Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam476
Toplam Ziyaret1679595

Adana’da orman işletme müdürlüklerine bağlı arazöz ekiplerinin yangın ihbarı aldıktan sonra, yangına müdahale hızı ve yangın söndürmedeki yeteneklerinin test edilmesi amacıyla yarışma düzenlendi.



Mustafalar köyünde, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işletme müdürlüklerindeki arazöz ekiplerinin katıldığı yangına müdahale yarışması yapıldı. Yarışmaya 6’şar kişilik takımlar halinde Adana, Osmaniye, Pozantı, Karaisalı, Kozan, Feke, Saimbeyli, Kadirli, Pos (Aladağ) ekipleri katıldı.
Yarışmada işletme müdürlüklerine bağlı arazöz ekiplerinin 200 metrelik mesafeden yangın ihbarı aldıktan sonra, yangına müdahale hızı ve yangın söndürmedeki kabiliyetleri test edildi.

Yarışma sonucunda, Adana 1.04 dakika ile birinci olurken 2.26 dakika ile Kadirli sonuncu oldu. Ödül olarak sonuncu olan ekibin, birinci olan ekibi ağırlaması kararlaştırıldı.

Etkinlik kapsamında yangın söndürme helikopteriyle de bir gösteri gerçekleştirildi. Yarışmaya, Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan ve Kadastro Mülkiyet Daire Başkanı Murat Kalaylı da katıldı.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, orman yangınlarıyla mücadelede her zamankinden daha iyi ve hazır olduklarını belirterek, "Bu tatbikatlarımızı ekiplerimizle her gün spor yaparak ve bu tür çalışmalar yaparak devam ettiriyoruz. 24 saat esasıyla ormanlarımızın özellikle kritik günlerde ve noktalarda beklenerek korunması diğer zamanlarda da yine gözetleme ve hazır vaziyette bekleyerek ihbarların değerlendirilmesi devam ediyor. Özellikle bu sene çok farklı uygulamalar yapıyoruz. Orman yangınlarının önlenmesi ve eğer bu önleme çalışmalarının yetersiz kaldığı, orman yangınlarının ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıktığı dönemlerde ise en kısa veya en az alanda orman yangınlarının kontrol edilmesi şeklinde belirlediğimiz stratejimizi, inşallah bu sene hayata geçiriyoruz" dedi. 
Bugüne kadar bölgede 16 orman yangını çıktığını belirten Acer, bu yangınlarda 10 bin hektar orman alanının tahrip olduğunu kaydetti.

743 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404