Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam531
Toplam Ziyaret1668917

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı.

 Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, 1-16 Haziran tarihleri arasında, 'Gezi Parkı' eylemine destek amacıyla il merkezinde düzenlenen gösteri olaylarının teknik cihazlarla alınan görüntülerinin incelemesiyle, silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen, terör örgütünün talimatları ve çağrıları doğrultusunda protesto gösterilerinde güvenlik güçlerine saldırıda bulunan, kamu ve özel mallara zarar veren, güvenlik güçlerine etkin şekilde direnen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 21 Haziran Cuma günü şafak vakti operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Bu arada, TEM tarafından gözaltına alınan 15 kişiden 4'ünün cumartesi ve pazar günü yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'na gireceği tespit edildi. Soruşturmayı yürüten savcı ile polis görüşürken, sınava girecek eylemcilerin serbest bırakılıp sınava girmelerinin sağlanması yönünde karar verildi. Bunun üzerine cumartesi sabahı 4 kişi, polis tarafından sınava girecekleri okullara götürüldü. Polis, gözaltında olan zanlıların sorgularını pazartesi gününe kadar sürdürerek, 11 kişiyi dün adliyeye sevk etti. Mahkemeye çıkartılan şahıslardan 5'i tutuklanırken, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından çantasında 6 molotof kokteyli, sapan ve misket bulunan Mahmut Y. ile ona yardım ettiği ileri sürülen Serpil A. da hakim karşısına çıktı. Mahmut Y. tutuklanırken, Serpil Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. -



758 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339