Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam552
Toplam Ziyaret1685307

Ağaç ve metal makine demirbaşlar bugün ihale ile satışa çıkarılıyor



Konuyla ilgili yayınlanan resmi ilan şöyle:
İLAN
SYD VAKFI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Adana İli, Karaisalı İlçesi Selampınar Mahallesinde SYD Vakfı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait ağaç ve metal makine demirbaşların 03.07.2013 Çarşamba günü saat 10:00’da, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile Karaisalı Hükümet Konağı Kaymakamlık İhale Odasında toplanacak ve SYD Vakfı Döner Sermaye Yönetim Kurulunca oluşturulacak komisyon huzurunda satışı yapılacaktır.
1- Metal İşleri Bölümündeki makine demirbaşlardan 1 adet Elektro Statik Toz ve Yaş Boyama Komple Sistemi Makinesi, 1 adet Özka Kaynak Robotu, , 1 adet Kaynak Robotu Aparatı, 1 adet Baykal 3108 CNC Hidrolik Abkant Pres Makinesi, 1 Adet Baykal HGL 3100 Hidrolik Giyotin Makas, 2 Adet Gazaltı Kaynak Makinesi, 1 adet 20’ lik Çark Taşı Makinesi, 1 adet 15’ lik Çark Taşı Makinesi, 1 adet Hızar Tepsi Testere Makinesi, 1 adet Hava Sıkıştırmalı Tepsi Testere Hızar Makinesi, 1 adet 380 Volt Elektrot Kaynak Makinesi, 1 adet Elektrikli Boru Bükme Makinesi, 1 adet
380 Volt Turbo Kaynak Makinesi ile Ağaç bölümü makine demirbaşlarından 1 adet AC45 Baylar
Kesme Makinesi, 1 adet Şoklu Delik Makinesi, 1 adet Polimac PVC Makinesi, 1 adet Sarmak Accond 415 Vidalı Kompresör ve Takımı 1 adet Yatar Daire Makinesi, 1 adet 80’ lik Hızar Makinesi, 1 adet Freze Makinesi, 1 adet Planya Makinesi, 1 adet Kalınlık Makinesi, 1 adet Rabita Makinesi, 1 adet Pres Makinesi, 1 adet Costa Zımpara Makinesi, 1 adet Palet Zımpara Makinesi, 1 adet Bileme  Makinesi, 1 adet Kırlangıç Makinesinin tahmini satış bedeli 62.000,00-
TL(altmışikibin)+KDV,geçici teminat miktarı ise 6.200,00-TL (altıbinikiyüztürklirası)’  dır.
2-İhaleye iştirak etmek isteyenlerin Geçici Teminat Makbuzu veya Geçici Teminat  Mektubu ,ikametgah ilmuhaberi ,nüfus cüzdanı örneği,özel kişiler adına vekaleten ihaleye  giren kişilerin noterden tasdikli vekaletname ve imza sirküleri ,Tüzel kişilerde ise idare  merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya  Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan (2013) yılı içerisinde alınmış tüzel kişiliğin  sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte  bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekaletname ile birlikte ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
3-Söz konusu kiralama işine ait şartname ve ekleri mesai günü ve saatleri dahilinde SYD.Vakfında görülebilir.İhaleye katılacaklar 50,00-TL karşılığında dosya almak zorundadır.
4--İhale Komisyonu İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan olunur. 21.06.2013
SYD VAKFI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ"

KARAİSALI'NIN KADERİ:KARAİSALI YAPAR,İŞLETEMEZ, DEVREDER

öte yandan eski Kaymakamlardan Nevzat Korkmaz tarafından kurulan ve adı gibi altın çağını yaşayan Altınmurt, daha önce de Kaksan'da olduğu gibi, ya satılır, ya da böyle kiraya verilir.
 Kiralama ilgili yapılan açıklamalarda şöyle denilmişti:

"Karaisalı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Döner Sermaye İşletmesine Ait Altınmurt Metal İşletmesi yıllık 72.000,00+KDV’ye on yıllığına kiraya verildi. Atıl durumdaki İşletmenin kiraya verilmesi, Kaymakamlığımızın gelirlerini artıracak bunun yanı sıra ilçemizdeki en büyük sorun olan işsizliğe çözüm olacaktır.

Kaymakamlık Makam odasında gerçekleşen ihaleye Belediye Başkanı Babacan DURAK, Mal Müdür Vekili Murat YÜKSEL ve EPU Mühendislik Şti yöneticileri katıldı. EPU Mühendislik Şti tarafından verilen teklif uygun görülerek kurum ve işletme arasında imzalar atıldı.

 Kaymakam SARI atılan imzaların Karaisalı’ya ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

 Kiraya verilen işletmede EPU Enerji Mühendislik firması tarafından Jeneratör imalatı - rüzgâr ve güneş kökenli yenilenebilir enerji projeleri üretilecek, yeni tesisin kurulmasıyla ilk etapta yaklaşık 35 - 40 kişilik bir kadro ile çalışmalar başlayacak, 2013 yılı sonuna doğru bu rakam 65 - 70 kişiden oluşan ciddi bir imalat kadrosuna dönüşecek, tamamen faaliyete geçilmesiyle direkt veya dolaylı 550 - 600 kadar kişinin faydalandığı bir ekonomik canlılık olacak bunun yanı sıra, böylesine önemli bir tesisin Karaisalı'ya kurulması ile birlikte ilçenin adının daha fazla sosyal gündemde olmasını sağlanacaktır.


Firma sorumlusu gösterdikleri anlayış ve gayretler sebebiyle Sn. Karaisalı Kaymakamı Hidayet SARI ve personellerinin desteğini hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

 

İhale sonrası Karaisalı Kaymakamı Hidayet SARI tarafından Belediye Başkanı Babacan DURAK ve EPU Mühendislik şirketi yöneticisine Karaisalı’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Karaisalı’nın gözde tarihi eseri Varda Köprüsü’nün tablosu hediye edildi."

 



932 kez okundu

Yorumlar

Aha gafası yarıldı!     03/07/2013 12:13

Süleyman Demirel'in bir deyişi vardı:"sat kurtul".Devletin malını satmakla çözüm olacaksa sat kurtul ne güzel...Zamanında üstün nitelikli bir tesis kuran kişinin yolundan gidilmiyor da işi kısa yoldan halletmeye çalışıyorlar.Nevzat KORKMAZ,bu ilçeye çok iş yaptı fakat çoğu hatırlamaz.Acaba parti farkından mı?
Misafir - Sat Komandosu

BİRİ YAPAR BİRİLERİ SATAR     03/07/2013 12:21

KABINA SIĞMAYAN KARAİSALIYA NE YAPABİLİRİM DİYEN BİR KAYMAKAMIMIZ VARDI. ŞİMDKİ İ MİLLET VEKİLİNİN ESERİ. EMİNİM HABERİ YOKTUR BU SATIŞ İŞLEMİNDEN NE HAYALLERLE AÇILMIŞTI KULAKLARI ÇINLIYORDUR.
Misafir - meçhul

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231