Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam847
Toplam Ziyaret1682834

Yeşil, TOBB Yetkilileri ile görüşerek kendisinin Karaisalı’da Tarım Meslek Lisesi kurulmasını istediğini ve bu konuda İl Genel Meclisi’nde yaptığı çalışmaları anlattığını, ancak TOBB’un Adana merkezinde kurulmasını istediklerini söyledi

Geçen hafta Adana’ya gelen TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden,  TOBB’nin Adana’ya 32 derslikli bir meslek lisesi yatırım sözü bulunduğunu söylemişti. 


TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç de,  bunu daha da geliştirmek için çaba sarf edeceğini anlatarak, “Türkiye’ye örnek olacak bir meslek lisesini Adana’ya kazandırmak istiyoruz. Bünyesinde tarıma teknik eleman yetiştirecek bölümleri olan bir meslek lisemiz olsun istiyoruz. Bunu bölgemizdeki oda başkanlarının güç birliğiyle gerçekleştireceğiz. Tarımın başkenti olarak değerlendirdiğimiz Adana, Türkiye’nin ilk tarım bölümleri olan meslek lisesiyle liderlik yapsın istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Valiliğimiz yer konusundaki talebimize cevap verir vermez okulun temelini atmak istiyoruz” şeklinde konuşmuştu. 


“HAYDİ KARAİSALILIAR ŞİMDİ EL ELE VERMENİN ZAMANI”
Bu konuda sitemiz de, “Karaisalı'ya tarım lisesi açılmasını isteyen Karaisalılılar, aranızdaki ayrılık ve gayrılığı bir kenara atarak, Adana Valiliğine topluca gitme zamanı. Güreşler ve şenlikler gelir geçer, ama bu hizmet her gün sürer. Kaymakam, Belediye Başkanı, Meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve Platformun diğer üyeleri bir araya gelin, bu önemli fırsatı değerlendirin.Sizden bunu bekliyoruz” diye yazmıştı.

MESUT YEŞİL TOBB İLE GÖRÜŞTÜ

4 Haziran 2012 tarihinde Adana İl Genel Meclisinde bir konuşma yapan AK Partili Mesut Yeşil, tarımın kalbi olan Adana’da tarım Meslek Lisesinin olmadığını belirterek,’’539 bin hektar tarım alanı bulunan Adana’da böyle bir meslek lisesi maalesef bulunmamaktadır’’demişti.

Mecliste gündem dışı söz alan AK Partili Mesut Yeşil Adana’da olmayan bir konuya temas etmiş, İstanbul’da 4, Konya’da 2, Erzincan’da 2,Bursa’da 4, Ankara’da 5, Malatya’da 2, Van’da 2,  Samsun’da 3, İzmir, Çankırı, Burdur’da birer tane Tarım Meslek Lisesi bulunduğunu söyleyen Yeşil, ‘’Bana göre Tarım Meslek Lisesi Adana’nın olmazsa olmazları arasında olmalıdır. Adana için elzem bir konudur. Bu okulun 2013 yılında kurulması için gerekli desteği vereceğinize inanıyorum’’ demişti.

Yeşil’in bu konuşmasına destek veren Adana İl Genel Meclisi Başkanı Ali Adıbelli, ‘’Bu konunun hakikaten üzerinde durulması gerekir. Bu konuda gerekli çalışmalar başlatılmalıdır’’ diye konuşmuştu.

Mesut Yeşil'in bu görüşü Seyhan Ziraat odası Meclis Başkanı Şaban Baş ve Adana İl Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül tarafından da desteklendi. Hatta Şaban Baş, Akdeniz TV'de bu konuyu gündeme getirdi ve destek vereceklerini söylemişti.

 

TOBB ADANA MERKEZDE KURULMASINDAN YANA

Kendi önerisinin takipçisi olan Yeşil, önceki gün TOBB Yetkilileri ile yaptığı görüşmede, kendisinin Karaisalı’da Tarım Meslek Lisesi kurulmasını istediğini ve bu konuda İl Genel Meclisi’nde yaptığı çalışmaları anlattığını, ancak TOBB’un okulun Adana merkezinde kurulmasını istediklerini söylediklerini ifade etti.

Mesut Yeşil, Tarım Meslek Lisesi’nin Karaisalı’da kurulması çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

 



1167 kez okundu

Yorumlar

tarım meslek lisesi     13/11/2014 23:23

Bir an evvel açılması şart ama hiç bilgi bulamıyoruz konuyla ilgili gelişme var mı bilen varsa lütfen yazsın
Misafir - hatiç

Tarım meslek lisesi     26/04/2014 15:55

Adana da okulun yeri ayarlandı yapılacak ilgilenenlere duyurulur.Emeği geçenlere teşekkür.
Misafir - Duyuru

     24/08/2013 16:45

ne kadar yaptırımı güçlü bir mejlis üyesi bu arkadaş buralarda iş bırakmadı karaisalıya el atı gelip bizim bölgeden seçil daha sonra başka yerlere çalışdını anlatmaya çalış heryerin yalan mesut bey
Misafir - gerçek yüreğirli

MESUT YEŞİL     24/08/2013 12:22

Mesut YEŞİL diyor ise yapar
Misafir - MURTCU

     24/08/2013 12:48

Mesut YEŞİL diyor ise yapar
Misafir - Murtcu

     24/08/2013 12:32

Mesut YEŞİL diyor ise yapar
Misafir - Murtcu

NE HADDİNE     24/08/2013 12:05

NE HADDİNE köyü nere mevkisi ne ki proje geliştirmeye çalışıyor.Birileri varken siasi sizlere sözmü düşer.
Misafir - sıçramaz

Çok güldüm şimdi!     24/08/2013 11:18

Ülkeler endrüstriye doğru hızla ilerlerken, ziraat fakültesi mezunları enflasyonu yaşanırken tarım lisesi açmaya çalışmak yüzlerde komik alaycı bir tebessüm kasılması oluşturuyor.
Misafir - Zirai Kamil

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398