Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam321
Toplam Ziyaret1668707

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, 30 bin lira ile güreş ağası seçildi. Güreş ağası kıyafetini giyen Zenbilci, güreş severleri selamladı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bu yıl 12.'si gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri ve Yaz Festivalinde başpehlivanlık güreşini Erzurum Palandöken Kulübü güreşçisi Sait Bingöl kazandı. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de güreş ağası seçildi.

Torosların bin 350 rakımlı yerleşim birimi olan ve Tufanbeyli ilçesinde gerçekleştirilen karakucak güreşleri sabah saatlerinde güreşçilerin tartıya çıkmalarının ardından 30 kilogramda güreşler başladı. Daha sonra Türk güreşine emek vermiş ve ebediyete intikal etmiş sporcuların, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyeti için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunmasının ardından Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı bir konuşma yaptı. Balı konuşmasında, bu yıl 12.'si düzenlenen karakucak güreşlerinin Tufanbeyli'de belki de yüz yıldan fazladır yapıldığını kaydetti. 

Festival olarak 12 yıldır yapılan bu güreşlerin Ata sporuna ve Türk Kültürüne hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Recep Balı, "Biz bizden önce yapılanları yok sayan bir anlayışın siyasetini yapmıyoruz. Biz bizden önce yapılan hizmetlerin üzerine yenilerini koyarak yolumuza devam ediyoruz. Tufanbeyli de sizler bana 4.5 yıl güvendiniz ve bu göreve getirdiğiniz aynı şekilde bugün de güvenmeye devam edebilirsiniz. Çünkü sizlerin güvenine halel getirecek en küçük bir olumsuzluk getirmedim. Ancak 4.5 yıl önce hamdık şimdi piştik. Belediyeciliği öğrendik. Hizmeti öğrendik. Bugün Tufanbeyli gerçekten gelişmekte ve belirli bir seviyeye gelmektedir. Bundan sonra sizlerin güveni ve desteği ile daha iyi ve daha çok hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. 

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'da yaptığı konuşmada, Tufanbeyli'de bugün 12.'si gerçekleştirilen güreşin Türklerin Orta Asya'nın steplerinden Anadolu'ya gelirken getirdiği kültürlerinden olduğunu belirterek şunları söyledi: 
"Türkler orta Asyadan göç edip Anadolu'ya gelirken sazı ile sözü ile güreşi ve tüm yaşam tarzı ile birlikte geldi. Tufanbeyli'de Türkmenlerin Avşar boyu ağırlıklıdır. Avşarlar buraya Türkün kültürünü hakim kılmıştır ve Türk yurdu yapmıştır. Başkanımıza Türkün kültürünü yaşattığı ve bu ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum." 

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine hizmet ettiğine dikkat çekti. Tüm Müslüman milletlerin bugün bir takım sıkıntı ve sorunlarla karşı karşıya olduğuna İşaret eden Milletvekili Erdinç, "Başta Mısır, Suriye, Lübnan, Arakan, Doğu Türkistan gibi Müslüman diyarlarında gözyaşı ve zulmün son bulması için bizler çok fazla dua etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilmeliyiz" diye konuştu. 

Daha sonra ağalık seçimi yapıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, 30 bin lira ile güreş ağası seçildi. Güreş ağası kıyafetini giyen Zenbilci, güreş severleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, "Sarıçam ilçesinde çok sayıda Tufanbeylili kardeşimiz ikamet etmektedir. Bu hemşerilerimizle dostça ilişkilerimiz var. Bugün Tufanbeyli'de bulunmaktan ve bu organizasyonda sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Başkan Recep Balı kardeşimi de kutluyorum" dedi. 

Daha sonra Türkiye'nin farklı yörelerinden gelen 420 sporcunun katıldığı tüm boylarda gerçekleşen müsabakalar sonucunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Başpehlivanlık güreşi Erzurumlu Sait Bingöl ile Kocaeli Belediyespor güreşçisi Şakir Bozkurt arasında gerçekleşti. Sit Bingöl rakibini 1-0 sayı ile yenerek başpehlivan oldu. 

Tufanbeyli karakucak güreşlerini Saimbeyli Kaymakamı ve Tufanbeyli Kaymakam vekili Muharrem Eligül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Tedaş Bölge Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Uyanık Göksun ve Sarığız Belediye Başkanları ile siyasi partilerin ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı. 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği karakucak güreşlerinden sonra da halk ozanları şöleni gerçekleşti.

831 kez okundu

Yorumlar

HAYIRLI OLSUN     20/08/2013 09:15

sayın baskanım ahmet zembilci bey tufan beyli ilcesinde düzenlenen güres festifaline 30000 tl vererek güres agası olmanızdan dolayı sizleri tebrik ederiz ata siporumuzda olan agalıgı yasattıgınız size minnettarız agalık vermekle olur tekrar hayırlı olsun
Misafir - AHMET SEKERCİ

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339