Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam108
Toplam Ziyaret1680315

Coş, "Sayın Bakanımızın direktifleri ile Ceyhan Tumlu Kalesi’nin Restorasyonu için 300 bin TL. tutarındaki ödeneğin, sağlandığını müjdeledi."dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekili Sayın Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine başlamasıyla birlikte, Adana’daki tarihi ve kültürel değerlere yönelik kazı, bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarının büyük hız kazandığını vurgulayarak, bu kapsamda son olarak Sayın Bakanımızın direktifleri ile Ceyhan Tumlu Kalesi’nin Restorasyonu için 300 bin TL. tutarındaki ödeneğin, sağlandığını müjdeledi.

Vali Coş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne harcama yetkisi verilen 300 bin TL. ödenekle birlikte, Ceyhan’a 17 kilometre uzaklıkta bulunan, İmamoğlu ilçesi yolu üzerindeki Tumlu Köyü’nde yer alan, Çukurova’daki “Dağ Kaleleri” zincirinin ikinci halkası olan, Adana-Kozan kervan yolunu gözetlemeye ve çevresindeki diğer kalelerle iletişim sağlayan, 75 metre yükseklikteki bir tepe üzerine 800 metrekarelik alanda kurulan, sekiz burçlu Tumlu Kalesi’nde, restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

 Adana’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Coş, “Bilindiği gibi Adana, tarihi İpek Yolu güzergâhı üzerinde bulunmasından dolayı, kaleler açısında da çok zengin bir ilimizdir. Ortaçağ’dan günümüze ulaşan ve geleceği selamlayan Tumlu Kalesi, önemli tarihi değerlerimizden sadece bir tanesidir. Geçtiğimiz günlerde Anavarza Kalesi ve Antik Kenti’nde gerçekleştirilen temizlik, bakım ve onarım çalışmaları ile Karataş’taki Magarsus Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarının başlatılmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’in talimatlarıyla sağlanan 300 bin TL.’lik ödenek ile birlikte, Tumlu Kalesi’nde restorasyon çalışmalarına da en kısa sürede başlanacak ve bitirilecektir. İlgi ve desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.



792 kez okundu

Yorumlar

     10/09/2013 15:04

Sayın Valim her yapılan güzel şeyi alkışlarız.İlçemizde de tarihi bir hamam var selampınar mahallesi mezarlık yakınlarında.bakımsızlıktan harabeye dönmüş ve yıkılmak üzere Sayın Bakanımız nezninde girişimlerde bulunursanız oranında ilçemize kazandırılması hususunda yardım ve girişimlerinizi bekleriz.
abdullah küçükyücel

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704