Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam231
Toplam Ziyaret1667873

Milletvekili Fatoş Gürkan, bazılarının birlik ve beraberlik duygularından yoksun, bölge insanına mal olmuş bir etkinliği kendi siyasi hesaplarına alet etmek istediklerini vurguladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Kızıldağ yaylası Karakucak güreşleri; tarihi çok eskiye dayanan bölgenin sembolü haline gelen her yönüyle önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Partisine ve kendisine yöneltilen eleştirilere yazılı bir açıklama ile cevap veren Milletvekili Gürkan, “Asılsız haberle gerek toplumun her kesiminin değeri olan Kızıldağ güreş etkinliğine leke sürmeye kalkanlar, gerek adımın haksız ve asılsız olarak çeşitli açıklamalar da yer almasını sağlayanlar birlik ve beraberlik duygularından yoksun, bölge insanımıza mal olmuş bir etkinliği kendi siyasi hesaplarına alet etmek istemişlerdir” dedi.

Gürkan, Türk Güreş Vakfı Adana Şubesi tarafından Kızıldağ Karakucak güreşlerinin tarihi süreci ve önemini anlatan Gürkan; vatandaşların etkinliğin yapılması yönünde yoğun talebinin olduğunu  18.07.2013 tarihli 2477 sayı ile bir dilekçe ile Kültür Turizm Bakanlığından etkinliğin 24-25 Ağustos’ta yapılması için destek istediklerini hatırlattı

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan; açıklamasında şunları kaydetti:

“Bakanlık tarafından bu talep incelenmiş olup tarihi asırlar öncesine dayanan Kızıldağ Karakucak güreşlerinin, ata sporumuz güreşin yanında bölgede birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu pekiştiren önemli kültürel değeri de ihtiva etmesi ve bölge halkı tarafından da yoğun talep olması nedeniyle uygun görülmüştür. Kültür Turizm Bakanlığı Türkiye genelinde birçok Festival ve etkinliğe destek vermekte olup daha önceki etkinliklere ve hatta Adana da başka ilçelerimizde ki etkinliklere de destek vermiştir. Bir süredir bu etkinlikleri asılsız haberlerle siyasi polemik yaparak siyasi hırslarına alet etmeye çalışanlar, hem çalıp hem oynama durumuna düşmüşlerdir. Karaisalı Belediyesinin Kızıldağ Karakucak güreşlerini yapmak istediği ancak bizim engel olmaya çalıştığımız söylenmiş. Benim  ve  sayın Karaisalı Kaymakamımız Hidayet Sarı’nın  adı kullanılarak bize ait olmayan çok çirkin ve gerçeği  yansıtmayan yalan ifadelerle  basına haber servisleri yapanlar, birilerinin siyasi ihtiraslarının kurbanı olmuştur. İki ayrı güreş etkinliğinin toplumun birlik beraberliğini engelleyeceği  yönünde asılsız haberler  yaparak medyaya servis yapmışlar. Karaisalı Belediyesi’nin güreş etkinliğine ekonomik imkansızlıkları nedeniyle katkı sağlayamayacağını bildirmesini göz ardı ederek Karaisalı Belediyesi’ni de hırslarına alet ederek kullanmaya çalışmışlar.

‘KARAİSALI BELEDİYESİNİN MÜRACATI YOK’

Resmi kayıtlar incelendiğinde Türk Güreş Vakfı  Adana şubesinin Kültür ve Turizm Bakanlığına etkinliğe destek için müracaatını 18.07.2013 tarihli dilekçesinde etkinlik tarihi 24-25 Ağustos olarak belirlenmiştir. Karaisalı Belediyesinin Karaisalı Kaymakamlığına müracaatı 25.07.2013 olup etkinlik tarihi 01.09.2013’tür.Karaisalı Belediyesi’nin Bakanlığa müracaatı yoktur. Buradan da anlaşılacağı üzere Türk Güreş Vakfı  Adana şubesinin  müracaat ve etkinlik tarihi daha öncedir.

Asılsız haberle gerek toplumun her kesiminin değeri olan Kızıldağ güreş etkinliğine leke sürmeye kalkanlar, gerek adımın haksız ve asılsız olarak çeşitli açıklamalar da yer almasını sağlayanlar birlik ve beraberlik duygularından yoksun,bölge insanımıza mal olmuş bir etkinliği kendi siyasi hesaplarına alet etmek istemişlerdir.Kimse kusura bakmasın buna müsaade etmeyiz.

YAYGARA KOPARANLAR RAHATSIZ OLDU

Adana’ya  AK Parti bir Bakanlık vermedi, bakanı  yok diye yaygara koparanlar, Adana milletvekilimiz sayın Ömer Çelik Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandığında Adana’mıza ve sayın bakanımıza hayırlı olsun deme lütfunda bulunmayarak  Adana’mıza ne kadar değer verdiklerini ortaya koydular. Adana’ya destek vermiyorlar yardım etmiyorlar diye yaygara koparanlar destek gelince de rahatsız oluyorlar. Bunların derdi Adana değil.

Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ömer Çelik'in Kızıldağ Karakucak Güreşlerimize verdiği destekten, Adana Mhp milletvekili rahatsız olmuş. Bu rahatsızlığını TBMM'sine taşıyarak sayın Bakanımızın Kızıldağ güreşlerine verdiği destekle ilgili soru önergesi vererek " neden katkı sağladığını" sormuş. Ben de tüm Adana kamuoyuna soruyorum bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı ? Adana’ya verilen destekten kim ?, niye rahatsız olur? Güreş etkinliğini polemik konusu yaparak siyasi rant gayreti içerisinde olanlara milletimizin gereken cevabı verecektir.

“HERKES DAVETLİ”

Kızıldağ Karabucak Güreş etkinliğimize desteklerini esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ömer Çelik'e, Türk Güreş Vakfı Adana şubesine, Güreş tertip komitesine ve katkı sağlayan herkese tüm Adanalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.

Toplumumuzun her kesimini kucaklayarak birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde 24-25 Ağustos tarihlerinde yapılacak etkinliklerde 24 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan konseri ve eğlenceler  Mısır’da yaşanan ve  bizleri derinden üzen olaylar nedeniyle iptal edilerek bunun yerine  Akşam namazı sonrası Kuran Tilaveti ve Mevlit okutularak yemek verilecektir.25  Ağustos pazar günü Türkiye’mizin bir çok bölgesinden şampiyon pehlivanlarımızın katılacağı güreş müsabakaları yapılacaktır. Tüm Adanalı hemşerilerimiz davetlidir.”



1240 kez okundu

Yorumlar

El insaf     22/08/2013 17:32

Sayın Millet vekili Fatoş Gürkan Zopcuk söylediklerinize gerçekten siz inanıyormusunuz.?Hep hesap kitap peşindesiniz.söz konusu kişilerde birisi bir zamanlar sizinle aynı çatı altında beraber kardeşce çalıştığınız VATAN SEVGİSİNDEN ASLA ŞÜPHE ETMEDİĞİMİZ Bir zamanlar Bölge Müdürün Millet vekili Seyfettin Yılmaz değildir umarım..Biraz insaf biraz da mehamet.
Misafir - ÖGEDAY

     22/08/2013 10:43

Yaşaki gôresin Ömer çeliği savunmak avukat Hanım'a kalmış
Misafir - Mustafa

     22/08/2013 00:14

yapma fatoş hanım ne zaman karaisalı güreşlerini türk güreş vakfı organize etmişte bu yıl organize etsinler tamamen sizin siyasi hırsınız ağalık hevesiniz akp nin türkiye genelindeki misyonunu siz karaisalıda yaptınız halkı bölmeye kalktınız lütfen vijdanınızı dineyin çekilin köşenize iyi yaptığınız işleride karaisalıları bölerek unutturmayın
Misafir - pusat yılam

     21/08/2013 20:04

SAYIN FATOS HANIM SADECE SIZE ONERIYI SUNACAM SAYIN BAKANIMIZ BIRAKIN KARAISALIYI ADANAYA NE HIZMETI OLMUSTUR SAMIMIYETIMLE SORUYORUM SIZLER BASKA ILLERE GIDIYORSUNUZ ADANA KOCA BIR KOY BUNU SIZ HALKTAN DAHA IYI BILIYORSUNUZ BU BIR GERCEKTIR AKP DOĞUYA YAPTIĞI YATIRIMIN YARISINI ADANAYA YAPMAMISTIR CUNKU ADANALI ONLARIN GOZUNDE FELLAHTIR.................DIR SAYIN VEKILIM BIZLER SIZI SEVIYORUZ BU GUNE OYUMUZU AKP VERDIK AMA ARTIŞ ZOR BE HANI DERLERYA BIZ O YAYLAYI YAYLADIK. Ayrıca sayın HIDAYET BEYE GELINCE BIR KAYMAKAM OLARAK SOSYAL PASLASIM SITESINDE DINI HANESINE SUNNI MUSLUMAN YAZMASINI NASIL YORUMLARSINIZ BIZLER SIZIN KARAISALI BELEDIYESIYLE BIRLIKTE ORGANIZASYONU SAGLAMANIZDI AMA OLMADI BIRAKIN ADANAYI TURKIYE DUYDU NAPALIM HAYIRLISI EFENDIM SIZI COŞ SEVIYORUZ SIZ BIZIM AKRABAMIZSINIZ. Ayrıca sayın BAKANIMIZ YAPACAKSA KESRI HANINI ONARSIN BIRAKSIN BUNLARI ONU YAPACAK ZATEN Vardır. SAYGILARIMLA
Misafir - ALI

heye bende inandım:))     21/08/2013 16:45

sayın bakan gelir herkes elpençe divan durur şakşakçılar herzamanki gibi yerini alır en güzel mekanlarda ağırlanır gider SAYIN VEKİLİM SAYIN BAKANI KIZILDAĞDAKİ 24-25 DEKİ ETKİNLİKLERE GETİRİN,DE BUMİLLET BİRBAK GÖRSÜN ŞU MEMLEKETTE ama nerde YOLSIRA GELİR ÇAYIRSIRA GİDER BEN BU DAVETİ ALMAYIM VEKİLİM BU ETKİNLİK BOYUNUZU AŞTI BENCE İPTAL EDİN SİZE YAKIŞAN BU.
Misafir - ilçe halkı

konuştukça batıyor     21/08/2013 16:08

geçen sene platform adı altında yapılan güreş etkinliklerinde BAKANLIK Kymakam hidayet sarı bey etkinliklere katkı istemişti bu isteğe gelen PARA 7,500 Ama ne hikmetse buğün yapılan akp güreşine 60 binlira yardım gönderiyor bunun neresi doğru aradan ne geçti ne deyişti bunuda açıklayın neyazıkki herşey ortada bari konuşmayın.
Misafir - ilçe halkı

açıklam     21/08/2013 16:12

sayın vekilim ilginçtirki geçen sene platform adı altında yapılan güreşlere kültür bakanlığı HİDAYET SARI beyin yazmış olduğu
Misafir - murtcu

can mı canan mı?     21/08/2013 16:22

sayın vekili Fatoş Gürkan Zopcuk bu saatten sonra Güreş olsa da olur olmasa da olur.Bu enerjinizi KARAİSALININ KANAYAN YARASI TAŞ OCAKLARINA VE HES e ayırsanız daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz..Karaisalıda Karapınar ve selampınar (yukarı mahalledeki) mahallesindeki evleri tek tek gezin insanlar evlerindeki duvar çatlaklıkarının nasıl olduğunu ,neden çatladığını size tarih ve saatiyle anlatsınlar.Karaisalının asıl derdi mi önemli güreş mi önemli yosa Mısı rmı ı önemli siz kara verin.Karaisalılar işin doğrusunu biliyor.
Misafir - ÖGEDAY

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339