Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam826
Toplam Ziyaret1681911

"Kaç Vali değişti, kaç yerel idareci değişti, kaç kanun değişti hiç biri de Meydan yaylasının su sorununa çözüm olamadı. Söylenmedik vekil bırakılmadı. Çalınmadık kapı kalmadı, Meydan yaylası hala susuz."

  Meydan Yaylası sakinlerinden Mehmet Kuşçu, “Bir yaylada da hayatı en çok zorlaştıran durum, suyun olmamasıdır. Yıllardır hemşerilerimizin gittiği Meydan yaylasında bir türlü su sorun olmaktan çıkarılamamıştır” dedi.

  Kuşçu, Sitemize gönderdiği yazıda, “Haber sitenizde her gün memleketimizin sevincini üzüntüsünü, bir köşesini duyuruyorsunuz. Memleketimizde her zaman olamasak ta, haberlerini okumak sayenizde oluyor. Sayenizde öğrendik Yerköprü'yü ya da Alman köprüsüne mutlaka gidilmesi gerektiğini.

Hiç görmeden tanıdık Deli Cumali'yi, türkülere hayat veren Halil Atılgan Beyle sizin sütunlarınız da tanıştık. Neticede siz de gazetecisiniz, Karaisalı gibi küçük bir ilçede gazetecilik yaparken göreviniz sadece haber yapmak değil aynı zamanda memleketin buram buram kokan havasını uzaktakilere de koklatabilmektir. Bazı zamanlarda da vatandaşın sizlere ulaştırdığını haber yapmaktır diye düşünüyorum.” dedi.

  Kuşçu daha sonra şunları söyledi:

  “Hemşerimin nedir derdi derseniz hemen anlatayım. Bölgemizde sırtını Toros dağlarına dayamış yaylalar epeyce çoktur. Yazlık yerleşim yerleri olduğundan sorunsuz olması beklenemez, elbette aksayan taraflar olacak. Ama bir yaylada da hayatı en çok zorlaştıran durum suyun olmamasıdır. Yıllardır hemşerilerimizin gittiği Meydan yaylasında bir türlü su sorun olmaktan çıkarılamamıştır. Ümitler her yayla sezonunda gelecek sezona bırakılmaktadır.

Kaç Vali değişti, kaç yerel idareci değişti, kaç kanun değişti hiç biri de Meydan yaylasının su sorununa çözüm olamadı. Söylenmedik vekil bırakılmadı. Çalınmadık kapı kalmadı, Meydan yaylası hala susuz. Şimdi sizden ricamız bu durumu haber yapmanız ve yaptığınız haber de bu durum ile yorum yapmak isteyenler fırsat vermeniz.

Bu durumun çözümünde bir damla katkınız da olsa büyük bir ilerleme olacaktır. Durumu sahipleneceğinize inanarak selamlarımı sunuyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum “

 



1169 kez okundu

Yorumlar

Meydan nere, Karaisalı nere?     02/08/2013 15:51

Meydan yaylası Karaisalı Belediyesini mücavir alanı dışında. Yani Belediye sınırı dışında. Aladağa bağlı olan bu yere Karaisalı Belediyesinden ne yüce insan Günay Yüce ne de Babacan Bey ve nede Şekerci Bey boru döşeyebilir. Boş boş konuşmayın , kendinizede güldürmeyin. Onlar ancak birbirlerine boru döşeyebillir.
Misafir - Cafer bez getir

     02/08/2013 14:58

EGERKİ ABİMİZDEN BİR TEK KELİME DESTEK ALIYORSAN SENDEN KÖTÜ OLALIM.BİZ 5 VAKİT NAMAZIN DIŞINDA KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEYİZ.BÜKÜLMEYİZ.BİZ SİZLER GİBİ EL ETEK ÖPENLERDEN HİÇ DEĞİLİZ.Bİ.Z SADECE BİZİZ.PEKİ SİZ KİMSİNİZ ACABA?
Misafir - GENÇ GÜVENÇLİLER LOBİSİ,

     02/08/2013 14:00

PLATONİK AŞK KARDŞEİM.GÜNAY BEY BELEDŞYEDE BOŞ BOŞ OTURUYOR 4 YILDIR BELEİDYEDE EZİYETE TABİ TUTULUYOR.NEFES ALMASI DAHİ YASAKLANACAK NERDE İSE.ELBET GÖREVİ OPLSA GİDER ANKARADAN BORULARINIZ ALIR GELİR.AMA ADAM KAFESTE GİBİ BELEİDYEDE HİÇBİR GÖREVİ YOK ANLAMIYORMSUNUZ.BİZİM PARTİ İLE DE İŞİMİZ OLMAZ.KİM NEREYE OY VERİRSE VERSİN.KARDEŞİM.
Misafir - İLÇE GENÇLİK ADINA

İşinize gelmeyince hemen nasıl gazınız kaçıyor,belliki hazır cevap değilsiniz.Abiniz ne derse onu yazıyorsunuz.     02/08/2013 14:02

Millet işine gelmeyince nasıl da ağzını bozuyor. Utanmaz insanlar o boruları size hediye ediyoruz. Gidin biraz kitap ,gazete okuyun. Dolduruşa gelerek çok irtifa kaybediyorsunuz. Meydan Yaylası'nda yaşayanlar da oy vereceği partiyi iyi hesaplasın. Vekiller tribünde. Ensesinde bitsinler. İller Bankası'ndan getirtsin birileri. Bu işi iyi biliyorlarmış.
Misafir - Platonik AŞK

önemli olan hizmetttir.     02/08/2013 10:18

burda kim hani paritye oy verirse versin hiç önemi yoktur.önemli olan yaylaya hizmet gelmesidir.farzet ki BDP ye oy verdi.peki o zaman su gelmeyecek mi?ya hükümet şırnaka havaalanı yapıyor kardşeim.gülünç duruma düşmeyiniz.bizim için parti önemli değil asla.önemli ollan hizmettir.
Misafir - genç Güvençliler lobisi

     02/08/2013 09:53

platonik aşk canım kardşeim.yapacaksan adamm gibi yrum yap.günay beyin bu konu ile ne alakası var.o borular senin nerene batttı merak ediyorm.anlıyorum ki günay beyin boruları bir yerlerine baktmışçdikkat et te daha ilerlere gitmesin.
Misafir - Genç GÜVENÇLİLER lobisi

     01/08/2013 21:25

Sayın Karaisalıhaber gazetesi; Yaylamızın sorununu dile getirdik ,gördük ki memleketimizde Keştepe höyündede aynı sorun varmış,Yaylamızın sorunlarını dile getirmemiz Bir köyümüzün daha su sorunu olduğunu ortaya çıkardı. yaptığınız yayından dolayı teşekkür eder ,tüm siyasilerimizin meseleye kulak vermesinini dileriz.
Misafir - Mehmet KUŞCU

     01/08/2013 21:21

PLATONİK EFENDİ; HANGİ PARTİYE OY VERDİĞİMİ BİLDİĞİNİ HİÇ ZANNETMİYORUM. BU MEMLEKETTE BİR SORUN VARSA O SORUNU HERKES SAHİPLENMELİDİR. KEŞTEPE DE BİZİM MEYDAN DA BİZİM.GÜNAY YÜCE BEYFENDİNİN İSMİNİDE BÖYLE DALGA YAZILARA KONU ETMEYİN.ZANNETMEKİ ÖMRÜMÜZ HEP YAYLALARDA GEÇTİ HAYATIN HER AŞAMASINI SABIR,ŞÜKÜR VE ÇALIŞMAYLA GEÇİRDİK.DAVAR DA GÜTTÜK,TARLA DA SÜRDÜK .GARİBAN DA EN YAKIN DOSTUMUZDUR HER ZAMAN.BİZİ BİLEN BİLİR BİLMEYEN DE SALLAR.
Misafir - KUŞCU AİLESİ

Bu boru başka boru!     01/08/2013 16:16

Millet Adana'da yanarken siz orda beden üşütüyorsunuz. Suyunuzu da kendiniz alın .Oy verdiğiniz parti her türlü mesajı alıyor. Sizin mesaj SMS mi ki kimse kaale almıyor? Dalganıza bakın,içiniz ferah olsun Garibanı da düşünün biraz. Keştepe'nin suyu yokmuş okumuyor musunuz hiç? Günay Yüce abinizi başkan yapın borunuzu İller Bankasından banyonuza kadar getirsin kardeşler!Meydanı sakın boş bırakmayın.Susuz kalırsınız.
Misafir - Platonik AŞK

     31/07/2013 22:20

Hayırdır Mehmet Kardeşim,politikaya mı giriyorsun.politikacı gibi yazmışsın
Misafir - MİSAFİR

     31/07/2013 22:32

Sayın Mehmet KUŞCU'nun dillerine sağlık , 7 yıla yakın meydan yaylasında yazları geçirmekteyim 7 yıldır suyumuz yok anca kuyulardan idare ediliyor, kuyularda bi yere kadar çoğu vatandaşın kuyusu kurumaya başladı bile , bu şekilde giderse benim tahminim 5 yıla kadar millet meydan yaylasını terk etmeye başlar çünkü susuzluk büyük sorun.. SAYGILAR..
Misafir - ÖZTÜRK

Meydan Yaylası Su Sorunu     31/07/2013 17:03

Yaklasik 15 yildir Adananin sicagindan kacip yaz mevsiminde Meydan yaylasina gitmekteyiz. Yapilan su depolarindan oturdugumuz eve su gelmiyor muhtemeleni yapilan projelerin eksikliginden ve denetlenmemesinden kaynaklaniyor. Yetkililere sesleniyorum; meydan yaylasina gelin ve sıkıntıyi görün. Malum secimler yaklasiyor umarim en kısa surede sorunu cozersiniz.
Misafir - metanet

     31/07/2013 17:03

Yazdan kaçmak için meydan yaylasından arsa aldık.Su gelsin evi öyle yapalım dedik,su gelecek dediler evi tankerle su taşıyarak yaptık. Hala tankerle su getiriyorum.Allah rızası için bize bir kulak verin.İllaki sesimiz duyulsun diye isyan mı edelim. Bakanımız var,iktidar partisinin 6 tane milletvekili var,il başkanı var, ilçe başkanları var,il genel meclisi üyeleri var, Hepsimi sağır, kör.Durumdan bi haberler.Yeter artık su istiyoruz.
Misafir - Ali Bulut

     31/07/2013 16:31

Karaisalının çatalan bölgesinde yaşayanların yaylasıdır.Her ne kadar Aladağ'a bağlı bir yayla olsada Murtçuların çıktığı susuz bir yayladır.Yıllardır su gelecek diyorlar.Su meselesi hep dile getiriliyor diye hiç bir milletvekili de gelmez oldu.
Misafir - Ahmet Öğüt

yorum     31/07/2013 16:02

...nede olsa valimiz bu durumu çözecektir.Zaten Hükümetimiz de yolsuz elektriksiz köy bırakmadı susuz köyümüz zaten yoktur.Bu yazıyı kim kaleme aldıysa yanılgı içindedir.Hükümetimiz böyle bir boşluğa izin vermez.Bahsedilen Yaylada 7/24 su akar gider....
Misafir - adem

     31/07/2013 16:23

Dillerine sağlık ,bu millete abdest suyunu çok görenler yarın karşımıza nasıl çıkacak
Misafir - Ahmet Kuşcu

DERT ORTAĞI     31/07/2013 15:28

Bir türkü vardır 'SENİN DERDİN DERTMİDİR BENİM DERDİM yanında.Aşağı Belemedik Köyü (KEŞTEPE)nin kuruluşu çok eski ama nedense susuzluğu hala çeker.Ama GİLDİRLİ KÖYÜ KIZILDAĞDAĞDAN KARAİSALIYA GELEN HATTAN ALIR. KEŞTEPE ALMAZ ADAMI YOKTUR ÇÜNKÜ. KARAPINARDAN GÜVENÇ, ÇAKALLI ,ARAPLAR KÖYÜ VE BAŞKIF KÖYÜ ÖZEL HATLA SUYUNU ALDI.KEŞTEPELİLER ÜVEY EVLAT.Siz yaylada 3 ay kalcaksınız ama ömür boyu KEŞTEPEde kalanların hali ne olacak.
Misafir - AVCI MUSTAFA

mesaj alındı mı?     31/07/2013 15:13

KIzıldağ stadında otobüs isteyen sporculara mesaj alınmıştır diyenler.Şimdi bu haber karşısında da mesaj alınmıştır derler mi ?acaba.inşallah derler.
Misafir - kelköylü

     31/07/2013 15:32

ünal ışık duydu mu ?acaba.
Misafir - sabri

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398