Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam229
Toplam Ziyaret1667871

MHP ADANA MİLLETVEKİLİ SEYFETTİN YILMAZ, KARAİSALI'NIN KIZILDAĞ YAYLASINDA AK PARTİLİLERİN DÜZENLEDİĞİ ALTERNATİF GÜREŞLE İLGİLİ OLARAK, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK'İN CEVAPLANDIRMASI İÇİN TBMM BAŞKANLIĞINA BAŞVURDU

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Partililerin Kızıldağ'da düzenlediği karakucak güreşleri ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık bir asırdır düzenlenen geleneksel Kızıldağ Karakucak güreşleri bölgede birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi haline geldiğini belirterek, "Bu yılda geleneksel olarak 1 Eylül Pazar günü Karaisalı Belediyesi tarafından aynı etkinlik, gerekli izinler alınarak planlanmış ve halkımıza da duyurulmuştur" dedi.

Yılmaz, Kültür Ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e şu soruları yöneltti.
"Bu kapsamda; Bir hafta önce yani 25 Ağustos Pazar günü Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla alternatif bir güreşin düzenlenmesini doğru buluyor musunuz ? Bu organizasyon için Bakanlık olarak ne kadar kaynak ayırdınız ? Gelen taleplere bu kadar kısa süre içerisinde cevap vererek gerekli olan katkıyı veriyor musunuz? Bu yapılan alternatif güreş programının, geleneksel Kızıldağ güreşlerinin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuna aykırılık oluşturduğunu düşünüyor musunuz ? Bakanlığınız tarafından katkıda bulunduğunuz bu alternatif güreşin, Kızıldağ ve Karaisalı da, halk arasında kamplaşmalara, ikiliğe yol açacağını düşünüyor musunuz ?"



971 kez okundu

Yorumlar

Tepsi,yaşatır seni.     22/08/2013 10:22

Seyfettin Bey, siz gayretlisiniz fakat partiniz sanki AKP'nin aleni ortağı gibi davranıyor. Türkiye'de, dünyada yer yerinden oynuyor kılınızı kıpırdatmıyor. Milliyetçi bir parti havasından çok uzaksınız. Sabahattin ÖNKİBAR bile sizin partinizden daha iyi muhalefet yapıyor. Lütfen nerdeyse15 yıldır koltuğa yapışmış, rozetle, parmakla particilik yapılacağını zanneden ,partisinin oyunu muhalefette bile yükseltemeyen Devlet Bahçeli'yi artık emekli edin, dinamik bir yapıyla çıkın ortaya. Oyunuz en az %30 olur.Millet seçenek bulamadığından AKP'ye mahkum, yoksa AKP'nin % 50 oyu yok. Kızıldağ'daki güreş için de iyice cılkı çıktı. Siyasi ihtiraslar için neler yapılıyor dostlar! Çevreyi katleden HES'ler ve depremler pardon dinamitler için kim ne yapıyor, işsizlikle kimler uğraşıyor, Karaisalı'daki hazır dalgalı suyu içmeyip, yabancı Adana dışı su şirketlerinin suyunu yudumlayanlar ne kadar milliyetçidir? Buyrun burdan yakın!
Misafir - Ulus AL

birlikten kuvvet doğar     20/08/2013 19:49

Karaisalı da düzenlenen ve geleneksel hale getirilen güreşler ile şenlikleri son 2 yıla kadar Karaisalı Belediyesi organizesiyle düzenlenmekteydi. Şimdi ne oldu ki siyasiler yangına düştü Bakan nereden çıktı Kültür ve Turizm Bakanlığı nereden çıktı Milletvekili nereden çıktı eski köye yeni adet mi getiriyorsunuz. Bu ilçe bunları unutmaz ve aklına kazır, seçim yüzüne 600 asırlık şenliklere SİYASETİN kirli amaçlarını kirli oyunlarını alet ediyonuz yok güreş ağası olacam yok komşumuz Mısır’ daki din kardeşlerimiz için mevlit okutulacak şeklinde akla hayale gelmecek şekilde siyasi oyunlarla milleti kandırmaya çalışanlar yine komşumuz IRAK’ ın işgalinde neredeydiniz. Sizlere sesleniyoruz saygıdeğer büyüklerimiz MISIR gibi olacağımıza birlik olalım, onu da kabullenmiyorsanız şenlikleri yapmayın gitsin varsın olsun 600 asırlık şenlik bu yılda tekrarlanmasın.
Misafir - birlikten kuvvet doğar

on paranın hesabı     20/08/2013 15:02

Sayın vekilim , ağzına diline sağlık ASLINI İNKAR EDEN'ler kara kara düşünmeye başladı.Atatürk İsmet paşayı arar fakat bulamaz.ismet paşa Türk Kuşunu teftiş ettmeğe gitmiş ve hesapta da 10 para eksik eksiktir..Bu hesabın neden eksik olduğunu bulur ve makamına gelir.Atatürkün aradığı kendisine iletilir. İsmet paşa neredeydin dediğinde Türk Kuşu hesabında 10 para eksik olduğunu ve sebebini bulduğunu söyler.Atatürk 'ismet eğer hesabın nedenini bulamasaydın türk kuşunun başındakini görevden alacaktın değil mi diye sorar.Oda evet paşam der.El insaf bir ayda iki defa aynı yerde güreş olur mu?İsmet paşanın duyarlılığını gösteren millet vekilllerine acilen ihtiyaç var.DEĞİRMEN DÖNÜYOR DA SUYU NEREDEN GELİYOR.
Misafir - muhasebat

     20/08/2013 13:47

Karaisalılı bir Büyükşehir belediye başkanına tahammül edemeyen Ömer çeliğin akp güreşine para vermesinin iyi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum
Misafir - Arif

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436