Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi28
Bugün Toplam523
Toplam Ziyaret1681608

Akçalı Köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda keneyle mücadele amacıyla ağıllar, ahırlar, hayvan gübrelerinin döküldüğü alanlar ve hayvan durakları ile parazitlerin bulunabileceği muhtemel alanlar ilaçlandı.

Karaisalı İlçe Müdürlüğünde Görevli Personel Tarafından Akçalı Köyünde Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvanlarda Keneyle Mücadele İçin Eğitim Çalışması Yapıldı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında, İlçe Müdürlüğünde görevli elemanlar yetiştiricilere gerekli korunma önlemleri hakkında bilgi verdi. Kenelerin yüksek orandaki üreme yeteneği nedeniyle hayvan barınakları kenelerin yaşamasına imkân vermeyecek şekilde yapmaları, çatlaklar ve yarıkların tamir edilerek badana yapmaları konusunda uyardı. Kenelerin uygun olmayan çevre koşullarında çok uzun süreler boyunca canlı kalabilmeleri nedeniyle ektoparaziter uygulamalarının süreklilik arz ettiğini belirtip; Hayvan kanı, dokusu veya hayvana ait diğer vücut sıvıları ile temas sırasında mutlaka gerekli korunma önlemleri (eldiven, önlük, gözlük, maske vb.) almaları gerektiği hakkında detaylı bilgi verildi.

Eğitim çalışmasının sonunda yetiştiricilerin soruları cevaplandırıldı. Konu ile ilgili afiş ve broşürler dağıtıldı. Daha sonra Karaisalı Akçalı Köyünde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda keneyle mücadele amacıyla ağıllar, ahırlar, hayvan gübrelerinin döküldüğü alanlar ve hayvan durakları ile parazitlerin bulunabileceği muhtemel alanlar ilaçlandı.



879 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704