Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam191
Toplam Ziyaret1667833

Yazık oldu emeklere



Hasan Dağı’nda saat 14.40 civarında başlayan orman yangını güçlükle kontrol altına alındı.

Saydere’nin kuzey kesiminde başlayan ve aşırı poyraz nedeniyle bir saatte Hasan Dağı’nın zirvesine kadar çıkan yangın, Hasan Dağı’nın eteklerindeki evlere yaklaştırılmadı. Gülüşlü Köyü Mezarlığına kadar gelen yangın güçlükle kontrol edilebildi. Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, çevre il ve ilçelerden gelen arazözler ve orman yangın söndürme araçları ve helikopterle yangına müdahale edildi. Kaksan’ın üstünde yangın kontrol altına alındı.

  Çıkan yangında 30-50 hektar arasında ormanın yandığı tahmin edilirken, kesin hesabın yarın ortaya çıkması bekleniyor.

  KAYMAKAM SARI'DAN AÇIKLAMA
  Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı yaptığı açıklamada yangının 21.30 civarında kontrol altına alındığını duyurdu. Sarı şunları söyledi:
  "Karaisalı ilçe merkezindeki orman yangını 21.30 sıralarında söndürülmüş, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında mücadele eden Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü personeline ve şu saate kadar ilçemizde mesai yapan Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ederiz."

  EMEKLER BOŞA GİTTİ

  Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü’nün 5 yıldır yürüttüğü Bal Ormanı Projesi gereğince dikilen tüm ağaçlar ve fidanların tamamı yandı. Proje gereği ekilen harnuplar 1.5 metreyi, çamlar 2 metreyi, akasyalar da üç metreyi geçmişti.

  KUNDAKLAMA MI?

  Yangın sonrası sitemnizi arayan vatandaşlar, olayın ya davarcılar tarafından ya da taş ocakları için ruhsat alıp, ÇED Raporu alamayanların yapmış olabileceklerini ileri sürdüler.

  Yetkililer ise şuan yangını söndürmekle meşgul olduklarını ancak tüm ihtimalleri değerlendireceklerini ve en kısa zamanda olayı ortaya çıkaracaklarını ifade ettiler.

 



2037 kez okundu

Yorumlar

içim kan ağlıyor.     29/07/2013 10:38

Yangınının dumanının çıkmaya başladığı hangi kule tarafından ,Karakılıç veya sallangaç kulesinden saat kaçta Karaisalı orman işletmesine bildirildi ve yangın mahalline ne zaman gidildi. .Özellikle canla başla emeği geçen herkesten allah razı olsun.Ne garibtiki kızıldağ yaylasında da maç devam etmekteydi.
Misafir - öziş

yangın     28/07/2013 18:07

Yangını şu saat itibariyle tamamen kontrol altına aldık. Ekiplerimiz yangın mahallinde nöbet beklemekte. Yangında düşen ve ufak tefek yaralanan işçi ve mühendis arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Tüm Karaisalı halkı rahat olsun Orman İşletmesi Hasan dağına taş ocağı açtırmamak için tek mücadele eden kurum. Yangın olması bu durumu etkilemez.
Misafir - Ormancı

     28/07/2013 14:06

Artık taş ocakları daha kolay hareket etmez mi? Bence lisansları daha kolay cıkar. Davarcı köylüler zaten sattı mallarını. Çogu şehre göç eyledi bile...
Misafir - Bence

YANGIN     28/07/2013 02:32

YANGINI DAHA BÜYÜK ZARALARA ULAŞMASINI ENGELLEYEN ORMAN İŞLERMESİNE VE EMEĞİ GECEN HALA YANGINI SOĞUTMAYA ÇALIŞAN HERKESE KOLAY GELSİNN..
Misafir - ÖMER VAR

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436