Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret1680748

“Halkın gerçek temsilcileri Muhtarlar kent yönetimine dahil olacaklar”

    * Arif   Sezer, Türkiye’deki siyasi sistem gereği halkın gerçek temsilcilerinin mahalle muhtarları olduğunu belirterek , “ Halkın gerçek temsilcileri olan muhtarlar kent yönetimine dahil edilecekler” dedi.

 

  • Halkın sorunlarını en iyi muhtarların bildiğini belirten Sezer; “ Muhtarların parti örgütleriyle koordineli olarak kent yönetimine dahil edileceğini belirterek “ B:u amaç için gerekli araştırmaları sürdürmekteyiz. Çalışmalarımızı geniş kapsamlı yürütüyoruz” dedi.

 

     Orman eski bakanı CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Arif Sezer Türkiye’de halkın gerçek temsilcilerinin mahalle muhtarları olduğunu söyledi. Yeni Büyükşehir belediyeleri yasası uyarınca muhtarların önemlerinin daha çok arttığını belirten Sezer, “ muhtarlar Bütünşehir yönetiminde daha aktif rol alacaklar” dedi.

Bütünşehir Yasası’nda Kent merkezi tanımının da değiştiğinin belirten Sezer “ Gerek mahalle ve gerekse köy muhtarları daha büyük önem kazanmışlardır.” Diyerek   Yasalara göre cumhurbaşkanlığı makamının da temsilcisi olan muhtarlar kent yönetiminde yasalar çerçevesinde dahil edilmelerinin sağlanacağını”  söyledi.

 

   Bütünşehir belediyesi bünyesinde Muhtarların bir türlü ‘Danışma Konseyi’ üyesi görevini yürütmelerini hedeflediklerini belirten Arif Sezer “ Mahalle ve köy muhtarları Bütünşehir bünyesinde Danışma meclisi konseyi üyesi görevini yürüteceklerdir. Halkın sorunlarını en iyi mahalle ve köy muhtarları bilmektedirler. Muhtarlarımızla CHP örgütleri arasında koordine sağlanacak muhtarların görüşlerine ve taleplerine siyasi parti ayrımı yapılmadan önem, hizmette öncelik verilecektir” dedi.

 

   Belirli günlerde mahalle ve köy muhtarları ile görüşmelerin muntazaman yapılacağının altını çizen Arif Sezer “böyle bir koordinasyonda muhtarlarımıza yasalar çerçevesinde ayrı bir önem verilecek muhtarlarımız mahallenin kaşecisi olmaktan kurtarılacaktır. Halkın sorunlarının çözümündeki etkinlikleri muhtarlarımızın daha aktif ve daha etkin olmalarını sağlayacak sosyal statülerinin yanı sıra sosyal hayata dinamizm getirecektir” dedi.

 

Parti örgütleriyle koordinasyon

 

Mahalle ve köy muhtarlarının CHP’nin yeni mahalle yapısındaki önemlerinin de artacağını vurgulayan Arif Sezer;  CHP’nin taban örgütleriyle muhtarların siyasi görüş ayrımcılığı içerisinde bulunmadan sadece halkın sorunları için ortaklaşa ve koordineli olarak çalışmalarının temin edileceğini de söyledi.

Arif Sezer “ Böylece hem CHP’nin en ücra köşelerdeki vatandaşlara  hizmet vermesi temin edilmiş olacak hem de Bütünşehir Belediyesi hizmetlerinin yansız ve doğrudan doğruya intikali sağlanmış olacaktır” dedi.

 



853 kez okundu

Yorumlar

Arif Olan Anlar     04/07/2013 12:24

Arif SEZER ağabeynitelikli biri.Fakat mütevazılıkla bu işler olmuyor Arif Bey.Tanınmışlık ve partinizin özellikleri de sizi yukarı taşımalı.Yıldıray ARIKAN daha yakın Belediye Başkanlığına.
Misafir - Frambuaz Krolofil

     03/07/2013 15:08

BU ADAY İŞ YAPAR DİYE UMUYORUM.
Misafir - KENAN

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407