Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam430
Toplam Ziyaret1668072

Suriye’ye müdahale’nin gündemde olduğu bu günlerde ABD’nin Adana Konsolosluğu ve İncirlik Üssü önünde İşçi Partili ve TGB’liler Suriye’ye müdahaleye karşı çıktı.

ABD konsolosluğu önüne gelen yüzlerce yurttaş Diren Suriye Türk Milleti seninle, Katil ABD Ortadoğu’dan defol, İncirlik’e el Konsun ABD Defolsun! Sloganları attılar.

Polis’in yoğun güvenlik önlemi aldığı ABD konsolosluğu önünde basın açıklaması yapan İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk: “Esas hedefimiz İncirlik Üssü ama bu konsolosluğu da iyi tanıyoruz Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlis ve arkadaşlarının katledilmesinde başrolü oynadılar, komutanlarımızı katletmekle uğraşan bu konsolosluk şimdi de Güney komşumuz Suriye’ye saldırma planlarının merkezi durumunda bu konsolosluğu burada istemiyoruz” dedi.

 ABD konsolosluğunun önündeki açıklamanın ardından İncirlik Üssüne doğru yola çıkan İşçi Partili ve TGB’lileri Polis İncirlik beldesi girişinde durdurdu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İncirlik Girişinde eylem yapan yurttaşlar Polis’in tutumunu protesto etti. İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk buradaki konuşmasında “ Suriye’ye saldırmak isteyenler yalnız kaldı. Bütün Arap dünyası, bütün dünya Suriye’ye saldırıya karşı. Kim kaldı Suriye’ye saldırmak isteyen? ABD, İngiltere, Fransa bir de Tayyipgiller. Bakın Türkiye değil, Türk Milleti değil, Türkiye en kısa zamanda o savaş kışkırtıcılarını Tayyip Erdoğanları, Abdullah Gülleri, Ahmet Davutoğullarını bunları en kısa zamanda başından atacak göreceksiniz” dedi. Suriye ile herhangi bir savaşın çıkması durumunda İşçi Partisinin bütün gücüyle bu savaşın durması için mücadele edeceğini ilan eden Serhan Bolluk;  “ … tankların önüne yatacağız, bütün işçi partililer bu savaşın olmaması için mücadele edecek. Buradan komuta kademesine de sesleniyorum. Bu ihanete ortak olmayın, bu savaş bütün insanlığa ihanet” dedi.

İncirlik Üssünün ülkemizin bağrına saplanmış bir hançer olduğunu söyleyen Bolluk İncirlik üssünün ve Türkiye’deki bütün NATO ve ABD üslerinin ömrünün uzun olmadığını ve Türk Milleti tarafından kapatılacağını söyledi. 



667 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436