete alet edilmesi en büyük ihanettir"

Adana  Medya Haber Sirtesinde Osman Palamut  şunları yazdı:

"Hatırlanacağı üzere geleneksel olarak yüzyılı aşkın bir zamandır düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreş Festivali bu yıl ayrı tarihlerde iki kez düzenlenerek polemik konusu oldu.

Konuyla ilgili gerek okurlardan gelen mektuplara yer vererek ve gerekse Kızıldağ güreşlerinin iki ayrı tarihte yapılmasını eleştirmiş, bölgenin birlik ve beraberliği açısından yüzyılı aşkındır düzenlenen güreşlerin her yıl olduğu gibi siyasetin dışında ayrı ayrı olmaması için görüşlerimi beyan etmiştim.

AK Parti Adana Milletvekili Sayın Fatoş Gürkan, güreşlerin iki ayrı tarihte yapılmasından kendisinin de üzüntü duyduğunu ifade ettiği açıklamasında, iddia edildiği gibi Kızıldağ güreşlerinde iki saate yakın bir konuşma yapmadığını, tam tersine günün anlam ve önemine binaen güreşin tarihiyle ilgili toplam 17 dakikalık bir konuşmasının olduğu ifade ederek, "Olayların çarpıtılarak siyasi bir malzeme haline getirilmesi şık olmamıştır" dediği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bir süredir Kızıldağ güreşleri etkinlikleri asılsız haberlerle siyasi polemik yaparak siyasi hırslarına alet etmeye çalışanlar, hem çalıp hem de oynama durumuna düşmüşlerdir. Karaisalı Belediyesinin Kızıldağ Karakucak güreşlerini yapmak istediği ancak bizim engel olmaya çalıştığımız söylenmiş. Benim ve Sayın Karaisalı Kaymakamımız Hidayet Sarı'nın adı kullanılarak bize ait olmayan çok çirkin ve gerçeği yansıtmayan yalan ifadelerle basına haber servisleri yapanlar, birilerinin siyasi ihtiraslarının kurbanı olmuştur. İki ayrı güreş etkinliğinin toplumun birlik ve beraberliğini engelleyeceği yönünde asılsız haberler yaparak medyaya servis yapmışlar. Karaisalı Belediyesi'nin güreş etkinliğine ekonomik imkansızlıkları nedeniyle katkı sağlayamayacağını bildirmesini göz ardı ederek Karaisalı Belediyesi'ni de hırslarına alet ederek kullanmaya ç alışmışlardır.

KARAİSALI BELEDİYESİNİN MÜRECATI YOK

Resmi kayıtlar incelendiğinde Türk Güreş Vakfı Adana Şubesinin Kültür ve Turizm Bakanlığına etkinliğe destek için müracaatını 18-07-2013 tarihli dilekçesinde etkinlik tarihinin ise 24-25 Ağustos olarak belirlenmiş olduğu görülür. Karaisalı Belediyesinin Karaisalı Kaymakamlığına müracaatı ise 25-07-2013 olup etkinlik tarihi 01 Ağustos 2013 tür. Karaisalı Belediyesi'nin Bakanlığa ise müracaatı yoktur. Buradan da anlaşılacağı üzere Türk Güreş Vakfı Adana Şubesinin müracaatı ve etkinlik tarihi daha öncedir. Dolayısıyla bizim alternatif bir güreş festivali düzenleme gibi bir eylemimiz olmamıştır. Kaldı ki güreş ata sporumuz olup sporun en önemli dallarından biri olup siyasete alet edilmesi en büyük ihanettir"

Adana milletvekilimiz Sayın Fatoş Gürkan'ın açıklaması ve güreşle ilgili vermiş olduğu dilekçelerdeki tarihler kendisini elbette haklı çıkarmaktadır.

Siyasi kulislerde ifade edildiği gibi kendisinin ifadesiyle, geleneksel Kızıldağ güreşlerine alternatif bir güreş festivali oluşturmak hayalinden bile geçmeyen bir düşünce olduğunu ifade etmektedir.

 Sonuç olarak;

Fatoş hanımın, bu kent için, bu kent halkı için var ise olumsuz bir girişimi eleştirelim, ama durup dururken haksız bir şekilde eleştirmek ancak ve ancak toplumsal huzursuzluklara neden olur ki buna da kimsenin tahammülü olmaz.

Bu toplumda yaşayan bireyler olarak, elbette eleştiri hakkımızı kullanacağız, ama eleştiri hakkımızı kullanırken, gerçekleri görmezlikten gelerek değil, milletimizin karakteristik özelliği olan birlik ve bütünlüğümüze zarar vermeden, tam tersine yapıcı olması yönünde eleştiri hakkımızı kullanmalıyız diyorum."



812 kez okundu

Yorumlar

ahhhhhhhh ahhhhhhh sürmeli abi ahhhh     14/09/2013 22:37

ah sürmeli abi ah gene baltayı taşa vurdun.2010 yılında babacan durak güreşlere destek olmam işçim memurumda görev almayacak deyince:gene zihni ve fatoş ablamız dizginleri ele aldı ve onun destekleri ile kzıldağ güreşleri yapıldı.ne olursun tarihi biraz ögrensen abicim ya.hem başkan belediyede hangi bürokratını dinler ki.hepsi karşısında mim durmakta.mümkün mü burnundan kıl aldırsın ve karşılarında güreşleri yap başkan hatalısın desinler.biz bizi biliriz ve sürmeli abiciim.seni de dik durdugun için hep takdir etmişimdir.
Misafir - ali eker

     14/09/2013 00:04

Gören Kardeşim sen henüz bir şeyi görememiş sin, demokrasinin olduğu her yerde isteyen istediği partiden aday adayı olabilir. Hüseyin Sözlü'yü savunmuyorum ama Fatoş Hanım bu masrafları acaba kimin cebinden harcamış bununda bir açıklaması vardır elbet. Hüseyin Sözlü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı ise tüm Adana ve ilçelerinde çalışmalarını yapabilir, Karaisalı 'ya gelme diye kimsenin lüksü olamaz, fakat Karaisalıya Kızıldağa özgü yüzlerce yıllık bir gelenek birkaç kişinin ben yapacam ben yaptım demesiyle yara almıştır. Tarafsız olarak bunu gör Gören kardeşim...
Misafir - Mustafa Sürmeli

     13/09/2013 23:39

arkadaşlar akp den bu kadar ithal aday seçilmişken seyhan belediye başkanı tokatlı yüreğir belediye başkanı adıyamanlı millet vekillerinden fatoş hanım ve ali küçükaydın dışındakiler doğulu bu kadar insana oy verip hangi akla hizmet hüseyin sözlüye ceyhanlı diye laf çakarsınız
Misafir - pusat

     13/09/2013 23:32

bölmek ayrıştırmak genlerinde olan akp karaisalılarıda bölmek üzere geleneksel olan zafer bayramı ertesi yapılan güreşlere aklınca alternatif akıl sahiblerine görede korsan güreş düzenlemeye kalkmış bunuda devletin bizzat kesesinden yapmıştır ama halkta iki güreş arasında zafer bayramının ertesinden olana teveccüh göstererek gerekli yerlere ders vermiştir bu gerçeği hiç bir bahane değiştiremez şimdi basına boy boy roprtaj vererek kendilerini aklayamazlar
Misafir - pusat

karaisalı     13/09/2013 22:10

..........Yorum yok.................
Misafir - Teee Fettahlıdan

Anlamak işine gelmeyen anlamıyor     13/09/2013 20:57

Hüseyin Sözlü Adana Büyükşehir belediyesi aday adayı olmasaydı bu ikilik olmazdı,masrafları kendi kesesinden mi harcamış burası kesin ama anlamamakta ısrar edenler var.Güreşe katkı koysa Ceyhan da da karakucak güreşleri organize etseydi,yada hiç yapmadığı Ceyhan'da karpuz festivali düzenleseydi.Karaisalı da bir anda Hüseyin sözlü şak şakçıları türedi hayırdır.Karaisalılar olup bitenleri biliyor kimse merak etmesin
Misafir - Gören

     13/09/2013 19:39

Bırakın siyaseti şeffaf olun benim partim bu ne yaparsa doğrudur olmamalı senin partin ve parti mensubun yanlış yapıyorsa eleştir, doğrusunu destekle Mustafa Gardaş. Karaisalı Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ziya Bey; siz okulunuzun başarı seviyesini nasıl yükseltirim diye kafa yorun, organizasyon sunuculuğu yerine..
Misafir - Mustafa Sürmeli

     13/09/2013 19:31

Mustafa Şahin bey, öncelikle şunu belirteyim ben Babacan Durak''''ın avukatı değilim, Babacan Durak''''da benim kendisini savunmama ihtiyacı da yok, ben bir Karaisalılı olarak ilçem de yapılan işlere ilgili sadece yorum yapabilirim, Ali Beyin sorusuna ben cevabını yazdım tatmin olur olmaz onun sorunudur. Burada tekrar söylüyorum 2010 yılında Babacan Durak güreşleri yapmayarak yanlış yapmıştır, 2013 yılında da Fatoş Gürkan ikinci bir güreş organizasyonu yaparak yanlış yapmıştır. Kızıldağ Güreşleri ne Babacan Durak''''ın ne Fatoş Gürkan''''ın nede Hüseyin Sözlü''''nün ailesinden miras değildir, bu güreşleri Karaisalı Halkının Atalarından kalan bir mirasdır. Bunda siyaset olmamalı ben bunu söylüyorum, Fatoş Gürkan devletin parasıyla ağalık yaptı devletin valisini kaymakamını 8 saat emir eri gibi bekletti bu mudur adalet, aynı vali ve kaymakam neden bir hafta sonraki davete icabet etmedi ? Hüseyin Sözlü parasıyla reklamını yaptı icap eder miydi.
Misafir - Mustafa Sürmeli

can alıcı soru sormayın.     13/09/2013 15:37

sevgili ali eker abiciğim sürmeli kardeşimiz o söylediğin konu hakkında ipe un serecektir emin ol.bu ilçede en son soruya cevap vereceği o sorudur.nerden buluyorsn öyle can alıcı soruyu abiciğim.
Misafir - mustafa şahin

     13/09/2013 13:46

Ali Eker arkadaşım 2010 yılında Babacan Durak'ın yaptığı yanlıştır. Belediyenin bir kuruş bile imkanı olmasa 80 yıllarda bu güreş organizasyonu güreşleri seyretmeye gelen insanlardan toplanan para ve güreş ağası ile orgazinasyonda bulunan kişilerin katkıları ile yapılırdı. 2010 yılında ise Babacan Durak böyle bir organizasyon tertip edebilirdi belki bu yıl yapılan güreşler kadar fazla katılım olmaya bilirdi; ama geleneksel olan bir organizasyonun devamı sağlanmış olurdu. Bunu velev ki Babacan Durak düşünemedim bu belediyede görev yapan bürokratlar danışmanlar ve meclis üyeleri neden dile getirmedi veya bu ilçenin aklı selim insanları bu beldenin bağlı bulunduğu köy muhtarı belediye başkanına böyle bir öneride bulunmadı... Karaisalı Sevdalısı Fatoş Gürkan Hanım 2010 yılında Papua Yeni Gine Milletvekili değil di neden bu yıl olduğu gibi 15 gün içinde bir organizasyon yapmadı........
Misafir - Mustafa Sürmeli

SÜRMELİDEN CEVAP BEKLİYORUZ.     13/09/2013 10:08

Sayın Sürmeli Babacan DURAK ve ekibinin 2010 yılında BEN KIZILDAĞ GÜREŞLERİNİ YAPTIRTMAM BİR KURUŞ VERMEM İŞÇİM MEMURUMDA ORDA >GÖREV YAPMAYACAK demesi hakkında da birkaç kelime söylersen memnun oluruz.Bakalım neler söyleyeceksin.
Misafir - ali eker

     12/09/2013 22:40

Burada kimin alternatif güreş düzenlediğini ispata çalışıyorsanız Karaisalı Kaymakamlık Makamına, Karaisalı Belediyesinin ve Türk Güreş Vakfı Adana Şubesinin ile Kültür ve Turizm Bakanlığının müracatlarını gösterir defter kayıtlarının onaylı fotokopilerini kamuoyu ile paylaşın kimin haklı kimin haksız olduğuna vatandaş karar versin..
Misafir - Mustafa Sürmeli

     12/09/2013 21:25

takiyeyye bak
Misafir - pusat

Turbeyler,Şimşekler,Pınarspor...     12/09/2013 18:01

Tûtî-i mu'cize-gûyem ne desem lâf değil Çerh ile söyleşemem âyînesi sâf değil Ehl-i dildir diyemem sînesi sâf olmayana Ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil Yine endîşe bilir kadr-i dürr-i güftârım Rûzigâr ise denî dehr ise sarrâf değil Girdi miftâh-ı der-i günc-i ma'ânî elime Âleme bezz-i gevher eylesem itlâf değil Levh-i mahfûz-ı suhandir dil-i pâk-i Nef'î Tab'-ı yârân gibi dükkânçe-i sahhâf değil
Misafir - Tuti Puhu

önce su ve ağaç     12/09/2013 17:47

Bizlerin oyuyula seçilen milletin vekili FATOŞ ZOPCUK hanım efendi Güreşe sarf ettiğniz eforun aynısnı KARAİSALI HASANDAĞINDAKİ TAŞ OCAKLARI ile YANAN ORMAN için ayırsanız herkes güreşi unutur sizlere dua eder.
Misafir - metehan

Ne olur Yarayı kaşımayın     12/09/2013 17:10

İnsan asla kendinden kaçamaz.Tekrar tekrar konunun gündeme taşınması kabuk bağlayan yaranın tekrar bügün olmuş gibi acı çekmemize sebep olmaktadır.Farkındamısınız.oOlan oldu biten bitti .Güreşi çok seven biiriydim, hersene yıllık izinimi güreşe dek getirir zevkle seyrederdim.Sizlerin yüzünden ne güreşe giitim ne de çok sevdiğim TÜRKİYEM türküsünü canlı izlemek naip oldu.Sizlere okadar kızgınım ki sebep olanların hepisinin Allah müstehakını versin.
Misafir - ögeday

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704