Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam96
Toplam Ziyaret1681181

Kapıkaya Köyündeki gizemli caminin onarımına mülkiyet sahipleri izin vermedi. 280 bin liralık ödenek geri gitti




VAHİT ŞAHİN
Karaisalı Kaymakamlığı tarafından bakım ve onarımı yapılmak üzere projesi yapılan ve 280 bin lira ödeneği çıkartılan Kapıkaya’daki gizemli camiye özel mülkiyet sahipleri izin vermedi.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, ilçede yapmayı planladıkları ve ödeneği dahi çıkartılan projeyi mülk sahiplerinden izin alamadıklarını belirterek yapamadıklarını söyledi.

Araştırmacı Nurettin Çelmeoğlu 14 Aralık 2012 tarihinde Gizemli Cami hakkında sitemizde şunları yazmıştı:

“Karaisalı, Kapıkaya kanyon ağzını geçtikten bir süre sonra sağda, ağaçların sakladığı kubbeli küçük bir yapı görebilirsiniz. İçi yarasa yuvası. Korkmayın, sadece ışıktan rahatsız olunca etrafınızda kurşun hızında hareketle dans edip sonunda tavana yapışıyorlar. Tavan işte bu fotoğraftakidir. Binanın zamanında bir kilise (şapel belki) olarak yapıldığı ve sonradan cami olarak kullanıldığına dair güçlü işaretler var. Dışarıda, kim bilir ne zaman yıkılmış minareye ait izleri bulabildim. İlginç bir yer. Bu tavana gelince, eminim ki ilki değil, belki üçüncü, belki dördüncü kez örülmüş.”
Evet değerli okurlar, tarihe saygısı olmayan bu özel mülkiyet sahiplerinin kendi ailesine, köyüne ve ilçeye ne kadar zarar verdiklerinin farkındamıdırlar acaba?
Yazık...Hem de çok yazık...



1038 kez okundu

Yorumlar

     16/07/2013 12:03

bu haberi tek taraflı olduğu çok açık.neden mi haberi yapan kişi mal sahiplerinin neden izin vermediğini yazmamış.belli ki görüşmemiş bile.tarafsız olursan gazeteci olursun işte.yoksa .....
Misafir - tarafsız olmak gerekirse

     16/07/2013 12:03

tarihe saygısı olmayan demiş mülk sahiplarine.vahit şahin gibilerin 1 tl si kaybolsa dünyayı yıkarlar ha :))) ilçeye çok zarar veriyor mülk sahipleri demiş çok haklısın ya vahit :)) orası yapılsaydı Karaisalı'ya turist yağardı bodrum misali!!! yazının bitiş şekline bakın KOMEDİ :)
Misafir - komiksin vahit şahin

GAFANA GÖRE     15/07/2013 09:36

ARAŞTIRMACI NURETTİN ÇELMEOĞLU SİZİN NEKADAR KÜLTÜRLÜ VE KAÇ DİL BİLDİĞİNİZİ YAKINEN BİLENLERDENİM.DİNİ KONULARIDA ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ.ÖNCE RIZA.KİMİN HAKKI OLANLARIN. PEKİ O KÖYEDE HES YAPILIRKEN VE TAŞ OCAĞI AÇILIRKEN ARAŞTIRMACI KİMLİĞİNİZLE BİZİM ULAŞAMADIĞIMIZ YERLERE ULAŞSANIZ SAHİPSİZ SEÇİMDEN SEÇİME HAL HATIR I YALANDAN SORANLAR DERS ALSA OLMAZMI?YOSA TALEBİM AĞIR MI OLDU. KEMİKSİZ YAĞSIZ ,SİNİRSİZ VE DAMAGIMLA EZEYİM DİYORSANIZ BU İLÇEDE ONA OKADAR TALİP VAR Kİ HAFSALANIZ ALMAZ.EŞŞEĞİ ÇÖKENE YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR.
Misafir - HANGİSİ KOLAY

mulkiyet sahibi     14/07/2013 22:20

siz o tarla sahibi kisilerle konuştunuz mu. Tarla sahibi ile konusmadan bu yazıyı nasıl yazıyorsunuz. İkincisi tarihe saygısı olmayan kişiler demişsiniz, siz bizim kadar tarihimize sahip çıkıyormusunuz. Bende gazeteciym.bu konuyu oturup sizinle konusalim gerçekleri o zaman anlarsınız. Gazetecilik tek ağızdan yazı yazmak değildir.karşı tarafada söz vermelisiniz.
Misafir - oguz kuşçu

     13/07/2013 11:56

sözün bittiği yer bu olsa gerek.zaten fazla da bir yoruma gerek yok.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

ONDAN KOLAY NEVAR      13/07/2013 11:25

İLÇEMİZDE BUNDAN KOLAY NE VARKİ SAHİPLERİNE SORMALARINA HİÇ GEREK YOK BİZİM YÖNETİCİLER BU İŞLERİN MEVZUATINI ÇOK İYİ BİLİRLER İSTEDİKLERİ YERLERDEN YOL AÇARLAR GERİ SÖKERLER KAFALARINA GÖRE TAKILIRLAR BİR CAMİDEN NE OLACAK O İŞİN İÇİNDE BAŞKA BİR ŞEY VAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.SAHİPLERİ SORUN TEŞKİL ETMEZ.............
Misafir - Ali ÇOPUROĞLU

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398