Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam551
Toplam Ziyaret1668193

Karaisalı'da 23 bin liralık borcunu ödememek için 34 yaşındaki Seyithan Dağ'ı öldürdükten sonra mevlidine katılık ailesine başsağlığı dileyip ağlayan Cumali Dokuz (51) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karaisalı'da 23 bin liralık borcunu ödememek için 34 yaşındaki Seyithan Dağ'ı öldürdükten sonra mevlidine katılık ailesine başsağlığı dileyip ağlayan Cumali Dokuz (51) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dokuz, suçlamaları kabul etmezken, cinayetin araç lastik izinden aydınlatıldığı öğrenildi.

Hayvan alım satım işi yapan 7 çocuk babası Seyithan Dağ, 4 Ocak 2013 tarihinde Karaisalı ilçesine bağlı Bekirli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş halde bulundu. Jandarma, üzerinde kimlik çıkmayan cesedin kimliğini maktülün ceketini cebindeki “ne kadar hayvan alacağını” yazdığı mezbahane makbuzundan yola çıkarak buldu. Dağ'ın olay günü cinayetin ardından mevidine katıldığı, arkasından gözyaşı döken Cumali Dokuz ile birlikte olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı tutuklanan Dokuz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianamesini hazırladı. Dokuz'un iddianamede yer alan ifadesinde, öldürülen arkadaşı Dağ'dan otomobil satın aldığını ve olay günü de parasını ödediğini belirtti. Daha sonra birlikte mezbaheneden 4 koyun aldıklarını, ardından da Çatalan-Topalak Köyü'ne koyun almaya gittiklerini, daha sonra bir süre gezdikten sonra mezbahaneye 2.5 kilometre Kala Dağ'ı otomobilden indirdiğini söyledi.

Katil zanlısının anlatımıyla görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtlarıyla çeliştiğinin vurgulandığı iddianamede olay yerinde alçı kalıbı kullanılarak elde edilen araç lastik izi ile Dokuz'un kullandığı otomobilin lastik izleri arasında desen özellikleri yönünden uygunluklar tespit edildiği kaydedildi. Raporda kesin görüş bildirmenin mümkün olmadığının belirtildiğine dikkat çekilen iddianemede, "...yukarıda belirtilen delillerden şüphelinin ele geçirilemeyen ateşli silahla tasarlayarak öldürdüğü anlaşılmaktadır" denildi.




1399 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339