Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam978
Toplam Ziyaret1669364

SU BATTIĞI ARENA STADI İSMİ TEPKİ ÇEKİYOR

Sözlükte amfi tiyatro ortasında, boğa güreşi, yarış, oyun gibi türlü gösteriler yapılan alan olarak geçen Arena isminin İngiliz takımlarının maç yaptığı yere özenti olarak Türkiye'de da kullanılmasından sonra Karaisalılıarın da başka devletlerdeki kuruluşlara ve takımlara özenmesi tepkiyle karşılandı.

Karaisalı'nın Kızıldağ Yaylasın da Adana Büyüykşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stada Su Battığı Arena ismi verilmesi bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Yörük Türkmen Yurdu Kızıldağ Stadına yabancı kelime arena eklenmesine tepki veren vatandaşlar, "Oysa bu yerin adı Su Battığı Er Meydanı olmalıydı." dediler.

Stadın isminin değiştirilmesini isteyen vatandaşlar, bu konuda başta Karaisalı Belediyesi ve Karaisalı Kaymakamlığı ve Karaisalılılar Derneği'ne büyük görev düştüğünü söylediler.
FACEBOOKTA ARENA TARTIŞMASI
  • Cumalihacer Işık ve Mehmet Değirmen bunu beğendi.
  • Fâtih Kara "Er meydanı" adı da tam olarak Türkçe değil. "Meydan" sözcüğü, Arapçadan Türkçeye geçmiştir. "Arena" sözcüğü de yabancı kökenlidir "meydan" sözcüğü de.


Mustafa ünaldı Bu ismi ben koydum adıyla yaşasın İNŞALLAH!!!! 


Vahit Şahin Siz adını koyunca doğru mu oluyor? Yanlış her zaman yanlıştır.


Mustafa ünaldı Ben dogru demedim sizler ne derseniz deyin bizim için SUBATIĞI ARENA olacak kalacak......


Vahit Şahin kalsın bakalım

Fâtih Kara Sizin önerdiğiniz ad da Türkçe değil, Vâhit Bey. Bu mantıkla hareket edersek sizin önerdiğiniz ad da yanlış. Türkçe adlar kullanmak, en doğru iştir elbette; ama Mustafa âbinin söylediği ad, Fransızcadan dilimize geçmiş bir sözcüktür, sizin söylediğiniz ad da Arapçadan dilimize geçmiştir.

Vahit Şahin Ben önermedim. Ben öneriyi yazdım, güzel bir öneri  olursa (Türkçe) onu da gündeme taşırız Fatih Bey . İki yanlış bir doğru etmez tabi ki....Selamlar

Mustafa ünaldı Seni seviyoruz Vahit abi 

Fâtih Kara Tartışıp en doğrusunu bulmak, hepimizin görevi. Konuyu tartışmaya açtığınız için teşekkür ediyorum size.
Hasan Açık Kızıldağ İdman Sahası yahut Kızıldağ İdman Düzlüğü olsun.
Evet subattığı arena olmamalı sahanın adı orda her takımın taraftarı var bence SUBATTIĞI OLİMPİYAT STADI olmalı çünkü bütün takımlar kullanıyo sahayı :))


1141 kez okundu

Yorumlar

eke gerek yok     22/07/2013 16:08

Su battığına ek aramayın.adı üzerinde:SU BATTIĞI STADI.
Misafir - ali

     22/07/2013 16:10

ZİHNİ ALDIRMAZ GENÇLİK STADI OLSUN.
Misafir - KENAN ALA

aarena      22/07/2013 14:47

benİim önerim 'SU BATIĞI DİVANI'' DİVAN olsun.divan :alan.saha,hertürlü sporun,tartışmanın,yarışmanı,festivalın yapıldığı yer.
Misafir - ÖMER IŞIK

     22/07/2013 14:56

MİMAR ZİHNİ ALDIRMAZ SU BATTIĞI STADI OLDUN ADI GERÇEKTEN ÇOK YAKIŞTI.
Misafir - DEDEOSMANDAN İBRAHİM

     21/07/2013 11:19

Sadi ÇETİN maraton stadı olsun.
Misafir - alperen

ARENA     21/07/2013 10:55

Düne kadar kızıldağda böyle bir sıtatda maç oynamayı bırak maç seyretmek bile hayalken birileri çıkıp SÖYLERKEN GURURLA bahsettiğimiz SU BATTIĞI ARENA hakkında ismi şöyle ismi böyle diye yorum yapıyo ARENA ismini begenmeyenlere soruyorum bu sıtatda maç yapılabilmesi için tüm karaisalı gencini yaşlısını kadınını kızını kızanını buraya çekebilmek ve de güzel bir ortamda maç seyretmesini sağlamak için ne yaptınız da şimdi isim konusunda itirazda bulunup eleştiri getiriyorsunuz kim adına nederse desin BENİM VE BENİM GİBİ İDDA EDİYORUM BİNLERCE KİŞİ İÇİNDE ORASI SU BATTIĞI ARADIR. Tüm karaisalı hemşerilerime selam olsun orada terini som damlası için akıtan köyüne galibiyet getire bilmekiçin mücadele eden tüm sporcu kardeşlerime selam olsun takımının galibiyetini göre bilmek için atılan her golde marşlar şarkılar söyleyen tarftarlara selam olsun SELAM OLSUN SALÇACILAR SELAM OLSUN CIBLAKLAR GURUBUNA
Misafir - nedense

     21/07/2013 04:53

bence stat ordan kalkmalı nerde bir düz arazi var ya saha yapıyorlar ya da konut dikiyorlar.
Misafir - efsane

AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173