Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam348
Toplam Ziyaret1679467

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması isteğiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

MHP’li Yılmaz soru önergesinde Diyarbakır’da toplanan ve adına ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı’ denilen toplantıda alınan birtakım kararların ne anlama geldiğini, ülkemiz toprakları içerisinde yasama  görevini yapan seçilmiş TBMM ve yürütme görevini üstlenen Bakanlar Kurulu dışında başka idari yapılanmalar olup olmadığını, ülkenin idari ve siyasi sistemi içerisinde belirli bölgelere özerklik verilmesi gibi bir değişimin olup olmayacağını, Türkiye toprakları içerisinde 7 coğrafi bölgemiz dışında kamuoyundan gizli olarak siyasi ve coğrafi olarak  Kuzey Kürdistan diye bir bölgenin  kurulup kurulmadığını ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılıp bırakılmayacağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

MHP’li Yılmaz soru önergesinde Başbakan Erdoğan’ın şu soruları cevaplamasını istedi:

15-16 Haziranda Diyarbakır’da toplanan ve ismine ”Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı” ismi verilen konferans düzenlenmiş ve bu konferansta alınan kararlar sonuç bildirgesi adı ile kamu oyuna deklare edilmiştir. Bu bilgiler ışığında;

1-Kuzey Kürdistan neresidir?

2-Alınan kararlarda Öcalan’a özgürlük istenmektedir, daha önce bu konu ile ilgili hükümetiniz pazarlık yapmış mıdır?

3-Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Kürtlerin kendi statülerinin kendi belirleyeceği ve özerklik isteyeceği kararı alınmıştır. Alınan bu kararda sizin etkisiniz olmuş mudur?

4-Alınan kararların 9.Maddesinde” Ulusal Konferansın toplanmasının yaşamsal önemde olduğunu ifade eden konferansımız, Kuzey Kürdistan Konferansı olarak bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği iradesini beyan eder. Irak Cumhurbaşkanı Sn Celal Talabani, Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Sn Mesut Barzani, KCK Başkanlık Konseyi ve tüm diğer Kürdistani güçleri, Ulusal Konferans’ın bir an önce toplanması için girişimde bulunmaya çağırır” denilmiştir. Bu ülkenin Başbakanı olarak toplanma çağrısına cevap verildiği takdirde nasıl bir şekilde engel olmayı düşünüyorsunuz?

5-Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı sonuç bildirgesinin her maddesi ülkenin bütünlüğüne dinamit koymaktadır bu konferansla ile ilgili Hükümetiniz ne gibi tepkisi olmuştur? Bu konferansta suç işlenmiş midir?



832 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613