Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam491
Toplam Ziyaret1685246

Kültür Bakanlığı destekli güreş etkinlikleri başladı

Kızıldağ merkezde 2 bin kişiye verilen yemekte bir konuşma yapan Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan,” Birileri siyasi rant uğruna güreşi kullanmaya kalktı. Güreş etkinliği ilçemizin, özellikle ilçe halkımızın bir değeridir. Bunu hiç kimseye, hiçbir siyasi rant uğruna, bu etkinliği feda etmeyiz, ettirmeyiz de, bunu herkes böyle bilsin” dedi.

Gürkan, yemek duasından sonra Güreş Tertip Komitesi Üyesi ve Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut tarafından mikrofona davet edildi. Gürkan burada yaptığı uzun konuşmasına, 2 yıldan beir güreş etkinliğ yaptıklarını,  bu yılda aynı şekilde yine siyasi bir hesaplama yapmadan etkinliği yapmayı planladıklarını söyledi.

  Gürkan şöyle devam etti:

“Kültür Bakanlığına da sanıyorum tarihi de 18 Temmuz 2013da müracaat yaptık. Tarihini de 24 ve 25 Ağustos olarak belirledik. 24’ünde yani bugün akşam konser verilecekti, yarın da güreşler yapılacaktı, güreşten sonra da bir konser vermeyi planlamıştık. Mısır ve Suriye’de gerçekten vicdanımızı sızlatan, içimizi ağlatan olaylar nedeniyle konserleri iptal ettik. Dedik ki güreş müsabakaları kalsın. Bunun yerine, Karaisalı’daki, yöredeki insanlarımıza bir yemek verelim. Kuran okutalım, mevlidimizi yapalım dedik ve bugün de bu etkinlik yapılmış oldu.

Ama birileri siyasi rant uğruna güreşi kullanmaya kalktı. Güreş etkinliği ilçemizin, özellikle ilçe halkımızın bir değeridir. Bunu hiç kimseye, hiçbir siyasi rant uğruna, bu etkinliği feda etmeyiz, ettirmeyiz de, bunu herkes böyle bilsin (alkışlar)

Bu komitede, güreşe etkinliğinin yapılmasını sağlayan komitede her görüşten arkadaşlarımız var. Etkinliği içinde destek veren her siyasi görüşten arkadaşımız var. Kaldı ki biz bunu hiç bir zaman AK Parti olarak yapmadık. Ver hiçbir zaman da siyaseti bu işe karıştırmayı düşünmedik, bundan sonra da benim canım sağ olduğu sürece, vekil olduğum veya olmadığımı sürece, gücümün yettiği her zaman bu etkinliğin yapılmasında siyasi taraf olmayız. Benim gücüm nispetinde taraf yaptırmayız. (Alkışlar)

Karaisalılılı hemşerilerim buna sahip çıkacaktır, ben olsam da olmasam da ve bu etkinliği birilerini siyasi rantı uğruna peşkeş çektirmeyecektir.

Ben Karaisalı insanımıza bu etkinliğe sahip çıktığı için, bu yemeğimize katıldığı için, teşekkür ederim. Yemeğimiz 2 bin kişilikti ama 2 binin üzerinde servis yapıldı benim aldığım bilgilere göre. Allah herkesten razı olsun.

BAKANLIKTAN 70 BİN LİRA

  AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan,  bu güreş etkinliğine karar verdikten sonra Kültür Bakanına konuyu arz ettiğini kaydederek, “Bakanımız da dedi ki, geçen yılda destek vermişlerdi. Ben takip etmiştim. “Elimizden gelen neyse gücümüz ve bütçemiz nispetinde yardım yaparız” dedi.  Biz de bir maliyet hesabı yaptık. Yaklaşık 70-80 bin lira görülüyor. Dedi ki biz 70 milyarını verelim. Daha önce Kültür Bakanı Adana’dan değil iken 7 bin lira almıştık. Bunun haricinde 1 Nisan Şenlikleri için de para aldık. Sayın Bakanımız Adanalı olması nedeniyle, “Biz elimizden gelen desteği veririz, programa benim önemli bir işim olmazsa ben de gelirim” dedi. Yarın İnşallah gelebilir, İstanbul da önemli bir toplantısı var. Gelemezse de sizlere, herkese tek tek selam gönderdi. Kendisine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Bizi bu destek konusunda yalnız bırakmıyorlar, bundan sonra da yalnız bırakmayacaklar” diye konuştu.

“AFİŞLERİMİZ KESTİLER, PANKARTLARIMIZI ÇIKARTTILAR”

Gürkan, “Asılan bizim afişleri kestiler, pankartları çıkarttılar “ diyerek şöyle devam etti:

  “Buna rağmen vatandaşımız, Karaisalılı hemşerilerimiz kendi değeri olan Kızıldağ tarihi karakucak güreşlerine sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Hepinize içinizden bir kardeşiniz bir evladınız olarak çok teşekkür ediyorum. Bu güreşi bugünlere kadar getiren herkes adına teşekkür ediyorum. Bir de bir kez daha Sayın Aytaç Durak’ı anmamız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak,  O’nun da bu güreşlerin yapılmasında emeği, gayreti ve desteği oldu. Ona da teşekkür ediyoruz.

Yine Karaisalı Kaymakamlığımız burada destekleri var, onlara da teşekkür ediyoruz. Valiliğimiz birebir ilgileniyor bu etkinliklerle yarın da burada olacaklar inşallah. Ona da teşekkür ediyoruz. Burada Emniyet Müdürlüğü ve Jandarmaya, güvenliği sağlayan ekibine, Orman Bölge Müdürümüzden Allah razı olsun, her konu ile tek tek ilgileniyor. Yüreğir, Seyhan ve Sarıçam Belediyemizin katkıları var. Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Burada bulunan ve yarın meydanları dolduracak kişilere şimdiden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Bu Kuran’ın ve yemek programının asıl amacı bugüne kadar ülkemiz için canını vermiş şehitlerimize Fatihalar göndermekti. Yine güreşte bugüne kadar aramızdan ayrılan güreşçilerimiz vardır. Allahın rahmetine kavuşanlar vardır, onlara da buradan Fatiha gönderelim. İsmet Atlı pehlivanımız biraz rahatsız, ona da acil şifalar diliyoruz. Yine yarın etkinliğimiz kalabalık olacak. Hepinizin orada bulunmasını arzu ediyoruz.”

 Gürkan, asıl önemlisinin Suriye’de, Mısır’da ölen çocuklar ve bebekler olduğunu belirterek, “Bunlara maalesef duyarsız kalan Avrupa, Amerika ve dünyanın birçok ülkesinde müslüman dediğimiz ülkelerin yöneticileri var. Onlara da buradan Allah ıslah etsin diye dua gönderelim. Gerçekten Suriye’de Mısır’da ve dünyanın diğer ülkelerinde zor durumda olan canını verenlere rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz. Onlar da inşallah bizim ülkemizdeki gibi demokrasinin güzelliklerine kavuşur diyoruz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Güreş Tertip Komitesi Üyesi ve Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut da konuşmasında şunları söyledi:

 “Sayın Vekilim 2011, 2012 güreşimizin hanım ağasıdır. Ben sizin bu tarafını hatırlatayım. Ama kendisi diyor ki “Benim ağalığa filan ihtiyacım yok. Ben hemşerilerimin hizmetkârıyım diyor. Onun için sizlerden güçlü bir alkış istiyorum.

10 BİN KİŞİLİK YEMEK VERİLECEK

Ne susuz ne aç kalacağız demeyin. Yarın 10 bin kişilik yemek yaptırıyoruz. Çok özel yemek olacak. Tertip Komitesi adına herkesi yarın Su Battığı’na bekliyoruz.” 

Bu konuşmalardan sonra Kuran-ı Kerim okundu. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci uzun uzun dua yaptırdıktan sonra Tarsus'tan gelen bir grup tarafından ilahiler okundu.

Yemekli toplantıya Ak PartiAdana İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Coşkun,M.Ali Özmansur,Cumali Akdağ,Hacer Ceylan,Hayırlı Sema Yüksel, Aysun Kocabaş, Seyhan Kadın Kolları Üyeleri Asya Ateş ve Miyase Çelebi Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık,Karaisalı kadın Kolları Başkanı Durdne Çopuroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Sami Öveç,  CHP İlçe Başkanı Sabahattin Karabudak, Güreş Tertip Komiteleri Üyeleri, çok az sayıda muhtar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.



1203 kez okundu

Yorumlar

Havale var ali     27/08/2013 12:03

Fatoş hanımda hakkını bankaya havale ediyor nolmuş yani?
Misafir - Çekyat Kirevit

     26/08/2013 17:44

İnsanlar bir araya gelip şehirler kurmak, kendilerini güvenlik şemsiyesi altına almak istemişler, ama siyaset sanatına sahip olmadıklarından birbirlerine kötülük edip dağılmışlar. Bunun üzerine tanrı Zeus, şehirlerde kural yerine geçmesi ve insanları dostluk bağlarıyla birbirlerine bağlaması için esası adalet,doğruluk ve utanma olan siyaseti göndermiş ve siyaset sanatı tüm insanlar arasında eşit olarak pay edilmiş.
Misafir - Mustafa Sürmeli

Fatoş hanım hemşerimiz     26/08/2013 10:43

Milliyetciyim diye geçineceksin hemde kendi öz evladını Fatoş Zopcuk''un yaptıklarını görmezden gelecek kadar riyakar olup Ceyhanlının peşine takılacaksın ayıp ayıp sizin yaptığımız çok ayıp
Misafir - Muzaffer

Tebrikler     25/08/2013 21:31

Bölücüler,rantiyeciler rahatsız oluşlar varsın olsunlar Fatoş hanımın Karaisalı ilçemize yaptıgı hizmetleri görmeyenlerden ne beklenir.Fatoş hanımı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum
Misafir - Ramazan

     25/08/2013 18:32

son sorum fatoş hanım mısırdaki suriyedeki ler için mevlüt okuttunuz karaisalıda kaç şehit ailesi var biliyormusunuz
Misafir - pusat yılam

     25/08/2013 18:14

fatoş hanım aytaç beye teşekkür etmişsiniz ama partiniz sayesinde aytaç başkan görevini yapamıyor haberiniz var mı
Misafir - pusat yılam

     25/08/2013 18:37

bu çırpınışlara bakarsak fatoş hanımın siyasi miladı doldu akp de karaisalıları temsil edecek yeni yüzlere birleştirci kişilere karaisalılık ruhunu siyasi ikbalden önde tutacak insanlara ihtiyaç var
Misafir - pusat yılam

Hakkımı helal etmiyorum     25/08/2013 14:03

Alkışlar vekil hanım, alkışlar akp li belediyeler alkışlar akp yönetici ve yandaşları hepiniz el birliği ile güzel ilçemizi böldünüz sizlerin keyfi için benim ödediğim vergilerle yetimin hakkını sizlere yediren bakan bey e ve sizlere hakkımı helal etmiyorum.Bu dünyada yapın şovunuzu ama öbür tarafta hesaplaşırız inşallah.Yüzyıllardır yapılagelen güreşimize ata sporumuza kirli siyaseti bulaştıranları Allaha havele ediyorum. Karaisalılı kardeşlerimizde Karaisalı Kızıldağ güreşlerini bu hale getiren sizleri unutmuyacaklarını 2014 martında bunun hesabını sizlerden soracağına inanıyorum.
Misafir - Mustafa

     25/08/2013 00:13

siz uzak durun yeter fatoş ağa karaisalının birliğini dirliğini bozduğunuz yeter
Misafir - pusat yılam

     25/08/2013 00:27

sayın zopçuk yine yaptıklarını mı anlattı acaba ??? kuva_i milliyede olduğu gibi !!!!!!
Misafir - karaisalı

Allah havale ettim     24/08/2013 21:49

Sana peşrevle GÜREŞ HANIM AĞALIĞI verilmez ve siyaeten silinme endişenle bu AliCengiz oyununu kutsal inancımızıda kullanak oynadın..Eline almışın karaboyayı sana amade olmayan gelene gidene sürüyorsun.Kim miskal kadar hayır işlerse karşığını şer işlersede karşığını görür.der KURANI AZİMÜŞAN.seni Yüce yaradana havale ediyorum.
Misafir - ögeday

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231