Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam529
Toplam Ziyaret1668915

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, 3. Kez güreş ağası seçildi ve dereceye girenlere toplam 12 bin 700 TL para ödülü ve çeşitli armağanlar dağıtılmasını sağladı.

Kızıldağ Yaylası’nda geleneksel olarak gerçekleştirilen “Tarihi Geleneksel Kızıldağ Güreşleri”nde, Erzurum bölgesinden Sait Bingöl’ü yenmeyi başaran Kocaeli bölgesinden Ali Rıza Kaya, başpehlivanlığı elde etti.

Tarihi güreşlere Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 480 güreşçi katıldı. 15 kadar hakemin görev yaptığı müsabakalara güreş severler büyük ilgi gösterdi. AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, 3. Kez güreş ağası seçildi ve dereceye girenlere toplam 12 bin 700 TL para ödülü ve çeşitli armağanlar dağıtılmasını sağladı.

Güreşler başlamadan önce vatandaşlara seslenen Fatoş Gürkan Zopçuk, hükümetin icraatlarını ve Adana’ya yapılan yatırımları anlattı.  Parti ayrımı yapmadan 15 ilçeye yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Zopçuk, ‘’En büyük dileğimiz birliğimizin ve beraberliğimizin bozulmamasıdır. En büyük milliyetçilik budur’’ dedi.

Etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olmak üzere, güreşlere emeği geçenlere ve farklı illerden gelen güreşçilere teşekkür etti.

Yayla’da yaşamlarını sürdüren kadınlar sıkma, gözleme ve ücretsiz ayran dağıttılar. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları kurdukları stant ile çay, kahve, meyve, kuru pasta dağıttılar. Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir belediyesi de etkinliğe önemli katkı sağladılar.

Adana Çukurova İlçesi 100. Yıl Mahallesi Cami İmamı Mahmut Işıl tarafından Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasıyla başlayan güreşlerde, Cazgır Mustafa Sarı manilerle ve şiirlerle etkinliği güçlendirdi.Ayrıca, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Durmuş Gencer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürü Mahmut Kır, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Karaisalı Kaymakamı İdris Arslan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tertip Komitesi Başkanı Sıtkı Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuh Yıldız, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acar, Güreş Vakfı Başkanı İlyas Karabulut, Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Yusuf İnce, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Selahattin Özenli, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Zaimoğlu, Ak Parti il ve ilçe yöneticileri ve diğer davetliler katıldı.

-KİLOLARINDA BİRİNCİ OLAN SPORCULAR-

Güreşlerde, Erzurum bölgesinden Sait Bingöl’ü yenmeyi başaran Kocaeli bölgesinden Ali Rıza Kaya, başpehlivan oldu. Çekişmeli geçen müsabakada deneyimli güreşçi Ali Rıza Kaya sevinen taraf oldu. Bu arada, en teknik sporcu Yüreğir Belediyesi’nden Gökhan Yıldız, en iyi peşrev çeken sporcu Adana Güreş Eğitim Merkezi antrenörlerinden Ersin Çetin, En centilmen sporcu Sarıçam Belediyesi’nden Duran Taylan Okuyucu seçildiler. Ayrıca,  kilolarında birinci olan sporcular şunlar:

30 kilo: Ali Han Öksüz (Adana)

35 kilo minik: Furkan Gizir (Kahramanmaraş)

40 kilo minik: Dur Ali Koçak (Ankara Kızılcahamam)

35 kilo yıldız: Şükrü Çetiner (Adana-Kozan)

40 kilo yıldız: Nuh Göz (Kahramanmaraş)

45 kilo yıldız: Hüseyin Tekerlek (Mersin)

50 kilo yıldız: Can Çevikol (Mersin)

55 kilo yıldız: Burak Sevgili (Adana)

60 kilo yıldız: Ömer Çomluk (Kahramanmaraş)

65 kilo yıldız: Yunus Doğan (Kahramanmaraş)

50 kilo büyük: Hüseyin Çakıt (Adana)

55 kilo büyük: Gökhan Zorba (Osmaniye)

60 kilo büyük: Nebi Uzun (Ankara)

65 kilo büyük: Ersin Çetin (İstanbul)

70 kilo büyük: Mustafa Kuyucu (Kahramanmaraş)

75 kilo büyük: Muhammed İlkhan (Ankara)

80 kilo büyük: İsmail Bulut (Kahramanmaraş)

90 kilo büyük: Kürşat Gökoluk (Adana)

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ



896 kez okundu

Yorumlar

Gerçekleri kabullenmek zor gelir     29/08/2013 13:04

Kenan kardeş iyi savunma heyacanı içindesin ama inandırıcı değilsin o zaman cevap ver gecen sene neden Karaisalı Belediye başkanı yaylada evinde olduğu halde 500 mt ilerde yapılan güreşlere gelme nezaketinde bulunmadı?
Misafir - Ali

     27/08/2013 17:38

ya koskoca turizm bakanlığı fatoş gürkan zopcuk ağa olsun diye 70 küsür bin tl göndermiş helal olsun be karaisalıda en az 5 köyün sıkıntısı biterdi bu paraya ne egoymuş bu fatoş hanımdaki
pusat yılam

     27/08/2013 16:15

para mı dedin? ne parası ağaya herşey beleş.o eskidendi ağalık parayla değil şimdi.
Misafir - beş parasız

     27/08/2013 15:13

ali çakır söylediğine önce kendin inanacaksın bu gelenek belediye tarafından organize edilir daha önce akp li belediye sayın kuşçu zamanındada yapıldı başkan hangi partili olursa olsun anap doğruyol akp dönemleri dahil bir gün önce mhp şenlik düzenlerdi ayrıca babacan durakta ahmet şekercide karaisalıda doğmuş karaisalıda yaşamış işlerini güçlerini karaisalıda kurmuş insanlar karaisalılığı sonradan hatırlayanlardan değil insaflı ol
Misafir - kenan

     27/08/2013 15:24

kaç para vermişte ağa olmuş bir yazıverin hele bilen varsa eğer
Misafir - pusat yılam

o da güzel :D     26/08/2013 22:17

KIZILDAĞ YOLUNU ZOPÇUK MU YAPMIŞ ??? VOAWWWWWW O DA GÜZELMİŞ :D
Misafir - karaisalı

Vefasızlar     26/08/2013 16:31

Hele şu listeye bak .Kazananlardan KARAİSAL I/ ADANA yazan güreşçi var mı ?Bu kazanalar arasında Karaisalılı neden yok ?.Bundan 10 veya 15 sene önce Güreşenlerin çoğunluğu Karaislının kendi öz evlatlarıydı.Rahmetli HACI ALDATMAZ Kızıdağda ,Karaisalıda ve köylerinde öyle güreşler organize etti ve güreşciler yetiştirdi ki tatına doyum olmazdı. Bunu en iyi İsmet Atlı ,Remzi Göçer,İskende Var,AH vefasız başkan İlyas Karabulut ,Yusuf İnce ve Türkiye Güreş Federasyonu çok iyi bilir.Güreşi düzenleyenler Rahmetli Hacı abinin sizde hiç emeği yok mu.?Adını bir kez olsun anmak aklınıza gelmedi mi.?Gerçi onun anılmasına da ihtiyacı da yok.Ah vefasızlar ah siyaset kanınıza işlemiş.Kadir kıymet bilmez olmuşsunuz.
Misafir - ögeday

Yakışır     26/08/2013 16:31

Allah var Karaisalı'ya yaptığı hizmetlerden bunu fazlasıyla hak ediyor.Kızıldag yolu tek başına yeter.Fatoş zopcuk hanımdan Allah razı olsun.
Misafir - Ramazan

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339