Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam446
Toplam Ziyaret1681531

Kızıldağ Yaylasında kaçak yapıları yıkmadıkları için Mülkiye Başmüfettişlerince haklarında soruşturma açılan Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak ve Fen İşleri Müdürü Cumali Özcan içini Sitemize döktüler.

                                                                                               VAHİT ŞAHİN

  Kızıldağ Yaylasında kaçak yapılan 131 yayla evini yıkmadığı için haklarında İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye Başmüfettişliği'nce soruşturma açılan Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak ile Belediye Fen İşleri Müdürü Cumali Özcan'la müfettiş raporları ile ilgili konuştuk. Başkan Durak, söz konusu kaçak yapıların bulunduğu yerin Karaisalı İlçesine 27 km uzaklıkta ve 1700 m rakımlı Kızıldağ Yaylası olarak anılan bir yer olduğunu belirterek, "Kızıldağ Yaylası, yılın 6-7 ayı kar altında olup, kar kalınlığının konutların boyuna ulaştığı ve diğer dönemlerde de ulaşım imkanının zor olduğu, tarihi 1514 yılına dayanan Ramazanoğlu Piri Paşa dönemlerininde Adana’nın yaz sıcaklarında yerleşim yeri olarak kullandığı ve bu vakfa ait arazilerin bulunduğu eski bir yaylalık yerleşim yeridir. Çok eski yerleşim yeri olmasından ötürü, yılın ilk bahar aylarında buraya çıkan insanların, ulaşımın olmadığı dönemlerde dahi burada ikamet etmelerinden Belediyemizce yapılaşmanın kontrolü çoğu zaman imkansız hale gelmektedir. Kaldı ki; tespit edilen kaçak yapıların (yayla evlerinin) yıkımı için Belediyemizin imkanları da kısıtlıdır" dedi.

  Durak, Karaisalı'nın nüfusunun 8.300 olduğunu ve Kızıldağ Yaylasında ise yaz aylarında nüfusun 40.000’e ulaştığını kaydederek şunları söyledi:
"Dolayısı ile; zaten kısıtlı olan imkanlarımızle kontrolünü sağlayacağımız saha 5 katının üzerine çıkmaktadır. Nüfusu yaz aylarında 40.000’in üzerine çıkan bu yaylalık yerleşim yerinde Belediyemizce kıt personel ve ekipmanla tespit ettiğimiz yapıların gerekli tutanakları tutulmuş olup, Encümen Kararı ile yıkım kararları da alındıktan sonra, durum ilgili İlçe Kaymakamlığına ve bağlı bulunduğumuz Adana Büyükşehir Belediyesine bildirilmiştir. Çünkü, nüfusu ve kontrol alanı kat be kat genişleyen bir bölgede diğer hizmetlerimizin yanında kıt imkanlarımızla yıkım yapmamız olanaksızdır. Belediyemiz araç parkında yeterli araç bulunmamaktadır. Bu denli yoğun yıkım işlemini yapmamız olanaksızdır.
Hukuken ve fiilen altından kalkmamızın mümkün olmadığı bir işin yapılamaması hususunda “neden yapmadınız?” şeklinde bir suçlamanın hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz. Söz konusu bölgede kaçak yapılaşma yayla mevsimi sona erdikten sonra sonbahar aylarında gerçekleşiyor olup, kış şartlarının ağırlığından ötürü de kontrolü ve yıkım işlemi yapılamamakta olup, bahar aylarında ise, insanların yaylaya yerleşiyor olması yıkım işlemini daha da olanaksız hale getirmektedir."
  Durak,"Kaynaklarımızın kısıtlı olmasından ötürü yapabildiğimiz; izinsiz yapılaşmayı mümkün olduğu kadar önlemek, tespit edilen yapıların yıkılması için gerekli ve zorunlu hukuki zemini hazırlamaktı" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
  "Bu da tarafımızca yerine getirilmiş olup; ilgili Kaymakamlık Makamına, Savcılık Makamına ve bağlı bulunduğumuz Adana Büyükşehir Belediyesine gerekli işlemlerin yapılması hususunda gerekli yazışmalar ve bilgilendirmeler yapılmıştır.
  İmkanlarımız ölçüsünde kaçak yapılar tespit edilmiş olup, 6 aylık periyotlar halinde İlçe Kaymakamlığımıza bildirilmiştir. Yine, tespit edilen kaçak yapılar düzenli olarak Adana Büyükşehir Belediyesine bildirilmiştir. Söz konusu kaçak yapılarla ilgili encümenimizce yıkım kararları alınmış ve yasal para cezaları uygulanarak diğer yasal işlemler de uygulanmıştır.
Soruşturma izin kararında isnat edilen suçlumalar doğru değildir. Bu konuda, alınan encümen kararları uygulamaya konulmuş olup; tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlanmış, kaçak yapılarla ilgili yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir. Ancak, Belediyemiz imkanlarının kısıtlı olmasından, yıkım işlemini gerçekleştirecek araç sayımızın azlığından ve yıkım işlemini sağlıklı olarak yapamamasından ötürü Adana Büyükşehir Belediyesine 03.01.2013 tarih ve M.01.6.KAR.0.11/1 sayılı yazımız ile gerekli yıkım işlemlerinin yapılması hususunda bilgi verilmiştir. Adana Büyükşehir Belediyesi cevabi yazısında “araç ve ekipman yönünden sıkıntı çekildiğini” belirterek, 4734 Sayılı Kanuna gore hizmet alım ihalesi yapmamızı belirtmiştir. Bu doğrultuda, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce 13.02.2013 tarih M.01.6.KAR.0.11.099/63 sayılı kararla kaçak yapıların yıkımı konusunda gerekli tespitlerin yapılarak, hizmet alım ihalesi yapılması hususunda karar almıştır.Gerekli tespit ve işlemler devam etmektedir."
  Kaçak yapılaşmanın Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Durak, Kızıldağ Yaylasının, ilçe merkezine uzaklığı, coğrafi konumundan ötürü kış şartlarının ağırlığı ve en önemlisi Belediyenin imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı sürekli ve düzenli olarak kontrol altında olmasının mümkün olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:
  "Söz konusu yaylalık alan, tarihi 1514’lü yıllara Ramazanoğlu Beyliği’ne dayanan çok eski bir yerleşim yeridir. Burada tek ruhsatlı yapı yoktur. Söz konusu bölge her ne kadar Belediyemiz mücavir alanında kalmakta ise de; İlçemiz 03.02.2006 tarih ve 2006/10046 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Adana Büyükşehir Belediyesi merkez ilçesi olmuştur. Bu suretle, Belediyemizce gerekli tespit işlemleri yapılmış, encümen kararları alınmış, yasal işlemler uygulanmış, imkanlarımız ölçüsünde yıkım işlemi gerçekleştirilmiş ve ilgili kurumlara bu durum yazılı olarak bildirilmiştir. Bu suretle; imkanlarımız ölçüsünde gerekli tüm işlemlerin yapılmasına rağmen, Adana Büyükşehir Belediyesinin dahi araç ve ekipman yönünden sıkıntı çektiğini belirttiği, hukuken ve fiilen altından kalkmamızın mümkün olmadığı bir işin yapılamaması hususunda “neden yapmadınız?” şeklinde bir suçlamanın hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz."



2748 kez okundu

Yorumlar

     26/06/2013 10:38

hiç kimse sedatı adam yerine koyupta cevap vermesin lütfen.çünkü kendisini nimetten sanacak ssonra.
Misafir - aktaşlı seçmen

RİCA EDİYRUM.     26/06/2013 10:42

SAYIN ABİ ÇOPUROĞLU SENİNLE AYNI SEVİİYEDE OLMAYANLARA LÜTFEN CEVAP VERİPTE ONLARI ADAM YERİNE KOYMAYINIZ LÜTFEN RİCA EDİYORUM.
Misafir - ALİ GİLDİR

düşmeyeceğim.     26/06/2013 10:28

sedat seviyen daha da alçaldığı için o kadar seviyene düşmeyi kendime hakaret sayarım.o kadr alçalamam asla.
Misafir - çapulcular adına

daha ne düşeceksiniz     26/06/2013 08:16

ya daha ne düşeceksiniz ki :) ali ve alinin gazcıları sayesinde ilçeyi de kendi seviyenize düşürdünüz..seviyemize düşmeyeceksiniz, seviyemize ulaşmak için önce insan olun, sonra belki düşersiniz seviyemize :)
Misafir - sedar

SEDAT EFENDİ     25/06/2013 19:39

S EDAT EFENDİ BENİM REKLAMA İHTİYACIM YOK SANA CEVAP VERMEK BİLE BANA SIRADANLIK OLUYOR AMMMAAA CEVAP VERMEZSSEM SN. YORUMCULAR SESSİZLİĞİMİ YANLIŞ ANLAYA BİLİRLER .EĞERKİ: ÜZERİNDE DURDUĞUM DAVADA YENİLİRSEM ÇARŞININ ORTASINDA KAFAMA SIKARIM OKADAR İDDİALI OLDUĞU BİLESİ,N ONUN İÇİN BENİ TAHRİK ETME KİMİNLE DANS ETTİĞİNİ BİL BOYUNDAN BÜYÜK LAFLAR SAVURMA.
ali çopuroğlu

     25/06/2013 16:52

sedat ve çecelili kardeşim sizlerin seviyesine düşmeyeceğiz artık.
Misafir - ilçe çapulcuları adına

heba oldu Alim :)     25/06/2013 15:45

durun durun...aliyi duran adam yapıp heba etmeyin. bence ali hem belediye başkanı olsun hem de kaymakam..hatta güvenlikten de sorumlu olabilir. ne gerek var başkasına. bir ali yeter bize :) alime de yazık ya, adamı ne makaraya alıyorlar :) ne çektin be aliimmm :)
Misafir - çecelili

cevap verseniz ne olur..vermeseniz ne olur sanki :)     25/06/2013 15:05

bence siz ali çopuroğlunu şeyhiniz ilan edin..yok yok şıhınız olsun.hatta parti kurdurun başbakan adayı olsun...ulan duran adam olmak için bile önce adam olmak lazım :) ali de zaten kabul etmemiş.o da biliyor kendisini :) sizi zaten hiç konuşmuyorum :) yani adamla dalga geçilir de bu kadar geçilmez.ali de ulubatlı hasan edasında Allahım esirgesin, alıp kucağıma sevesim geldi :)
Misafir - sedat

     25/06/2013 12:03

SEVGİLİ YASİN KARDEŞİM BURASI GERÇEKLERİN KONUŞUILDUĞU VE DİLE GETRİLDİĞİ TEK ADRESTİR.BURDA YALAN OLMAZ.BURDA DOLANN OLMAZ.BURDA KÜFÜR HAKARET OLMAZ.BURDA YANLIŞ YAPANLAR ADAM GİBİ ELEŞTİRİLİR.ÜNVANI NE OLURSA OLSUN.İSTER VALİ OLSUN İSTER KAYMAKAM İSTER BELEİDYE BAŞKANI OLSUNİBURASI HÜR BİR SİTEDİR.BU İMKANI BİZE VERDİĞİ İÇİN VAHİT BEYİNDE HAKKINI TESLİM ETMEK GEREKİR.
Misafir - İLÇE YORUMCULARI ADINA

     25/06/2013 12:50

ya kardeşm ben ünal ışık mışık dinlemem.hata yapan kimse eleştirrim.ünal ışık kaçak yapı yapmışsa beleidye nerde garibanlara gelince kahraman kesilen belediye nerde gene mi kış uykusunda.delirecem ya.bu ilçenin neresini eline alsan elinde kalıyor.yazık bu ilçeye
Misafir - ülkücü genç

     25/06/2013 12:25

yasin bildiklerini söhyle bizde eleştirelim kardeşm.sen sapla samanı karıştırdın.bizim yeminimiz var burda yanlış yapan babamızda olsa gardaşımızda olsa boynumuz ipe de gitse eleştirriz.bu ha ünal olmuş ha öveç olmuş ha ahmet mehmet olmuş sen söyle konuyu bak biz nasıl elştirriz merak etme.
Misafir - Çay bahçesi yorumcusu

herkes dürüst olsun     25/06/2013 12:20

herkes birbirini suçluyor ya kimse sayın ünal ışıkın ilce başkanlıgı döneminde kardeşlerinin ormana kacak yaptırgı evlerden bahsetmiyor buda yargıya intikal etmiş bir konu bunlar yapınca dürüstlükmü oluyor anlamıyorum.
Misafir - ysin

     25/06/2013 10:42

Sedat senin seviyene düşmemek için cevap vermemeyi düşünüyoruz.Çünkü yorumunda meymanet yok derrsem sen anlarsın.
Misafir - Söğütlü kahver çapulcuları

yürüm ali yürü..gazını al da yürü :)     25/06/2013 09:30

Ali Çopuroğlu, ne gaza gelirmişsin bea :) canı sıkılan sana gaz veriyor, sen de o gazla havaya giriyorsun..heykelini bile diktiler.ilerde senin tişörtlerini bastırıp giyerler.hatta Ali'nin Kılıyız bile derler :) Yürü Alim Yürü, Gazını Al Da Yürü :)
Misafir - SEDAT

iç bir şerbet      25/06/2013 08:47

sayın ali çopuroğlu diyor ki benim amacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemek diyor.Ya kardeşim başkan ve ekibini ilçede mahvettin.dışarı çıkamaz ettin.bu saatten sonra değil üzüm yemek anca şerbet içersin bence.
Misafir - KEMAL

     25/06/2013 08:47

Sevgili Ali ÇOPUROĞLU byügümüz DURAN ADAM eylemini yapmayacağım demekle bizi hüsrana uğratsa da abimizin vardır bir bildiği diyoruz.Lakin o zaman bırakın Karaisalıyı Ülke gündemine bile oturdu.Eylem hyapmasa da eylem yapmış gibi amacına ulaştı.O gerçekten de HALK KAHRAMANIDIR.
Misafir - ilçeçapulcuları

ÇOPUROĞLU HALK KAHRAMANIDIR.NOKTA.     24/06/2013 16:03

İLÇE GENÇLİĞİ,VE İLÇE HALKI OLARAK ALİ ÇOPUROĞLUNU SEVSEKTE SEVMESEKTE HALK KAHRAMANI OLDUGU FİKRİNDE HEMFİKİRİZ.SON NOKTA.
Misafir - İLÇE SEÇMENLERİ ADINA.

     24/06/2013 16:43

SAADET PARTİSİ OLARAK BU KONULARDA ÇOK FAZLA YORUM YAPMADIK.FAKAT ŞUNU BİLİNİZ Kİ BİZ YRUM YAPARSAK DİĞERLERİ GİBİ BOŞ YORUM YAPMAYIZ.YORUMLARIMIZ SONUNDA İLÇEDE NE BABACAN DURAK KALIR NEDE MECLİS ÜYELERİ KALIR.HEPSİ ÇİL YAVRUSU GİDİ DARMADAĞIN OLURLAR.HERKES ADDIMLARNI DİKKATLİ ATRN BU İLÇEDE.İLÇEDE VE KIZILDAĞDA KAÇAK YAPIŞALMADAN MUTLAKA YARGI TARAFINDAN HESAP SORULACAKTIR.SORULMALIDIR DA.BURASI UGANDA DEVLETİ DEĞİLDİR.TC DEVLETİDİR.HİÇKİMSE DEVLETTEN BÜYÜK DEĞİLDİR ASLA.
Misafir - SAADET PARTİLİ

     24/06/2013 16:23

konuyu kapadık.artık.
Misafir - çay bahçesi çapulcuları

son söz yargınndır artık.     24/06/2013 16:12

SÖgütlü kahve halkı olarak bizlerde Çay bahçesi yorumcuları gibi son noktayı koyuyoruz.Kimşn suçlu olduğu kimin olmadığı konusunda şunu söylemek istiyoruz.Konu yargıya intikal ettiği için son söz yargınn demekle birlikte meclis üyelerinde bu işte parmagı var neden dur diyemediler diyorum.
Misafir - çay bahçesi çapulcuları

beleyenin girişine heykeli dikilmeli.     24/06/2013 15:27

Belediyenin önüne giriş kapısına Ali ÇOPUROĞLU nun herykeli dikilmeli.Dikilmeli ki hiçbir belediye başkanı yanlış yapmamalı.Hiçbir başkan kaçak yapılara göz yummamalı.BU ilçeden bir ALİ ÇOPUROĞLU daha çıkar dşye hergün o heykeli görmeliler.
Misafir - ÜZÜN KARDeŞLER

trilyonlar değerinde.     24/06/2013 15:53

böylesi bir rant ülkenin hiçbir yerinde yoktur.
Misafir - Murtçu_KASAP

istenmiyorsunuz anlayınız.     24/06/2013 14:23

ilçeyi bitirdiniz.kızıldağ yaylasını bitirdiniz.kendinizi zaten bitirdiniz.pek hala neden o koltukta oturmak içn direniyorsunuz anlamıyorum başkan.ben olsam 1000 kere çekip gitmiştim.istenmiyorsunuz hala anlamadınız mı?hala mı anlamıyorsunuz?bu ilçede istenmiyorsunuz başkan:sebahatttin karabudak abimiz sizden daha çok seviliyor bu ilçede ne olur anlayınız.
Misafir - CHP Lİ GENÇLİK

son yorum başkan kusurludur.     24/06/2013 14:17

Çay Bahçesi analizcisi olarak artık bu olaya ve yorumlara son noktayı koymak istiyoruz.Başkan ve ekibi bu olayda kusurludur.Ama en büyük kusur da Meclis üyelerinde encümen üyelerinde.Çünkü Başkan keyfi yönetmeyi alışkanlık haline getirdi ilçeyi.Ama meclsüyeleri dur diyebilirlerdi.Karşısında el pençe divan durmak zorunda değilerdi.Konu kapanmıştır bizm için artık yorum yok.
Misafir - Çay Bahçesi Analizcsi

SEDAT AKILLI OL.     24/06/2013 14:11

ali ÇOPUROĞLU GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR ARTIK SÖZ YÜCE YARGNIN.ALİ ÇOPUROĞLUNU TEHDİT EDECEK ADAM DA (SEDAT SENDE DAHİL) DAHA ANASINDAN DOĞMADI TAMAM MI?
Misafir - İLÇE ÇAPULCULARI

     24/06/2013 14:15

YA SEDAT KARDŞEİM İZİN ALIRSIN YAPTIRISIN.NE DEMEK KİMSE ODA YAPTIRAMAZ.BURASI DAĞ BAŞIMI.KAZMAYI KÜREGİ ALAN EV YAPTIRACAK.
Misafir - İSMET AKKUŞ

     24/06/2013 14:13

Sedat ne demek ALİ ÇOPYUROĞLU nun sonunu hayır görmüyorum ?sen kimsin be kim oluyorsun da Adamı tehdit mi ediyorsun.Biz senin gibilere papuç bırakacak değiliz.Halep orda ise arşın burda.başkan su üstü yakalanmış hala neyi savunyorsunuz ya neyi.Arsalar birilerine peşkeş çekilmiş.kaçak apılaşma almış başını gitmiş.sende burda bizi mi tehdit ediyorsun.Sana söylenecek tek kelime lafımız var HADİ YÜRÜ İŞİNE.Ali abimzi senin gibilere yedirtmeyiz.Önce bizi karşında bulursun.Hadi BAS GİT şimdi
Misafir - SÖğütlü kahve gençliği

Ne değişti?     24/06/2013 13:55

Ya kardeşim adamı arkanızdan ne olursunuz güldürmeyin güldürmeyin.Adana Büyükşehirden yardım istemek bile sizin acizliğini ve becereksizliğinizi gösterir.Ne alakası var Adana büyükşehir bediyesinin ordaki yapılarla.Orası senin sınırların içinde ve sorumlulugun alanında.Bir açıklama yapacaksanız 50 kere düşünün bir kere açıklama yapın.SOnra gülünç duruma düşmeyiniz.Milletten oy isterken Şekerci ile öyle demiyordunuz.Mangalda kül bırakmıyordunuz.Ne oldu?Ne değişti şimdi?
Misafir - çukur çömelek adına

önce abdest al kardeş     24/06/2013 13:34

Sayın mehmet bey.Hasan Hüseyin KUşçu abimizi ağzına almak için önce abdest alman gerekir be gülüm.
Misafir - MR_KUŞÇU

     24/06/2013 13:21

sayın başkan ve yandaşları her fırsatta hasan hüseyin kuşçuyu suçlamayı adet haline getirdiler.lakin şunu bilsinler ki babacan durak geçen seçimi kaybettiğinde arkasnda dünya kadar borç bırakmıştı hasan hüseyin kuşçu devlette devamlılık esastır diyerek hiçbir ortamda babacan durakın bıraktığı borçları birkez dahi agzına almadı.ben buraya hizmete geldim lak lak yapmaya gelmedim dediçve o zor şartlar altında dahi ilçeye hizmetler getirdi.ilçeyi kalkındırdı.Sizler ise agzınızı açmışsınız tilki gibi mimar zihni şunu yapmadı bunu yapmadı.ya mimar zihnni mecbur mu ilçeye hizmet vermeye.hizmet sen üreteceksin sen yapacaksın.arkandan kimseyi güldürmeyeceksin başkanım.
Misafir - a.kuşçu

     24/06/2013 13:23

ALİ ÇOPUROĞLU HALK KAHRAMANIDIR BENİM GÖZÜMDE.
Misafir - SAMİ

     24/06/2013 13:41

bu halkla dalga gerçer gibi açıklama yapmayı bırakın artık ne olursunuz.yalvarıyrum sizlere.
Misafir - adem

     24/06/2013 11:35

Birilerinin artık başkanın kulağının çekmesinin zamanı geldi sanırım.Bu kaymakam mı olur?vali mi olur?yüce yargı mı olur?AK PARTİ yönecileri mıi olur?orasını artık bilemiyorum.Burası TC snırları içinde kalmıyor mu?Neden buıda resmi gazeteler okunmaz.nedne burda yasalar yönetmelikler uygulanmaz.Burası dağ başımı ya aklım almıyor.Birisi başkana dur desin artık.Bir beldiye bu kadar keyfi yönetilemez.
Misafir - KIzıldağ sakinleri adına.

     24/06/2013 11:48

belediye iyi idare edilmoyor artık belgelendi.bence bu saatten sonra başkan ve ekibi istifa ederler.
Misafir - sait

yaptırmazsın dert, yaptırırsın dert     24/06/2013 10:51

HADİ BUNDAN SONRA KIZILDAĞ'A BİR ODA BİLE YAPIN BAKALIM, YAPTIRABİLİR MİSİNİZ? BU NE CEHALET YA..İNSANLAR YAZIN SICAĞINDA YAYLAYA ÇIKIYORLARDI.ŞİMDİ ONU DA ENGELLEDİ BİRİLERİ.BU İŞİN SONUNDA EVLER DE YIKILIR.İYİ BİŞEYMİŞ GİBİ.YAZIKLAR OLSUN.BAŞKAN SUÇLU SANKİ.O ALİ ÇOPUROĞLU DENEN HERİFİN SONU DA PEK HAYIR GÖRÜNMÜYOR.DEMEDİ DEMEYİN
Misafir - SEDAT

şu yorum yazan herkese ayıp     24/06/2013 10:48

adamın ayağına gelip; başkan biz ev yaptıracık, izin verin diye yalvaran onlarca insan vardı.hepsi yaptırdı.Şimdi de işi gücü burada karalamak, kötülemek olan birileri bunu beceriksizlikle suçluyor.eminim onlardan da orada ev yaptıran var :) isim isim açıklamaya gerek yok karaisalı zaten biliyor :)))
Misafir - çecelili

duran adam her an başlayabilir     24/06/2013 10:33

tüm yorumları dikkatle okudum ve şu karara vardım.Başkanımızbabacan durak tasını taragını toplasın ve derhal istifa etsin.bu ilçeye yük olmaya devam etmesin.Ya Ali Çopuroğlu bende sevmem.Lakin Cumali ve Başkan Babacan hele bir bakalım belediyeye bir çay içelim sohbet edelim demek buu kadar mı zor.İllaki ALi ÇOpuroğlu beyin ilçede duran adam eylemimi yapması gerekir.UNutmayın kulagınıza küpe olsun egerki DURAN ADAM EYLEMİ başlatırsa ilçede ne babacan kalır ne de cumali kalır.Binlerce kişi duran adam olmak ilçede hazırdır.BU ilçeyi hafife almayınız..İLçede o kadar çapulcu varki sayamazsınız bile.uyarmadı demeyiniz.
Misafir - ilçedeki 3-5 çapulcu adına

     24/06/2013 09:03

sayın mehmet bey yandaşlığı ve şakşaklığı bırak önce dürüst olacaksın.131 kaçak yapı babacan zamanında yapılmışmı yapılmış .yıktırmıaış mı yıktırmamış.yıkılması gerekiyormuymuş evet gerekiyormuş.peki sonuç ne boş boş yazılar yazdım.cevaplar gelmedi.felan filan.yaaaaaaaaaaa ülkemşn tpragı gaspedilmiş be sen ne diyorsun ne söyle.sen hangi taraftasın.haktan yana mı batıldan yana mı.ben onu bun bilmem.başkan görevini yapmış mı yapmamış.131 kaçak yapı dikilirken başkan ve ekibi nerde idiler.yoksa gölgesinden korktukları günay yüce müdürümü kamera ile dikizliyorlardı diye adama sormazlar mı?
Misafir - GÜVENÇ SEÇMENLERİ ADINA

     24/06/2013 09:09

ALİ ÇOPUROĞLU kardeşimiz hakkını adam gibi kanuni yollardan aramaya çalışan bir şereffl abimizdir.keşke hepimiz onun kadar olabilsek.Ali Çopuroğlu abimize ilçe halkı olarak destek olmak boynumuzun borcu.Başkana diz çöktürttü haklı davasnda.Palike halkı seçmenleri olarak her zaman yanındayız.
Misafir - MR_ŞAHMERAN_YİĞİDO

kahraman murcistan halkı     24/06/2013 09:10

ilçemin güzel insanları sizleri sevgi ve hürmetle selamlıyorum.hepiniz bu ilçe için altın değerinde seçmenlersiniz.seçim zamanı gelmek üzere.orda halkını düşünmeyenlere,keyfi kaçak yapılaşmalara göz yumanlara,makam arabasını begenmeyip yeni yeni makam arabası alanlara,ali çopuroğlunun halkı davasında ipe un serenlere,belediyeye EMEKLİ ENİŞTE ile yegenlerini dolduranlara,beleidyeyi arpalık gibi yönetenlere,başarsızlığı tescillenmiş ekibi ile belediyede akşama kadar çay kahve içerek kendi personellerini kamera ile gözetleyenleri,3 ay boyunca kızıldağ yaylasını mekan tutup gene başarısızlıkta ün yapmış ahmet şekerciye makamı teslim eden kişilere ilk seçimde gerekli dersi vermeyecek miyiz?onları ait oldukları yere göndermeyecek miyiz?haydi abbas artık yolcusun demeyecek miyiz?Sebahattin KARABUDAK abimiz artık bayrak ve görev sende demeyecek miyiz?
Misafir - CHP Lİ GENÇLİK ADINA

ALİ ÇOPUROĞLU HALK KAHRAMANIDIR     24/06/2013 09:52

BU İLÇEDE ALİ ÇOPUROĞU GİBİ HALK KAHRAMANLARI OLDUĞU SÜRECE BU İLÇENİN SIRTI YERE GELMEZ ANİMALLAH.CENABI ALLDAN SENİ HEP KORUSUN KOLLASIN HALK KAHRAMANI ALİ BEY.SÖGÜTLÜ KAHVESİ GENÇLİĞİ OLARAK ALİ ABİMİZİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ.
Misafir - SÖĞÜTLÜ KAHVE GENÇLİĞİ

     24/06/2013 08:54

Mehmet kardeşim biz okudugumuzu çok iyi anlıyoruz.Lakin sen okuduğunu nerenle anlıyorsun merak ediyorum.Ya başkan ağzı ile diyor ben yıkmadım yıkamadım cek cak cek cak diyor ve lafı dolandırıyor hala sen anlamadınsa ben ne diyebilirim ki.Başkan olayı çok net özetlemiş tşk kendisine.Ben başarısızım ben ve ekibim bu ilçeyi yönetmekte aciz kaldık diyor bir laf daha ne kadar böyle açık anlatılabilir ki.Gaffar Özdemir beyi bekliyor bu ilçe altın çağını yaşamak için.
Misafir - GALALI

     22/06/2013 23:11

ALİ ÇOPUROĞLU BU İLÇEDE GÜNAY YÜCEDEN SONRA HEYKELİ DİKİLECEK TEK İNSANDIR.
Misafir - GÜVENÇLİ GENÇ SEÇMEN

yeme bizi biz bizi bilirz     22/06/2013 23:57

sevgili yorumcu mehmet bey babacan durakın suçlu olduğu 131 kaçak yapıdan hasan hüseyin kuşçuyu da suçlu ilan ettiniz ya helal size.bu ne pişkinlik hala anlamadım.hasan hüseyin beyin zamanında birtane bile kaçak yapı yoktu.bizi yeme gene.biz bizi bilirizz kardeş.
Misafir - MR_KUŞÇU

MEHMET BEYE CEVAP      22/06/2013 22:11

SN. mehmet bey kim olduğunuzu bilmiyorum ya başkanın YANDAŞISINIZ YADA AYAĞINA BASILANLARDANSINIZ. vahit bey bazı yorumlarımı yayınlamadı çok israr ettim genede yayınlamadı BEN HİÇBİR ZAMAN İNTİKAM PEŞİNDE OLMADIM.sadece hakkımı aradım bizlere haksızlık yapılırken başkasınada peşkeş çeki,lmesine razı olamam.131 inşaata işlem yapılmış yapılmayan torpilliride açıklasınlar yoksa ben açıklayacağım.
ali çopuroğlu

BABACAN BEY HAKLI     22/06/2013 22:17

Sevgili yorumcular, galiba okuduğunuzu anlayamıyorsunuz. Babacan beyi suçlamak için sıraya girmişsiniz. Haberi ben de okudum,Vahit abiye teşekkür ederiz. Habere göre, Kızıldağ yaylası 1514 yılından beri imar görmemiş. Ramazanoğulları dahil, ondan sonra gelenler, herkes işgal etmiş. Ve 131 konut, o günden bugüne kadar ruhsatsız. Ve oradaki tüm yapılar ruhsatsız. Bu sadece Babacan Durakın değil, Kuşçunun ve ondan öncekilerin suçu. Zaten Babacan bey durumu ilgili yerlere ve savcılığa bildirmiş. Yıksa yıkıyor diye eleştirilecek, yıkmasa niye yıkmadı diye eleştiriyorsunuz. Biraz insafa davet ediyorum sizi. Ali Çopuroğlu da intikam peşinde. Yoksa o ilçeyi düşünmüyor. Hırsı,aklının önüne geçmiş. Herkesi kullanıyor. O kahraman filan değil. Ne yapacağını bilemeyen biri. Yazık ilçeye.
Misafir - memet

İnanmıyoruz başkan size     22/06/2013 19:20

Çay bahçesi olarak knuyu enine boyuna inceledik ve karar verdik.Başkanım yanlış yoldasınız.Başkanım hatalısınnız.Ve ekipman ile araç gerecm yok demekle de ipe un seriyorsunuz.Açıkça biz uyuduk kaçak yapılaşmaya da bile bile göz yumduk deyiniz.Orda kodamanlar vardı gücümüz yetmedi deyin.Yapmak içimizden gelmedi deyin.Ama ne olursunuz karaisalı halkını aptal yerine koymayınız.
Misafir - Çay Bahçesi

biz diyemeyiz başkan     22/06/2013 19:22

“neden yapmadınız?” şeklinde bir suçlamanın hakkaniyete uygun olmadığını düşünüyoruz. diyorsunuz başkan peki o zaman sen söyle ne diyelim."Boşver başkan en iyisini yapmışsın,sen akıllısın bir bildiğin vardır sen ne yaparsan doğrudur " mu dememzi beklyorsun başkan.Kusura bakma meclis üyelerin yada A TAKIMI diye bize yutturmaya çalıştıkların diyebilirler lakin biz diyemeyiz kusura bakma.
Misafir - keştepeliler adına

hakkımı helal etmiyorum.     22/06/2013 19:09

son seçimde 12 oyumuz Ahmet Şekerci'nin kefil olması sonucu Babacan DURAk başkana vermiştik şimdi ise elim kırılsaydı da vermeseydim diyorum ve hakkımı helal etmiyorum.
Misafir - saypınarlı 12 seçmen adına

     22/06/2013 18:36

GÖNDERDİĞİM YORUMU MUTLAK EKLEMENİ İSTİYORUM SLM.
ali çopuroğlu

     22/06/2013 18:14

Ben bağımsız yargıya sonuna kadar güveniyorum.Pazartesi günü başkanı ve meclis üyelerini Cumhuriyet Savcıları birer birer çağırıp bu işin aslını birde sizlerden dinleyelim diyeceklerdir.Teker teker ifade verecekler diye düşünüyorum.
Misafir - MR_SAPMAZ

     22/06/2013 18:32

Sevgili başkanım belediyede GÜNAY YÜCE ye koyduğun postanın binde birini yaylada kaçak yapılar için gösterseydiniz orda değl 131 tane 1 tane dahi kaçak yapı dikilmezdi.
Misafir - GÜVENÇ SEÇMENLERİ

Yeme bizi başkan     22/06/2013 18:21

Ya başkan ne olursunuz size yalvarıyorum ilçemin başkanısın lütfen ya gülünç duruma düşme.131 tane kaçak yapıdan bahsediliyor.Bu yapıların hiçbirisinden haberim yoktu deme.O yapılardan birtanesini mühürleseniz sadece bir tanesini orda hiç kimse kaçak inşaat yapamaz.Kzıldağ tekir gibi değil.Kör karınca kör karıncayı tanır ve yerini yurdunu bilir.Bizi yeme başkan.Madem gücün yetmyor AK GENNÇLİKten yardım isteseydiniz.Bizler gönüllü olarak yaylamıızda kaçak yapılarla mücadele ederdik.
Misafir - AK_GENÇLİK

Haydi Abbas     22/06/2013 18:00

Abbas yolcudur ilk seçimde artık bağlasan durmaz.
Misafir - MR_ÖVEÇ

     22/06/2013 18:44

burda bazı yorumcular yıllardır belediye kış uykusundan uyansın uyansın diye demek ki boşa söylemiyormuş.Herkesin bir bildiği varmış.
Misafir - merkezden H A L İ L

BENDE 132.KAÇAK OLAYIM BAŞKAN     22/06/2013 18:41

BU HABERİ OKUYUNCA .ŞOKKKKKŞOKKKKKKKKK ŞOOOOOOKKKKKKKK OLDUM.BU NE YA 131 TANE KAÇAK İNŞAAT GÖKDELEN GİBİ KIZILDAĞ SEMALARINDA YÜKSELİRKEN NASIL OLUYORDA BİR ALLAHIN KULU GÖRMÜYOR?BU NE İŞTİR BİLMEK İSTİYORUM.BAŞKAN BENDE HAFTA SONU KALATAK TARAFLARINA KAÇAK BİNA DİKECEM NE OLURSUNUZ O TARAFLARA EKİP YOLLAMAYINIZ.
Misafir - ÇUKUR ÇÖMELEKLİ

     22/06/2013 17:23

sayın ali çopuroğlu abi ayrıntılara takılma bu halk artık senin sayende herşeyi anladı anlayacağı kadar.belediyenin kimlerin elinde oyuncak olduğu ve orayı babasının fabrikası gibi yönetmek istediğini herkes anladı.Bu ülkede iyiki senin gibi vatansever insanlar var.Bu ülkede iyiki yüce yargı ve adlet var.Kanunsuzluga göz yuman babam da olsa ALLAH ONU BİLDİİ GİBİ YAPSIN.
Misafir - Yüce adalet

CHP DERHAL GÖREVE     22/06/2013 17:01

Sayın ALİ ÇOPUROĞLU bey siz tek başınıza elinizden geleni fazlası ile yaptınız size ve degerli ailenize tşk ederiz.Lakin bu ilçede meclis üyeleri nerde?ALİ METİN nerde?Ağır abi pozlarına bürünen Rifat KÖROĞLU beyler nerdeler?vay şuraya yazdım vay buraya yazdım deyip yazı numaralarını yazmak işin içinden sıyrılmaya yetmez.Bu ilçe yemin ediyorum ki ADALET li HAKKANİYETLi yönetilmiyor.131 kişi kaçak yapı yaparken nerdeydiniz?Bu kadar bir belediye kış uykusuna yatmasın diye söyledik.Belediye başkanı derhal mecls üyeleri ile birlikte görevden alınmalı ve YÜCE YARGI önünde hesap vermeliler ACİLEN.Bu belediye bu başkan ve ekiple yönetilemez asla.İş EHİL kişilere teslim edilmeli.
Misafir - CHP li gençler

CHP olarak bizde varız artık.     22/06/2013 14:23

Kaçak yapılaşma Kadirlide yok,Yumurtalıkta lafı dahi edilmez.Kozanda asla olmaz.Pozantıda kaçak yapı desen başkanı aforoz ederler.Peki tüm kaçak işler bu ilçede mi olmak zorunda?Araba yok demek ekipman yok demek bize inandırıcı gelmiyor.131 kaçak yapıdan nasıl haberiniz olmaz.Başkanım gülünç duruma düşmeyin lütfen.Bu seçimde ve yrumlarda artık bizde varız.CHP olarak ilçeyi kaçak yapı cenneti yapanlardan tek tek hesap soracağız.Sebahattin Abimizle artık ilçe aydınlık günlere yelken açacaktır.
Misafir - CHP li gençler

     22/06/2013 14:59

sayın başkanım bu yoruma lütfen kızma.Seni sen olarak seviyuruz lakin etrafında 3-5 kişi seni nasılda yanlış yönlendiriyorlar nasılda yanlış yaptırıyorlar hala anlamyorsunuz.Biz belediye personellerini gözetlemeye ayırdığın zaman kadar belediye ve ilçe sorunlarına zaman ayırsa idiniz çok çok başarılı olurddunuz.Hala zamanınz var lütfen önce etrafınzı bir değiştiriniz.Emin ol ki bizler aylarca da maaş alamasak seni destekleriz.Ama etrafındaki insanlar sana puan kaybettiriyor.İLçede kötü adam oluyorsunuz onlar yzünden.
Misafir - belediye çalışanı

Cumhuriyet savcıları göreve     22/06/2013 13:35

Sevgili başkanımız AYTAÇ DURAK beyin hiçbir suçu günahı yok iken görevden alınıyor 3 yıldır kızakta bekliyor.İlçe belediyesi başkanı BABACAN DURAK ve ekibi koca kızıldağ yaylasını kaçak cenneti yapmış hala görevde.Cumhuriyet savcılarının derhal hareete geçmesi gerekmez mi?
Misafir - AKTAŞLIlar adına

organze suçlar göreve     22/06/2013 13:34

Suçu başkanla Cumali Özcan abimizin üstüne atmayınız sakın.Bu işlerde Ahmet ŞEKERCİ,Ahmet BİLİCİ,Rifat KÖROĞLU,Dursun SAPMAZ(aslında ha var ha yok saymaya gerek yok)ve Ali METİN ile diğer meclis üyelerin hiç mi suçu yok?yapma başkan diyemezler mi?Başkanın önünde el pençe divan durup siz ne derseniz haklsınız siz ne yaparsanız doğrusunu yaparsınız demek zorundalar mı?Tüm meclis üyleri yargı önüne çıkmalı ve hesap vermeliler.Sadece başkan ve cumali abinin suçları değil.BU işler organize suçlar kapsamında değerlendrimeli bence.
Misafir - AK_DELEGE

CEVAP ZORUNLULUĞU     22/06/2013 13:28

Sn.okurlar,bir önceki haberde belediye başkanı beni suçlayan beyanatta bulunmuş dolayısıyla cevap verme gereği duydum.başkanın iki açıklaması arasındaki farkı herkesin iyi okumasını isterim.TCK.YASALARINA GÖRE inşaat yapmak ruhsata tabidir aksi halde kaçak inşaat yapmak suçtur,Ali ÇOPUROĞLU ile bunun ne ilgisi olabilir .kanunları benmi çıkarıyorum benmi uyguluyorum.yeni yapılaşmanın durmasına benim sebebiyet verdiğimden bahsediyor. OZAMAN BEN HERKESE İZİN VERİYORUM HERKES İNŞAATINI YAPTIRSIN.vatandaşın yaptığı evi yıkacağına yapmayın deseydiniz. şimdi neden yapılmıyor önceden de yaptırmasaydınız. YANİ KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ YUMDUĞUNU kendi ağzı ile kabul ediyor.takdir yorumcuların. 131 kişiye ceza kesildiğini söylüyor ceza kesilmeden yandaşların yaptığınıda biliyorum birgün onlarıda açıklarım kimse benim üstümde mağdur edebiyatı yapmasın.
ali çopuroğlu

     22/06/2013 13:58

Kaçak yapılaşma ülke gerçegi demek ne deme ya?Ben bu sözü bir belediye başkanına yakıştıramadım.O zaman demezler mi siz bostan korkuluğumusunuz?O koltukta neden oturuyorsunuz o zaman?Koltuğumun hakkını veremediğim için istifa ediyorum deseniz bu halkın gözünde değeriniz kat kat daha artar bence.
Misafir - GALALI seçmen

hepsi hikaye     22/06/2013 09:42

Başkanım torunlarınız felan hikaye sevebilir ama ne olursunuz bu temiz kalpli halka hikaye anlatmayınız.Hikaye yaşımız çoktan geçti.Lütfen lütfen başkanım.
Misafir - MR_YAĞCI

     22/06/2013 09:23

Allahını seven bu yazıdan kim ne anladı birisi bana anlatsın?Buna topu taca atma denir kısaca.
Misafir - h a k a n

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704