Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam347
Toplam Ziyaret1667989

“Belirtilen günde Güreş Şenlikleri yapılacak”

Karaisalı Belediye Başkan Vekili ve Güreş Tertip Komitesi Üyesi Ahmet Mahmut Şekerci, son günlerde Geleneksel Kızıldağ Güreşleri ile ilgili medyada çıkan haberler üzerine, bir açıklama yaparak, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede birlik ve beraberlik mesajlarına karşılık, İlçenin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ayrımcılık yapmasına çok üzüldük. Daha önceden böyle bir organizasyon yapacaklarını bilse idik, kesinlikle bölen ve ayrıştıran taraf olmazdık” dedi.

Karaisalı Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Mahmut Şekerci, ata sporumuz olan ve yaklaşık 300 yıldan bugüne kadar gelen geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şekerci, özellikle bu tür etkinliklerin siyasete alet edilmesinden dolayı çok üzgün olduklarını belirterek şunları söyledi:

  “Geçmiş 2 yıldır Karaisalı Platformunca yapılan güreş etkinliklerini Belediye Başkanı Babacan Durak Bey,  bundan sonraki yıllarda hem güreş organizasyonunu hem de Kuvayı Milliye şenliklerini belediye başkanlığınca yapılmasını istemiş, İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı Bey de ‘Belediye olarak bundan sonra siz yapın’ demiştir. Bu doğrultuda Başkanımız Babacan Durak Bey, bana talimat vererek ‘Güreş hazırlıklarını yapın’ dedi. Biz de ilk önce Kaymakamlık makamından izin alarak dana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze müracaat ettik. Tertip Komitesini oluşturduk. Komite içerisinde Güreş Vakfı Başkanı İlyas Karabulut, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Polat, İl Genel Meclis Üyesi Veysel Güngör ve ismini daha önce açıkladığımız diğer tertip komitesi üyeleri vardı. Bu adı geçen iki kişi, bir gün sonra destek veren kişileri ve kuruluşları bahane ederek bu organizasyonda olamayacaklarını belirttiler. Devreye devlet büyükleri girdi. Telefon trafiğinde bize söylenen şuydu: “Siz Belediye olarak çekilin, MHP’de gecesini başka bir güne alsın, biz organize edelim.” Hatta bazı muhtarlar da, basın aracılıyla, güreşlerin 2 parti arasında yapıldığı gibi göstermeye çalışmışlardır. Oysa Karaisalı Belediyesi ilçenin tamamının belediyesidir. Burada ayrıştıranları kınıyorum.”.

Geçmiş yıllarda bu tür organizasyonları Belediye olarak yaptıklarını belirten Şekerci, “Kimlerin neden rahatsız olduklarına anlam veremedik. Sayın Başbakanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede birlik ve beraberlik mesajlarına karşılık, İlçenin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ayrımcılık yapmasına çok üzüldük. Daha önceden böyle bir organizasyon yapacaklarını bilse idik, kesinlikle bölen ve ayrıştıran taraf olmazdık.  Biz herkesin yaşantısına, herkesin fikrine dün de saygılıydık, yarın da saygılı olacağız. Bu ikinci güreş organizasyonuna ve bu ayrışmaya kimlerin destek verdiğini, Karaisalılı insanını kimlerin bölmeye çalıştığını tüm kamuoyu bilmektedir” dedi.

Şekerci, Karaisalı Belediyesi’nin Güreş organizasyonunun tamamlandığını kaydederek, “Belirtilen gün de Belediye Başkanlığı olarak, güreş şenlikleri yapılacaktır. Tüm Karaisalı ve Adana halkını davet ediyoruz “ diye konuştu.



1205 kez okundu

Yorumlar

     12/08/2013 07:14

BENCE ATA GÜREŞİNE SİYASETİ SOKMAYACAKTINIZ HAYIRLI OLSUN AKP DEVLET KESESİNDEN YAPACAK MHP DE KENDİ ARALARINDAN TOPLAYACAKLARI PARA İLE YAPACAK BU GÜREŞLER MHP KAZANÇLI ÇIKACAK HER 2 KESİMEDE BAŞARILAR DİLERİM HÜSEYİN KARAKUŞ İSTESE TEK BAŞINA YAPARDI KARAKUŞA BAŞARILAR DİLERİM
Misafir - KARAİSALI

     11/08/2013 00:47

Burada sorun Belediyenin veya Kaymakamlığın organizasyonu tertiplemesi değildir; tarihi bellidir 30 Ağustos Zafer Bayramında şenlik organize edilir akabinde ilk pazar günü de güreşler tertiplenirken söz konusu tarihte Kaymakamlık Makamı, Karaisalı Belediyesinin bu şenlik ve güreş organizasyonu için vermiş olduğu düzenleme dilekçesine OLUR verip; ardından acele ile aynı organizasyonu bir hafta önce düzenlemek için çaba sarf etmesidir. Bir ilçenin Mülki ve İdari Amirleri ile Protokol listesinde bulunan zat-ı muhteremler ilçede yapılması gereken kurtuluş günü kutlaması ile ilçeye özgü önemli gün ve haftaların düzenlenmesinde herkes kendine uygun ve kendi çıkarları için mensup olduğu partiye, derneğe, kuruma mal etmeye çalışması kişisel çıkarların peşinde olduğunun aşikarıdır.
Misafir - Mustafa Sürmeli

     10/08/2013 11:48

Karaisalı belediyesi personeler arasında birliği beraberliği sağlayamayan ve onları bölen ayrıştıran zihniyetten ilçe halkını birleştirmesi beklenemezdi zaten.
Misafir - doğrucu davut bey

Sözde güreş ve konser için emek verenler,bunu Karaisalılı unutmaz.     10/08/2013 10:52

MHP'nin büyük farkla ilçe belediyesini kazanmasını hazmedemeyenlerin muhalif programları çok yakışıksız. Birbirinizi bu kadar mı düşman görüyorsunuz,KAraisalı'nın neden geri kaldığına dair somut bir örnek olsa gerek bu güreş kavgası.Atasporuna,sportmenliğe, Karaisalı Belediyesi ve oy verenlere hakaret var bu yapılan çirkinlikte. Karaisalı için bir skandal daha üretenleri kınıyoruz.
Misafir - Tasalı Spor

namerdim.     09/08/2013 17:13

tüm ilçe halkını her iki güreş günü de hasan dağına fidan dikmeye davet ediyorum protesto için.yemin ediyorum ki ilçeden aklı başında genç bir adam çıksın o gün kimse güreşlere gitmesin herkes benle beraber hasan dağında fidan dikmede olsun derse o kişinin de bu llçede heykeli dikilir.o kişi bağımsız belediye başkanlığına aday olsa oy rekoru kırmazsa namerdim.şerefsizim.
Misafir - Genç Güvençliler lobisi

     09/08/2013 15:54

verilen iftarlarda mhp nin ağırlığ akplileri korkutmuş olacakki kızıldağ şenliğiyle taçlandırmasından çekinmişlerdir ilk iş olarak sabote etme akıllarına gelmiş
Misafir - pusat yılam

     09/08/2013 15:12

sayın şekerci sn fatoş gürkana güreş ağalığını para vermeden vermeyi garanti edin akpliler hemen iptal ederler
Misafir - pusat yılam

     09/08/2013 15:00

Organizasyon planı yapılmış halka duyurulmuş gerekli izinleri alınmış ondan sonra ikinci bir organizasyon yapılıyor bu akp ilçe teşkilatının bölücülüğünden başka bir şey değildir
Misafir - kenan

MUHTARLARIN DA HEYKELİ DİKİLMELİDİR.     09/08/2013 15:23

BU İLÇEDE HEYKELİ DİKİLECEK KİŞİLER OLARAK GÜNAY YÜCE İLE ALİ ÇOPUROĞLU ABİLERİMİZ VAR DEMİŞTİK.HEYKELİ DİKİLECEK KİŞİLERE KIZILDAĞ GÜREŞLERİNE KATILMAMA KARARI ALAN KÖY MUHTARLARI DA EKLENMİŞTİR.
Misafir - HEYKELCİ RIZA

     09/08/2013 15:54

İLçedeki görev yapan tüm lobilere çağrı yapıyorum.İlçemize sahip çıkmak adına hiçbir partinin payandası ve kuklası olmamak adına reklamnın parçası olmamak adına güreşlere katılmama çağrınızı destekliyruz.O gün su battığı arenada sadece güreşleri tezgahlayanlar olsun.Bizler katılmama güreşlere katılmama kararınızı destekliyoruz.
Misafir - ilçe siyaset analizcisi

     09/08/2013 15:59

Vekilim AHmet ŞEKERCİ ayrıştıran sizsiniz.Yılardır sizler ve yaylada yan gelip yatan başkanınız Babacan DURAK değilmiydi ben güreşleri yaptırtmam ve bir kuruş vermem diyen.Biz bunları hiç unutmadık.Unutturmayız da.2010 yolında makamına yardım için gelen değerli misafirleri kovmaktan beter etttiğini unutttuk mu sanıyorsunuz.İlçeyi bölemeyeceksiniz.Böldürteyeceğiz.Oturdugunuz kltuk ve aldıgınız maaşları bu halk size helal etmiyor.
Misafir - AK_DELEGE

halk bölücüleri sizi.     09/08/2013 15:54

karaisalının tarihine altın harflerle adınızı yazdıdıgınız için ne kadar gurur duysanz azdır.sizi gibi ilçe halkını bölücüleri sizi.
Misafir - kızıldağ halkı

     09/08/2013 15:21

sayın şekerci abi kızıldağ güreşlerine bu ilgi bu alaka neden?hasan dağı yandı bitti kül oldu sanrım hala haberin yok.takılmışsınız hüseyin sözlü beyin kuyruguna gidiyorsunuz.ama nereye gittiğinizi siz dahi kestiremyorsunuz.Allah sonunuzu hayır getire ne deyim.babacan drak beyi knuşmaya bile gerek yok artık o yayla sevdasında.
Misafir - Çay Bahçesi lobisi

YOKSA PARAN KALSIN      09/08/2013 13:41

sayın ahmet mahmut şekerçi sen bu karaisalıya 5 yıl ne yaptın söyle her şey ortada yani sadece ancak dersaneyin etranı düzelttin yollarını yaptırdın daha sonra başka ne yaptın anlatsana söyle lütfen senden yaptığın yerler hakkında faceye resim atmanı istiyorum sadece senin dönemde yapılan yerler hakkında ahmet bey öyle bedavadan gelip o koltuğa oturması değil sözde koya şenliği belediye yapıyormuş geçin bir kere bee bu şenliği adana büyükşehir belediye başkan aday dayı hseyin sözlü bey yağıyor koya biz yapıyoruz die söyleniyorsunuz partiyi bölen sizlersiniz böyle bir hatalar varsa sende var ahmey bey neden babacan durak görevinde olmuyor hep sende oluyor söylermisin ahmet bey bu yoruma cevap vermeni isiyorum ismin yazacak altında ...Saygılar
Misafir - KİMSE KİMSENİN GÜNAHINA GİRMESİN

     09/08/2013 11:15

MHP nin ilçede nafile son çırpınışları bu olsa gerek
Misafir - alper göçer

geri adım atan kazanır.     09/08/2013 11:09

açık ve net birşey söyleyim.Bu sidik yarışında kazanan olmayacaktır.Kim nereye kadar uzun işerse işesin.AMa kaybeden ilçe olacaktır.SOn bir not kim bu sidik yarışında bir adım geri atarsa da o kazanan olacaktır.
Misafir - ülkücü genç

     09/08/2013 11:31

2 gündür ilçede sohbet etmediğim esnaf ve lobi temsilcileri kalmadı.Halkta Başkan Vekili ile ortalarda görünmemek için yemin eden A TAKIMINA ve Meclis üyelerine müthiş bir tepki var.
Misafir - halktan birisi

     09/08/2013 11:25

sayın vekil bu halk memurlar maaşlarnı alamadığı halde vekillik maaşını cebe indirdiğini bu halk sence unutur mu?
Misafir - altınovalı seçmen

ula hemşerum     09/08/2013 11:52

Seyredecek adam bulursanız yaparsınız.İbrahim ŞEN söyler Ali yağcı ile AYfer Bebek te ara taksimi yapar.SU battığında hep beraber güreşirsiniz artık.
Misafir - ÇUKUR ÇÖMELEKLİ

     09/08/2013 10:37

Sayın Vekilim Ahmet ŞEKERCİ 4 yıldır Hasan HÜseyin KUŞÇU 3 tirilyon borç bıraktı nefes alamıyoruz diyordunuz.Belediye işçi memurlarının maalarını gecikmeli olarak zorla ödemekte.Kızıldağ için parayı nerrden buldunuz?Hüseyin SÖZLÜ nün peşine takılmışsınız gidiyorsunuz.Bırakın bu İşleri.Bu işler güzel işler değil.Halkı AK PARTİ ve MHP diye bölenin ALLAH katında da bu halkın gönlünde de yeri yoktur.Bu temiz kalpli halkı daha fazla ayrıştırdıgınız yeter artık.
Misafir - ilçe sevdalıları ve gençlik

Basit oyunları bırakın artık.     09/08/2013 10:02

Sayın Vekilim 2010 yılınDA bAŞKAN bABACAN durak Makamına gelen ve Kızıldağ güreşleri için destek isteyen misafirlerine BEN KZILDAG GÜREŞLERİ İÇİN BİR KURUŞ VERMEM.DESTEK DE OLMAMiİŞÇİM MEMURUMDA ORDA OLMAYACAK dedi mi?dedi.O haberde gene bu sitede yayınlandı.Doğrumu doğru.Peki bu yıl aniden gönlüne bu güreş aşkı nerden düştü?Bana bunu bir açıkla.Seçimlerden seçime mi güreşler hatırlanacak.AK PARTİ ye hiç y vermedim.Halada vermem.Ama bu konuda haklı.Yıllardır güreşlere AK PARTİ sahip çıktı.Lütfen bu tür basit oyunlardan sizlere artık oy çıkmaz.Sadece daha fazla kaybedersiniz.
Misafir - GENÇ AKTAŞLILAR LOBİSİ

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436