Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam760
Toplam Ziyaret1681845

"Kızıldağ Güreşleriyle ilgili ta başından beri sözüm tek birlik içinde yapılması insanlarımızın arasına soğuk rüzgârların girmesini engellemekti ama olmadı"

AK Parti Karaisalı eski İlçe Başkanı ve Bakanlık destekli Kızıldağ Karakucak Güreşleri Tertip Komitesi Üyesi Müslüm Öveç, “Yapacak bir şeyde kalmadı taraflar iki ayrı güreşte ısrar ettiler bu ısrarın kazananı asla olmayacaktır” dedi.

 

Öveç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Hayat su gibi akıp gidiyor zamanın bereketi kalmadı artık. Bu ahir zamanda kırmaya dökmeye bizlerin hakkı yok yol uzun çetin çok, büyük engeller maniler var bu yolculukta kendi etrafımızla kendi insanımızla kavga etmenin rekabete hırçın girmenin bir mantığı yok Kızıldağ Güreşleriyle ilgili ta başından beri sözüm tek birlik içinde yapılması insanlarımızın arasına soğuk rüzgârların girmesini engellemekti ama olmadı Yapacak bir şeyde kalmadı taraflar iki ayrı güreşte ısrar ettiler bu ısrarın kazananı asla olmayacaktır.

Bu ülkenin Başbakanı Sayın Genel Başkanımız dünyadaki elim üzücü olaylar nedeniyle tüm sosyal etkinliklerin iptaliyle ilgili açıklama yaptılar. Aslında her iki taraf içinde son bir şanstı bu açıklama. Ben duygusunu bırakıp (biz bu yılki etkinlikleri güreşleri iptal ediyoruz, dünyadaki Müslüman şehitler için) deseler iki tarafta yüce halkın gözünde büyüyecekler. İnsanlar arasındaki adavet ortadan kalkacaktır. Bizimkisi, tavsiye niteliğinde olduğu için son bir kez daha hatırlatmak istedim ta ki başından beri benim tavrım, tek bir güreş yapılırsa devletimizin iki kurumu yani Kaymakamlık ve Belediye onure edilecek, insanlar da tertip komitesinde onure edilsinler demiştik. Olmadı, yine de ülkemize hayırlar getirsin, fitneden fesattan uzak, kırmadan kırılmadan centilmenlik kazansın diyor başarılar diliyorum”

Muhtarların görüşlerini yanlış yorumlamadan, kararlarına saygı duyduğunu ifade eden Öveç  sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Adam yerine konulmak ziyadesiyle sermayesiz bir iş onlarda bu ilçenin köylerimizin akıl insanları ki bizim aziz milletimiz bu yetkiyi onlara vermiş koyunun muhtarı seçmişlerdir keşke tek olup muhtarlarla temsil niteliği olan devletimizin tüm bürokratlarıyla kol kola siyasilerimiz yan yana oturup yüce milletimizin gönül terazilerine öyle çıksalardı. Bizler de bir Karaisalı evladı olarak yapılan güreşe kol kola gidebilseydik. Başbakanımın iptal ettiği bir etkinliklerde işimizin olmadığını düşünüyorum.”



899 kez okundu

Yorumlar

TİMSAH GÖZYAŞLARI     23/08/2013 14:44

Yahu kardeşim, hem tetip komitedesin hem de içinde bulunduğun durumu eleştiriyorsun. Hem suçu işliyorsun hem de ben masumum diyorsun. Dürüst olan kişi öncelikle tertip komitesinden ayrılır. Sona çevreni eleştirirsin. Çelişkiler yumağısınız. A'dan Z'ye AKP'lileri çözmek mümkün değil. Timsah önce yavrusunu yermiş, sonrada oturur ağlarmış.Sizinkide o hesap yani.
Misafir - cafer

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398