Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam360
Toplam Ziyaret1682347

Karşılaştığım kişiler bana sık sık “Karaisalı’da ne var ne yok?” diye sorarlar.

 VAHİT ŞAHİN

Karşılaştığım kişiler bana sık sık “Karaisalı’da ne var ne yok?” diye sorarlar.

Biliyorsunuz, insan vücudunda atar damar, toplardamar ve kılcal damarlar vardır. Atardamarlar, kanı kalpten vücudumuzun farklı bölgelerine gönderir. Toplardamarlar ise, kanı kalbe getirirler. Kılcal damarlar da atar damarlar ile toplardamarları birleştiren ince damarlardır.

Ben yıllarımı Karaisalı’ya verdim. 30 yıldır basın yolu ile hizmet etmekteyim. Karaisalı’nın kılcal damarlarını, atar ve toplardamarlarını bilirim. Bilmediğim şeyler de var. Örneğin Badıras Mezarlığını yeni duydum. Bu mezarlığın öyküsünü sonra yazacağım.

Karaisalı’nın dün ana caddelerinde yürüdüm. Karaisalı girişinde indim, Orman İşletme Müdürlüğü’ne çıktım. Müdür Mustafa Turpçu izine ayrılmış, görüşemedim. Karaisalı’da gelişen malum olayları bizzat kendisinden örenmek istedim, ama olmadı.

Ayyıldız Dersanesi’ne uğradım. Sayın Şekerci yok, sanırım dershaneyi bir eğitimciye devretmiş, görüşemedim.

Sağlık Meslek Lisesi’ne gittim. Okul Müdürü Şakir Bircan Beyi bulamadım.

Turgut Özal Bulvarında yürümeye başladım. Kutlu Aktaş Bulvarı, T. Özal Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi’nin birleştiği noktada  (Kuşçu Petrol önü) yola kilit parke döşeme çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyordu. Üzüldüm. Halen bu yanlışlıkta niye ısrar ederler anlamıyorum. Ağır tonajlı araçların geçtiği bu yolda kilit parke taşı döşemek akıllıca bir iş değil. Yazık bu kadar emeğe ve paraya. Belediyeler yollara kilit parke değil, asfalt döşemelidir. Kaldırımlara, yürüyüş yollarına, park içine vs. kilit parke döşemek estetik görüntü açısından yararlıdır. Çünkü ana yollara veya ara yollara döşenen kilit parkeler kırılmakta, yollar fiziki haritalara benzemektedir. Şimdi bu hastalık köylere de sıçradı. İhaleler ile bu hizmetler köylere de götürülüyor ama, çok yakın bir zamanda ne kadar haklı olarak yazdığım ortaya çıkacaktır.

Karaisalı’nın atar damarlarında, yokuş yukarısı yürümek güç ve enerji gerektirir.  Kebapçı Ramazan’ın mütevazi dükkanında öğle yemeğimi yedikten sonra merkeze doğru tırmanış başladı. Devlet Hastanesi’ne geldim. Yüzde 90 oranında bitmiş görünüyor. Kaba inşaat tamamlanmış, ince işler denilen sıva, boyalar bitirilmiş, kapı, pencereler takılmış. İç tefrişat ve çevre düzenlemesi kalmış. Eylül ayında yapımcı firmanın bitirip binayı teslim etmesi gerekiyor. Ama ödenek olmadığı için iş yavaşlamış biraz. İşte tam burada siyasi desteğe ihtiyaç var. AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Sayın Ünal Işık ve Milletvekilimiz Sayın Fatoş Gürkan’ın devreye girmesi gerekiyor. Belki de girişimlerde bulunmuşlardır. Bize de yansıtırlarsa, onu da sütunlarımıza memnuniyetle alırız.

AK Parti Karaisalı İlçe eski Başkanı Sayın Müslüm Öveç’i tepeleyerek geçmek doğru olmazdı. Ona uğradım, sıcak çayını ve sohbetini içtim. Dünya, ülke ve ilçe gündemine hakim, kendini bu konularda iyi yetiştirmiş, iyi bir ideolog ve pratisyen olarak gördüm onu her zaman. Karaisalı’nın en iyi kanaat önderlerinden biridir. Yerel seçimlerle ilgili projelerini sordum, henüz erken olduğunu beyan etti. Ben de saygı duydum, üstelemedim.

Bitişikteki değerli dostum, Yahya Demir’e (Zeliş Giyim)  geçtim, namaz kılıyordu, sessizce oradan çıktım.

Karaisalı Belediyesi’ne vardığımda Sayın Başkan Babacan Durak ile kapıda karşılaştım. Özel arabasına binmek üzere idi. Makam arabası arıza yapmış, Adana’da Belediye Meclis toplantısına bir haftadır özel arabası ile gidip geliyordu. Bravo dedim.

Bunu başkan Durak’a da dün söyledim. Aslında Karaisalı Belediyesi’ne arazi şartlarına uyumlu olacak güzel bir Jeep (Cip) lazım. Artık Belediye tüm köylere hizmet götürecek. Bütün köyler ilçe belediyesine bağlanıyor. Artık cipi kendisi mi alır, yoksa yeni gelecek bir belediye başkanı mı alır bilemiyorum. Onu vatandaş bilecek,  sandık bilecek. Hayırlısı ise ne ise o olsun.

Ahmet Cevdet Yeğanağa’a selam verdim. Etekli Köyünden Ali Ünal ile sohbet ettim.

Ali Çopuroğlu ile karşılaştım. Bana bir fotokopi verdi. Başuzman-E. Başkontrolör Doğan Türksözlü ve Em.Sayıştay uz. Denetcisi Cemalettin Helvacıoğlu’ndan oluşan iki kişilik Bilirkişi Heyetinin raporu, Ankara 9. Sulh Ceza mahkemesi Hakimliği’ne verilmiş ancak rapor Karaisalı Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş. Ali Çopuroğlu 24 yıldır bir hukuk mücadelesi veriyor. Davaları kazanmış. Belediye yönetimleri bugüne kadar mahkeme kararlarını uygulamamış. Raporun sonuç bölümünde bilirkişiler Ali Çopuroğlu’nun  mağduriyete uğradığını beyan ederek, kararları uygulamayan eski Başkan Hasan Hüseyin Kuşçu, Belediye eski Fen İşleri Müdürü Mehmet Gildir, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak ve şuan ki Fen İşleri Müdürü Cumali Özcan’ın görevlerini ihmal etmek suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları sonuç ve kanaatine varmışlar. Takdiri de mahkemeye bırakmışlar. Mahkeme ne karar verecek bilemeyiz.

   Ama Ali Çopuroğlu diyor ki, “Karaisalı’ya kim belediye başkanı olmak istiyorsa, gelip benden icazet almak zorunda.” Evet, aday adaylarına duyurulur.

Atatürk parkı Çay Bahçesi sakin görünüyordu. Siyasetin kulis merkezlerinden biri olan Çay Bahçesi boştu.

Beni sevindiren bir şey oldu. Karaisalı’nın kasapları yıllardır hal içindeki dükkanlarından çıkmalarına ilçe merkezine veya yeni yerlere dükkan açmalarına müsaade edilmiyordu. Ziraat Bankası’nın tam karşısına Kasap Orhan son derece modern bir görünümlü kasap dükkanı açmıştı. Şimdi işlerin daha iyi olduğunu söyledi. Diğer kasaplarda ilçenin değişik yerlerine taşınmışlar. Hal içinde 2 dükkan kalmış. Darısı da onlara..

Karaisalı’da siyasetin duayenlerinden Gaffar Özdemir de beni kahve içmeye işyerine davet etti. Kabul ettim. Bu arada MHP’nin 3 dönemdir İl Genel Meclisi üyesi Sayın Nevzat Özgün ile karşılaştım. Birlikte kahve içtik. Gaffar bey, Nevzat Bey ve ben Karaisalı’nın siyaset kazanını kaynattık, altına biraz daha odun attık. Nevzat Bey 20 yıldır ilçede, ilçe başkanlığı, Kızılay Başkanlığı (halen devam ediyor) ve üç kez üst üste İl Genel Meclisi Üyesi seçilerek rekor kıran bir kişi. Tecrübeli bir kişi. Tecrübe ne demekti? Hayatta yenilen kazıkların toplamına tecrübe deniyordu. Karaisalı Belediye Başkanlığı’na aday olur mu? Kendisine sordum. Şuan için böyle bir talebi olmadığını söylüyor. Ama şartların ileride neler getireceğini de bilemediği için temkinli konuşuyor. Ne de olsa tecrübeli bir kişi.

 Gaffar Bey ile vedalaşıp Karaisalı Kaymakamlığı’na geçtim. Adana’da yaşanan gezi Parkı eylemleri sırasında köprüden düşerek şehit olan Komiser Mustafa Sarı’nın akrabası olması nedeniyle Kaymakamımız Sayın Hidayet Sarı’ya baş sağlığı diledikten sonra tekrar Adana’ya döndüm.

Bir günümü Karaisalı’nın atar damarlarında ziyaret yaparak geçirdim. Yarın toplardamarlarına, başka günlerde de kılcal damarlarına (köylerine) gideceğim.

6 saatlik atar damar gezimde içtiğim çayların, ayran ve kahvelerin haddi hasebı yoktu. Ama bana Karaisalı’da ne var ne yok diyenlerin de bir nebze olsun merakını dindirmiş oldum.



2040 kez okundu

Yorumlar

başka Karaisalı yok.     17/06/2013 16:29

Arkadaşlar daha önce de yazmıştım artık gün elle olma zamanı,birlik ve beraberlik zamanı aylardır Mahmut OKTAY abimizle yeri göğü inletiyoruz bu ilçeye sahip çıkabilmek için.Lütfen başka Karaisalı yok istesek de zaten başka Karaisalı bulamayız.Bulduğumuz yerler de bizi kabul etmez.Onun için ilçemizin su kaynaklarına,ormanına ve temiz havasına sahip çıkmalıyız.Yeni kurulacak taş ocaklarına gerekli tepkiyi hep birlikte verebilmeliyiz.Çünkü Karaisalımızın geleceği tehlike altındadır.Artık kısır siyasi çekişmeleri bir kenara bırakalım.Bari bir kez olsun ilçe için ortak noktada buluşalım.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     17/06/2013 15:28

AK_GENÇLİK olarak elimizden gelen tüm imkanları ortaya koyarız.Ama bu beleidye başkanı ie hiçbir proje yürümez.Allah izin verirse ilk seçimde beleidyeyi kıazanırsak emin olunuz ki ilçede bir santim bile boş alan kalmayacak ağaç dikilecek.AK GENÇLİK e güvenin ve destek olun yeter.
Misafir - AK_GENÇLİK

     17/06/2013 15:35

herşey güzel olacak bence.yeterki birlik beraberlik içinde olalım.
Misafir - sami

bizde varız 3-5 kişide olsak     17/06/2013 15:47

ilçede ağaç eksikliği var bu proje tutarsa ilçe yeşile bürünür.destek olmayacak hiçkimse görünmüyor bence.Allah yardımcmız olsun şimdiden.
Misafir - söğütlü kahve

TEMA BAŞKANI KİM     17/06/2013 15:29

İlçede Team temsilciliği varmı= K,m? Adını bile bilmiyoruz. Çıksın meydane bir boyunu görelim. Olmayan bir kurumun ve başkanının adına hatıra ormanımı olur kardeşim?
Misafir - süha

Ben varım ya sizler?     17/06/2013 14:31

Arkadaşlar kim başlatır kim ön ayak olur bilemem ama eğerki ilçede bir Hatıra Ormanı yapılacaksa ben de elimden gelen tüm imkanlarımla destek olacağım.Hiçbişe yapamasam dahi gelip fidan dikiminde en önde çalışacağıma dair söz veriyorum.TEMA nın hatıra ormanına tüm ilçe halkının ve yetkili kurumların olumlu cevap vereceğine inanıyorum.2013 yılı belki geçmiş olabilir ama 2014 yılını ilçede tüm kurumlarla birlikte fidan dikme ve hatıra ormanı yapma yılı ilan edebiliriz şimdiden.Tüm Resmi Kurum ve Destek olacak sponsorların şimdiden işe başlaması gerekir diye düşünüyorum.
Misafir - Abdullah KÜÇÜKYÜCEL

     17/06/2013 14:23

En kısa zamanda orman işletme müdürlüğüne hatıra ormanı için dilekçe verilecektir.Tşk.herkesi destek olmaya çağırıyorum.Allah Hepimizin yardımcısı olsun.
Misafir - İlçe TEMA adına

dikili ağaçım olsun     17/06/2013 13:20

Karaisalı hatıra ormanı kurmak istediğinizi bir dilekçe ile Orman Bölge Müdürlüğünden Tema adına talep edersiniz, bizlerde Karaisalıda yaşayanlar olarak bu projeye katılırız. Şayet bu konuda dyarlı iseniz işe başlamak bitirmenin yarısıdır derler.İsminizi açık yazarsanız iletişim kurma imkanım olur.Allah insan oğluna unutmayı ihsan etmeseydi acaba sonumuz ne olurdu?Kişelere takılıp kalmasak iyi olur .Allah ormanın olduğu yere yağış verir sebebi ise yarattığı her mahlukatın rızlkını verdiği için derdi bir büyüğüm..
Misafir - mahmut oktay

Mahmut Oktay Beyin Dikkatine     17/06/2013 13:33

Mahmut abi görüşlerinize katılmamak elde değil.Siz bu ilçe için bir şanssınız.Lakin Babacan DURAK başkanımza bir defalarca yalvardık yakardık.Başkanım etme ne olursunz dedik şu ilçe çıkışınsan güvençe kadar ve mezarlıktan da kapıkaya kanyonuna kadar yolun sağını solunu ağaçlandırık dedik 2 yılıdr bas bas bağırıyoruz bizi duymadı.Ya da duydu ama gülüp geçti.Yada ben rahatımı bozamam benden sonrası ağaç diksin dedi.Ne olursunuz son çaremiz sizsniz bunu kendsine söyleseniz.Ve ikna etseniz.Bu babalığı abiliği bize ilçe adına yapsanız.Sİzi gerçekten seviyoruz.BU yorum dikkate alınız ne olursunuz.
Misafir - Galalı Ve Keştepeli Bir grup seçmen

     17/06/2013 12:54

Mahmut bey biz ilçede herşeye varız.Lakin Babacan DURAK kaynınızda söz versin.Bir 10 yıl sonra felan başkan olursa o ağaçları kesecem ve kilo ile satacam diye felan gene tuturmasın.Yoksa bu ilçede hatıra ormanına ilk imzayı bizler atarız.Ağacın olduğu herşeye ölesiye varız.
Misafir - İlçe Tema Adına

MAHMUT BEY RÜŞTÜNÜ İSPATLADI ARTIK.     17/06/2013 09:32

SAYIN MAHMUT OKTAY BEY YAŞ KESEN BAŞ KESER DEMEKLE KAYNI BABACAN DURAK BEY KINAMIŞ OLMUŞTUR.ARTIK MAHMUT BEY RÜŞTÜNÜ İSPATLAMI VE SINFI GEÇENLER LİSTESİE GİRMEYİ HAKETMİŞTİR.KENDİSİNİ İLÇE GENÇLİĞİ OLARAK TEBRİK EDİYORUZ.ALLAH RAZI OLSUN YOLU AÇIK OLSUN .
Misafir - İLÇE GENÇLİK ADINA

Ağaç ve su     17/06/2013 09:35

TEMA olarak TAŞ OCAKLARI ,HES ve AGAÇ konulu konferansı düzenleyip sonra topluca bu tesisleri yerinde görmeye nedersin.. Ayrım gayrım yapmadan ,zamanı geldiğinde Herkesin BENİM DE BİR DİKLİ AĞACIM OLSUN diyebilmesi için kamu arazisinde KARAİSALI ORMANI ı kurmaya ilk adımı atabilirmisin?
Misafir - mahmut oktay

tşk.mahmut bey     16/06/2013 16:13

Bu yorumunuzla diyorsun ki kaynım babacan durak ordaki canlı ağaçları doğramakla m hata hyaptı diyorsun.hyanlış yaptı diyorsun.yaş kesen baş kesen demekle doğru adam olduğunu ispatladın mahmut oktay bey.tşk.sizden halk olarak bunu bekliyorduk.tşk tekrar
Misafir - galalı seçmen

     16/06/2013 14:56

tşk.mahmut ab.şimdi demek istiyorsun ki babacan durak o ağaçları kesmekle baş kesmiştir.bundan seni duymak çok gzeldi.tşk mahmut bey.
Misafir - ilçe TEMA adına

dogru tektir     14/06/2013 17:58

Yaş kesen başkeser
Misafir - mahmut oktay

     14/06/2013 15:07

mahmut oktay bey ne olursunuz sorulan soruya cevap veriniz.aksi takdirde sizi de SINIFTA KALANLAR listesine eklerle.sizi seven bir dost olarak söylüyorum.
Misafir - bir dost

     14/06/2013 15:20

ARKADAŞLAR CEVABINI ALAMAYACAGINIZ SORULARI LÜTFEN SORMAYINIZ
Misafir - KEŞTEPELİ

CEVAP VEREMEZ     14/06/2013 15:56

BEYLER BİR SAKİN OLUN YA DAHA ÖNCE DE DDİK MAHMUT BEY AŞAĞI TKÜRSE SAKAL YUKARI TÜKÜRSE BIYIK VAR.MAHMUT BEY SORULAN SORUYA ÖLÜR GENE DE CEVAP VEREMEZ.
Misafir - SAADET PARTİLİ

soru cevaplanmadı mahmut abi     14/06/2013 15:45

Sevgili Mahmut OKTAY abi sizin ilçe için ne kadar su ve orman konusun da hassaa oldugunuzu biliyoruz.Lakin sende biliyorsun ki sana bir soru soruldu hala lafı dolandırıyorsun.LÜtfen sayın abiciğim ya birtek soruya cevap vermek o kadar mı zor senin için.Yanıkdeğirmenden kuşçu petrol ve karapınardaki o ulu çınarların babacan durak tarafından kesilmesi hususunda neler düşünüyorsun.ya birtek soru.istersen daha kola sorularda sorabiliriz.ama gerek yok.fazla polemiğe girmek istemiyoruz.
Misafir - aktaşlı seçmenler adına

hala cevap yok     14/06/2013 15:59

Sayın Mahmut bey bu saatte bile hala laf cambazlığı yapmaya kalktıkça daha da batıyorsun.Ya sus ya da O kesilen ağaçlarla ilgili neler düşünüyorsun cevap ver.Yada cevap vermek zorunda değilim de.
Misafir - ilçe TEMA vakfı

su ve orman     14/06/2013 15:53

Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az.Karaisalıı zezele olmuş gibi sallanırken çalmadığım kapı kalmadı. umarım TEMA da asli görevini yerine getirmiştir.. Duyarlı hemşehrilerime teşekkür ederim..Başka gidecek ve yaşayacak Karaisalı yok sahip çıkalım fikrini kişilere hatırlatmaktı .Büyük beyinler sistemlerle orta beyinliler olaylarla küçük beyinliler kişilerle uğraşır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Misafir - mahmut oktay

     14/06/2013 11:13

KOCA BİR İLÇE AĞAÇLARIN KESİLMES HUSUNDA VAHİT ŞAHİN KADAR TEPKİ VEREMEDİ İSE BİZ HALA NEYİN TARTIŞMASNI YAPIYORUZ Kİ.İYİKİ VARSINIZ VAHİT BEY.BU İLÇEYE SAHİP ÇIKTĞINIZ GİBİ BİZ MURTÇULARDA SİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ VE HEP SEVECEĞİZ.
Misafir - İLÇE GENÇLĞİ ADINA HASAN

     14/06/2013 10:46

beyler mahmut beyi fazla sıkıştırmayınız.ve ona hak veriniz.aşağı tükürse sakal.yukarı tükürse bıyık var.o ne yapsın.bilmem anladınız mı?ne yani o ğaçları kesen bu ilçenin köküne dinamit mi koymuş diyecek.münkün mü öyle bişe.tabiki lafı dolandıracak siyesiler gibi.
Misafir - aktaşlılar adına bir seçmen

HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ     14/06/2013 09:55

SAYIN MAHMUT OKTAY BEY BURDA YORUM YAZAN HER BİREYİN HER ŞAHSIN DA SİZİN MENSUBU OLDUGUNUZ DİNE İNANDIĞININ GARANTİSİNİ VEREBİLİRİM.
Misafir - SAADET PARTİLİ

     14/06/2013 08:06

mahmut bey yaptığınız açıklama gerçekleri aydınlatmaktan uzak.size TEMA vakfı bir soru sormuş siz ise soruya cevap vermemekle birlikta lafı dolandırmışsınız tıpkı siyasetçiler gibi.yanıkdeğirmen yolundaki ve karapınardaki babacan durak durak tarafından kesilen ağaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz sadece bu soruya cevap veriniz.O ağaçları kesmek ilçenin köküne dinamit koymakla eş değer diyormusunuz?demiyorsumusunuz?lütfen hikaye okumayınız abi.sizi ve babanızı çok severiz ama konuya cevap veriniz lütfen.
Misafir - keştepeli bir seçmen

laf cambazlığı yapma Mahmut Bey     14/06/2013 08:18

Sayın Mahmut Oktay Bey Elhamdürüllah bizde müslümanız,ve Alemlere Rahmet için gönderilen son peygamberimiz Hz.Muhammedimizin dinine mensubuz.Lakin sen sapla samanı karıştırdın sanırım.Ben ne diyoruım sen ne anlıyorsun?ve ne cevap veriyorsun?Doğayı sevdiğinizi ve değer verdiğinizi elbetteki anlıyor ve biliyorum.Demek istediğime cevap vermediniz.Ben kaynınız Babacan DURAK başkanımızın İLçe girişindeki ve Karapınardaki o ulu çınarları doğraması ve kilo ile satması hakkında ne düşünüyorsunuz diye sordum o konu hakkkında cevap istiyorum.bana havadan sudan bahsetmeyin konuya odaklanın ve cevap verin.Tşk.saygılar şimdiden.
Misafir - İlçe TEMA vakfı adına

SINIFI GEÇİP KALMA MESALESİ.     13/06/2013 21:04

Bu ilçede sınıfı geçenlere KARNE YOKMU DERSENİZ TABİKİ VAR yarın saat:11:00 de karaisalı lisesin,de karne verilecektir bizzat milli eğtim müdürümüz sayın ömer köse beyden karnelerimi alacaklardır 1-SAYIN KAYMAKAMIMIZ 2-VAHİT ŞAHİN 3-AK PARTİ GENÇLİK KOLARI 4- HASAN KÖYLÜ 5-AHMET VEFİK ÇOPUROĞLU BU KİŞİLER DEDİĞİM TARİHTE ORDA OLMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR …… Bu ilçede sınıfta kalanlara karne yokmu derseniz yok tatlıcı köseden tatlı artık bunlarda seneye derslerine iyi çalışsınlarki sınıfı geçsinler bu kişilerde 15.06.2013 cumartesi günü akşam saat:19 .00 da tatlıcı kösede buluşalım . ..1-Ahmet Mahmut ŞEKERCİ,2-Ahmet BİLİCİ,3-Ali METİN,4-BABACAN DURAK,5-BELEDİYENİN A TAKIMI DİYE LANSE EDİLENLER.6-ÜNAL IŞIK,7-MÜSLÜM ÖVEÇ,8-MHP YÖNETİCİLERİ 9-AK PARTİ İLÇE YÖNETİCİLERİ 10-GÜNAY YÜCE,. Bu TARİHTE VE SAATTE BU KİŞİLERİN ORDA OLMALARI ÖNELE RİCA OLUNUR Misafir - BAŞARILAR DİLERİM
Misafir - BAŞARILAR DİLERİM

Testisi elinde...     13/06/2013 21:06

Gençler kimse not vermeye kalkmasın asıl notu,ikmali olmayan test sorularını Karaisalı ahalisi çözecektir.Şimdi birileri baklava,börek yemeye,komşusuna ilgisiz kalmaya devam etsin.Bu işin ahireti de var evvel Allah!:Seçimde oyum boğazından haram kokma geçmeyen Deli Cumali kardeşime...
Misafir - Quiz Test

Temada varmış     13/06/2013 21:49

Helal olsun Temada varmış (!) Oh bee ... TEMA dan da nihayet bir ses geldi. Yazdıklarımdan hala ağaçla ilgili görüşümü soruyorsanız ; bunu anlmak için okuyup mektepden cahillik diploması almak gerekli.'Kıyametin kopacağinı bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz' diye buyuran bir dine mensubum. Meramımı anlamışsınızdır.
Misafir - Mahmut oktay

     13/06/2013 15:14

YA SNIFTA KALANLAR NEDNE 1 YILDIR DERSLERİNE ÇALIŞMAMIŞLAR.EEEEEE ŞİMDİ KURTARMA YAZILISI DA YOK.NE OLACAK ŞİMDİ.KOCA BİR YIL TEKRAR MI AYNI SINIFI OKUYACAKLAR YA.
Misafir - HACI DAYI

     13/06/2013 15:11

Sınıfı geçenlerin başına lütfen kaymakamımız Hidayet SARI beyi yazarsanız sevinirim.
Misafir - MR_YAĞCI

     13/06/2013 15:16

kardeşim iyi güzel ama snıfta kalanlarda eksikler var gibi bir his içime doğdu.ahmet şekerci,ali metin ,ahmet bilici sınıfta kalmadı mı?
Misafir - tarihci

2013-2014 EĞTİM ÖĞRETİM YILI PROĞRAMI SINIFI GEÇENLER SINIFTA KALANLAR LİSTESİ      13/06/2013 14:39

Yeni Düzenlemeye Göre Karaisalımızda Sınıfı Gecenler Kalanlar Meselesi Halen Gündemde .Bu ilçede sınıfı gecenler kalanlar şöyle sıralanmıştır:1.GAFFAR ÖZDEMİR-2.İSMAİL DEMİRKESER-3.GÜLHAN KASAP.4.MESUT YEŞİL.5.ÜNAL IŞIK.6.YUSUF İYİ-7-AZİZ ÖZCAN-8-GÜNAY YÜCE-9-SITKI POLAT-10-VEYSEL GÜNGÖR Sınıfta kalanlar yokmu dersen tabiki var kambersiz düğünmü bee karaisalımızda yeni düzenlemeye göre sınıfta kalanlar şöyle sıralayalım .1.DURDANE ÇOPUROĞLU.2.CHP YÖNETİCİLERİ.3.MHP YÖNETİCİLERİ.4.YAKUP ÖZCAN.5.MUHTARLAR.6.BABACAN DURAK.7.RIFAT KÖROĞLU.8.HASAN HÜSEYİN KUŞÇU
Misafir - KİMSE KİMSEYE DARILMASIN

TENCERE TAVA FASULYE KABAK BAŞKA BİR LAFA BAK     13/06/2013 14:38

karaisalı ak parti ilçe başkanı ünal ışık çorlu köyünde parke taşı döşeme çalışmalarını inceledi karaisalımzın yapılmadık olan 35 tane köyü kaldı diyen ışık karaisalımzıa daha çok çalışmalar olacağını söylen ışık ben bu karaisalı da parke taşsız köy kalmayacak diye konuşan ışık seneye 2014 yerel seçimlerinden sonra herköye belediye otobüsü çalışacak diye söz veren ışık biz karaisalıza hizmet getirme yönündeyiz dedi ama işte birileri bu çalımamı çekemiyor karaisalı türkiyede tek memleket karaisalı diye konuşan ışık herkes kendi meleketinde sorumludur dedi..diyen konuştu.
Misafir - AĞAÇ YAŞ İKEN EĞLİR

     13/06/2013 13:49

İyiki Başkan Babacan DURAK AK PARTİ saflarında değil.Çünkü başkanlığı döneminde gerçekten o ağaçları kestiği ve 500 tane ağaç diktiği doğru ise Başbakanımız Tayyip ERDOĞAN böyle bir başkanı 1 saniye bile partisinde tutmaz.Kendisi 3 milyar ağaç dikmiş br başbakan olarak 500 tane ağaçı asla kabul etmez.Allah her ülkeye RTE gibi başbakanlar nasip etsin.Yeşile aşık bir başbakandır.İLçeyi görse ilçenin durumuna acır.Bu ilçede neden ağaçlar az der.ve herkesi fırçalar.
Misafir - AK_DELEGE

sayıda hata var gibi.     13/06/2013 13:09

500 ağaç dikildi demek bence şuna benziyor.askere giden çocuğa 5 tl verip otobüsten inince simit al ye der gibi birşey.ben olsam 500 ağaç lafını ağzıma bile almam.utanırım.çünkü 2 dönem başkanlık yapacaksın ve 500 ağaç diyeceksin.sanırım bir hata var.birisi bu hatayı düzeltsin.
Misafir - göğütlü kahve halkı

     13/06/2013 12:49

Vahit Bey başkanı görünce Hasan Hüseyin KUŞÇU 3 tirilyon borç bıraktı makam arabasını yaptıramadım bende kendi arabamla gidip geliyorum demedi mi?Unutmuştur kesin.
Misafir - ali kuşçu

     13/06/2013 11:55

Vahit Bey birdaha gezintiye çıkacaksanız ilçede size küçük tavsiyem var sakın ha hal binasına gitmeyiniz.Çünkü labirent gibi çkşı bulmakta zorlanırsınız ve kendinizi afrikada gibi hissedersiniz.
Misafir - hal esnafı

bizi de yaz vahit abi.     13/06/2013 11:03

Vahit abi yıllar önce kesilen ağaçlara gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı size ve ekibinize ne kadar tşk etsek azdır.Lakin biz emekçilerinde sorunlarını dile getirseniz.Çünkü maaştan başka hiçbir gelirimiz yok.Her ay maaş alacakmıyız alamayacakmıyız içerdeki alacaklarımız ne zaman ödenecek diye merak içindeyiz.tşk.vahit abi.
Misafir - belediye çalışanları adına

Ali Çopuroğlu da uluçınardır.     13/06/2013 11:31

İlçede yıkılmayan bir uluçınarda ALİ ÇOPUROĞLU abimizdir.Onu hiçbir güç yıldıramadı.
Misafir - MR_ŞAHİN

ARANIYOR ARANIYOR ARANIYOR BULANA ÖDÜL VAR     13/06/2013 11:44

İLÇEDE DİKİLEN 500 TANE AĞAÇ NEREDE?YERİNİ GÖSTEREN VAR MI?BULANA KARAPINARDA 1 KİLO PİRZOLA ISMARLANACAKTIR.
Misafir - PİRZOLACI

     13/06/2013 09:25

HASAN KÖYLÜ GELECEK İLÇEYE HAYAT VERECEK DESEM KIZAR MIISNIZ?
Misafir - MR_BATAK

     13/06/2013 09:21

beyler ilçedeki toplam ağaçları saysan 500 adeti bulmaz.Bu dikilen 500 ağaçlar nerede?Hasan Hüseyin KUŞÇU ve Mehmet GİLDİR beyin zamanında dikilen ağaçlarıda mı sayıyorsunuz yoksa?İLçede dikilen ve gözle görülen 60-70 tane palmiye ağacı var.birde o palmiyelerin arasına dikilen 70-75 tane turunç ağaçları var.gerisi nerde peki bu ağaçların?
Misafir - Keştepeliler adına

     13/06/2013 09:29

ilçeye dikildiği söylenen 500 ağacı gören var mı?
Misafir - hikmet

     13/06/2013 09:16

Sayın Başkanımız Babacan Durak beyin hakkını yemeyin . çünkü başkanım canla başla yandaşlarını nasıl hizmet ederim diye çırpınıyor. İbrahim özcanın yolundan sonra kirvemiz yakup çopuroğlunun beton olan yonuna parke döşemeye bi gayret devam etmektedir.
Misafir - memleketli

     13/06/2013 09:16

Şanlıurfanın Balıklıgölü,Kastamonunun o güzel evleri,Ürgüp Göremenin peribacaları,Mardinin taş evleri nekadar değerli ve kalıcı ise hiçkimse yıkamaz ve el süremez ise bizim içinde O kesilen ağaçlar değerli ve tarihi miras değerinde idi.Ama başkana yalvarmamıza rağmen bir gecede ansızın kesildi.Ve kilo ile satıldı.Sadece şunu söyleyeceğim?Şu an gerçekten de mutlumusunuz?İçiniz vizdanınız sızlamıyor mu?Ben ne yaptım demiyormusunuz?En azından evet pişmanın diyebilirsiniz.Sakın sakın ama sakın hikaye okumayınız çünkü hikaye yaşımız çoktan geçti.Tşk.hepinize.
Misafir - MR_ÖVEÇ

Saadete Güvenin yeter     13/06/2013 09:14

Bu güzelim ms kokulu ilçenin tek kurtuluşu SAADET dedik dimi.Babacan DURAK beyin kestiği o ağaçların yerine en az 10.000 ağaç dikilecek yeterki bu ilçe SAADETE destek versin.Çünkü biz ilçemizi ve ilçe halkını seviyoruz.BU ilçenin her karı toprağı SAADET ile SAADETİ bulacak.Yeterki Hak yolunda halk için HAK için bizlere destek veriniz.Ağaçları kesenler de ALLAHA havale edin sadece.
Misafir - SAADET PARTİLİ

     13/06/2013 09:19

ARKADAŞLAR FARKINDAMISINIZ BİLMİYORUM.BU İLÇEDE MEVSİMLER DEĞİŞTİ.SICAKLIKLAR ARTTTI.İLÇE YETERİ KADAR YAĞMUR ALAMAZ OLDU.BUNUN SEBEBİ İSE İLÇE GİRİŞİNDEKİ O ASIRLIK OKALİPTÜS AĞAÇLARI İLE KARAPINARDAKİ DOĞRANAN ÇINAR AĞAÇLARI OLMASIN SAKIN.ÇÜNKÜ O AĞAÇLAR GÜNEŞ IŞINLARINI ÇEKİP HAVANIN EN AZ 5-10 DERECE SICAKLIGINI ALIYORDU KIRIYORDU.O AĞAÇLAR İLÇENİN TERMOSİFON GÖREVİNİ GÖRÜYORDU.NASIL O AĞAÇLARA KIYARSINIZ.HANGİ HAKLA DOĞRARSINIZ AKLIMIN MANTIĞI ALMIYOR.
Misafir - AKTAŞLI BİR SEÇMEN

     13/06/2013 09:08

İLçeye dikilen 500 tane ağaç nerde yerini bilen gören var mı?Ben topu topu 150 ağacı geçmez diyorum.Yerini bilen yada gören varsa Allahını seven açıklasın.
Misafir - H A K A N

     13/06/2013 09:27

Başkan Durak 2 dönem belediye başkanlığı döneminde 500 tane ağaç dikmişse bu ilçeye 10 yılda 500 ağaç dikmek yeterli mi sizce?Gaffar ÖZDEMİR yada Yusuf İYİ müdürümüz olsaydı emin olunuz ki 500.000 fidanı toprakla bulıştururdu Orman İşletmesi Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak.Ama neyse olan olmuş artık bu saatten sonra da ağaç dik demenin veya nedne ağaçları kestin demenin bir anlamı yok.Hacı emmin bildiğini okumaya devam edecek nasıl olsa.
Misafir - GALALI seçmen

     13/06/2013 08:38

vahit abi karaisalıda atar damarları kesmeye çalışıyorlar karaisalıyı bilmeyipte beli yerlerden idare etmeye çalışanlar karaisalıyı bilmezler karaisalının kaderiyle oynuyorlar yanlış yapanı kim olursa olsun onları karaisalılı olarak Allah havale ediyoruz
Misafir - karaisali merkez

UYARI     12/06/2013 22:24

Vahit bey belkide benimle ilgili bir haber yaptığınızda sıkılanlar ve kabak tadı veriyor diye düşünenler olabilir.Kim ne düşünürse düşünsün haklı olduğum bir konuda gereğini yapıyorum,büyüğümüz sn. belediye başkanımız ağabeyimiz öncelikle şunu çok iyi bilmesini isterim ADLİ YARGI belediyenin arkabahçesi değil olamazda basını pek takip etmediğini düşünüyorum,ülkemizde kaç belediye başkanının hapiste olduğu kaç tanesinin yargılanmakta olduğunu.görmezden gelmemeli buradan son bir uyarıda bulunmak istedim yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi yönünde acil emir vermesi gerektiği.
ali çopuroğlu

Çaylar şirketten...     12/06/2013 15:43

Karaisalı'da kimseye yaranmazsınız e Karaisalı ahalisi asla bir olup, partiler üstü hareket edemez...En iyisi herkes kahvesini,çayın ayranını içmeye ,siyaset kazanını kaynatmaya devam etsin belki böyle daha iyi teselli bulur...
Misafir - Çayda ÇIRA

     12/06/2013 15:32

önce adam gibi yorum yazmayı öğren.önce saygılı ve terbiyeli ol.kullandığın kelimelere de dikkat et.
Misafir - ismail

öfffffff yaşanmaz bu karaisalıda      12/06/2013 15:17

ya bu karaisalıda ne kadar dedikodu var böyle ya öfff amav olmaz kardeşim olmaz hemen bu karaisalı ya bir pikolok doktoru göndermek lazım ne bu böyle millet bir birinin arkasından atıp tutuyor .aşagıda osursan ykarda sıçtı derler ya ben böyle bir memleket görmedim .önemli olan büyüklerinize saygılı sevgili olmanız lazım ne bu böyle milletin arkasında kuyu eşiyorsunz böyle ayıp ayıp allah yakar yakar kimse kimsenin arkasından konuşmasın o kaar bir birinizden kıçık kapıyorsanınz sandıkçının bahçesine gidin orda ne halini varsa orda görün .saygılar batman -diyarbakır herkes kendine bayır ...kadirli- kozan -karaislıyı .........bozan...
Misafir - yanık değermen sakinlerinden

iyiki varsınız vahit bey     12/06/2013 15:05

Vahit abi baraj yapılırken,okul veya cami yapılırken elbetteki kesilmesi gerekiyorsa ağaçlar halkı olarak kesilebilir.Ona sözümüz yok. bende ev yaptrıken mecbur temel attırmak için 3 ağaç kesmek zorunda kaldım içim kan ağlasa da.Lakin o ağaçlar tarih miras idi.ONlar bu ilçe ile özdeşleşmişti.Bu ilçenin simgesi olmuştu.Hele o karapınardaki çınarlar nasıl doğranmıştı.Bu konuya gösterdiğiniz duyarlılık içinde sizi ayrıca tebrik ediyorum.
Misafir - Saadet Partili.

     12/06/2013 15:12

ben karapınardaki o ulu çınarlar kesildiğinde günlerce ağlamıştım biliyormusunuz?
Misafir - elif

AĞAÇLAR 82)     12/06/2013 14:29

Önceki yorumda bir şeyi eksik yazdım.Babacan Beyi ne kadar çok eleştirdiysem de hakkını da yememek lazım. Sayın Durak 50 civarında okaliptüsu yıktı ama yerine daha fazlasını da dikti. Sanıyorum 500 civarında turunç ve palmiye dikti. Belki gölgeleri okaliptüs kadar olmayacak ama yıktığının 10 katı fazlası ağacı da dikti. Bu nedenle de teşekkür ediyorum Sayın Başkana.
Misafir - vahit şahin

AĞAÇLAR 82)     12/06/2013 14:27

Önceki yorumda bir şeyi eksik yazdım.Babacan Beyi ne kadar çok eleştirdiysem de hakkını da yememek lazım. Sayın Durak 50 civarında okaliptüsu yıktı ama yerine daha fazlasını da dikti. Sanıyorum 500 civarında turunç ve palmiye dikti. Belki gölgeleri okaliptüs kadar olmayacak ama yıktığının 10 katı fazlası ağacı da dikti. Bu nedenle de teşekkür ediyorum Sayın Başkana.
Misafir - vahit şahin

biz kesen doğrayan değil diken olacağız     12/06/2013 14:50

Sayın TEMA vakfı kardşeim merak etme.Babacan DURAK bu ilçeye dinamit koymuş olabilir.Sabret az kaldı.Ünal IŞIK ile belediyeyi kazandığımızda bu ilçeyi yeşile boyayacağız.Fidanla buluşmayan bir santim yer kalmayacak.Nasıl ki Başbakanımız bu ülkeye 3 milyara yakın ağaç dikmişse bizlerde bu ilçeye yüzbinlerce ağaç dikeceğiz kimsenin şüphesi olmasın.
Misafir - AK-DELEGE

son bir şans daha var     12/06/2013 14:10

Seçimlere az bir süre kaldı Babacan Durak başkan kendisini affetirmek ve bu ilçe halkı ile helalleşmek istiyorsa kendisine bir tavsiyem var (biliyorum gülüp geçecek).İLçe yanıkdeğirmeninden güvenç çıkışına kadar ve mezarlık yanından kapıkaya kanyonu girişine kadar yolun sağını solunu en kısa zamanda ağaçladırsın diye geçen yıldan beri yeri gögü inletiyoruz.Bari son kez bu isteğimiz duysun ve yerine getirsin.Ama yok ben kızıldağdan inemem rahatımı bozamam derse de saygı duyarız.Çünkü her başkan başarılı olacak diye bir kural yok.
Misafir - çay bahçesinden son analiz.

bir açıklama da mahmut oktay beyden bekliyoruz.     12/06/2013 14:36

Son zamanlarda Mahmut OKTAY bey ilçe taş ocakları için tedbir alınmalı diye haklı olarak çağrıda bulunuyor.Peki ilçe girişindeki o okaliptus ağaçları ile karapınardaki 1000 yıllık çınar ağaçlarını bir gece de ansızın kaynı babacan DURAK tarafından doğranması hususunda neler düşünüyor merak ediyorum.
Misafir - İlçe TEMA vakfı adına

SINIFI GEÇİP KALMA MESALESİ.     12/06/2013 14:21

Bu ilçede sınıfı geçenlere KARNE YOKMU DERSENİZ TABİKİ VAR 14.06.2013 Cuma günü saat:11:00 de karaisalı lisesin,de karne verilecektir bizzat milli eğtim müdürümüz sayın ömer köse beyden karnelerimi alacaklardır 1-SAYIN KAYMAKAMIMIZ 2-VAHİT ŞAHİN 3-AK PARTİ GENÇLİK KOLARI 4- HASAN KÖYLÜ 5-AHMET VEFİK ÇOPUROĞLU BU KİŞİLER DEDİĞİM TARİHTE ORDA OLMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR …… Bu ilçede sınıfta kalanlara karne yokmu derseniz yok tatlıcı köseden tatlı artık bunlarda seneye derslerine iyi çalışsınlarki sınıfı geçsinler bu kişilerde 15.06.2013 cumartesi günü akşam saat:19 .00 da tatlıcı kösede buluşalım . ..1-Ahmet Mahmut ŞEKERCİ,2-Ahmet BİLİCİ,3-Ali METİN,4-BABACAN DURAK,5-BELEDİYENİN A TAKIMI DİYE LANSE EDİLENLER.6-ÜNAL IŞIK,7-MÜSLÜM ÖVEÇ,8-MHP YÖNETİCİLERİ 9-AK PARTİ İLÇE YÖNETİCİLERİ 10-GÜNAY YÜCE,. Bu TARİHTE VE SAATTE BU KİŞİLERİN ORDA OLMALARI ÖNELE RİCA OLUNUR
Misafir - BAŞARILAR DİLERİM

FLAŞ FLAŞ DİNAMİTLERİ KOYAN BULUNDU     12/06/2013 14:20

Bu ilçenin köküne dinamit koyanın BABACAN DURAK olduğu bir kez daha tasdik edilmiş oldu.
Misafir - Ak_Gençlik

çok tşk vahit bey     12/06/2013 14:04

ALLAH sizden yüzbin kere razı olsun VAHİT ABİ.O ağaçların kesilmemesi için bizde çabaladık ama nafile gücümüz yetmedi.İyiki sizler varsınız VAHİT BEY.ALLAH sizi hep korusun.
Misafir - İlçe TEMA vakfı adına

AĞAÇLAR     12/06/2013 14:39

Tema Vakfı adına yorum yapan arkadaşıma cevabımdır 1960 ihtilali dönemde ilçenin girişine dik,len okaliptus ağaçlarının kesilmemesi için Başkan Durak ile iki kez yüz yüze görüştüm. Bir ay sonra ağaçlar kökünden kesildi. O dönemde Karaisalı Haber adlı haftalık gazete çıkarıyordum. Türkçe konuştum, anlamamıştı. Ben de "Welcome to Kabakisalı" başlıklı haber yaptım. Yayınladndı. Çok ilgi çekti. Başkan bey benimle 2-3 ay konuşmadı. Ama benim dışımda bir tek Allah'ın kulu tepki göstermedi. Beni suçlayanlar bile oldu. Ben bir gazeteci olarak o zamanlar üzerime düşeni yaptım, ama Karaisalılar tepki vermedi. her zamanki gibi karnından konuştu. Ne yapabilirim ben daha? VAHİT ŞAHİN
Misafir - vahit şahin

YANDIM ANAM DİYE İNLEYECEK BU İLÇE     12/06/2013 14:28

Vahit abiciğim siyaset kazanı ne kadar byüktü bilmiyorum ama bizde pekmez yapımında kullandığımız çok çok büyük bir kazan var onu vereyim de onda kaynatın siyaset kazanını çünkü bu seçimde birileri o kaznada kaynayacak lakin kazan küçük gelmesin.Evde meşe odunumuzda var bir traktör çünkü lazım olacak.Birileri bu seçimde YANDIM ANAM diye yerleri gökleri inletecek söylemedi demeyin.
Misafir - AK GÜVERCİNLER

     12/06/2013 14:14

Sayın Vahit BEY gene çok adamı bulmuşsunuz başarı sayılır.ÇÜnkü 1 hafta sonra gezseniz 3 tane bile adam bulamazdınız.Birileri bu ilçenin kaderi ile oynuyor ama kim hala çözemedim.
Misafir - Saadet Partili

batı cephesinde değişiklik yok     12/06/2013 14:37

velhasıl batı cephesindee değişen bişe yok diyorsunuz.ilçe gene hep aynı ilçe aynı tas aynı hamam diyorsunuz kısaca.
Misafir - hakan

     12/06/2013 14:01

Bu ilçede GAFFAR ÖZDEMİR büyüğümüz kadar deneyimli,bilgi küpü ve insana değer veren,doğaya saygılı bir siyasetçi gelmemiştir.İnşalllah ilk seçimde belediye başkanı adayı olur ve tüm köylerden tulum oy çıkartır.İLçe kalkınması yalnız onunla gerçekleşir.
Misafir - GALALI

nerde o 1000 yıllık ağaçlar     12/06/2013 14:51

Sevgili Vahit abiciğim ilçede yaptığınız gezinti için ayaklarınıza sağlık diyorum.Lakin bilirmisiniz bilmiyorum.Bu ilçede bir zamanlar Yanıkdeğirmenden KUŞÇU petrolün yanındaki yola kadar yolun sağı ve solu 1000 yıllık koca koca ağaçlarla kaplı idi.O ağaçları kim ve hangi amaçlarla kestirdi hiç merak ettiniz mi?BU ağaçları kesmek bu ilçenin köküne dinamit koymaya eş değer diye aklınızdan geçirdiniz mi?İstanbulda 10 tane ağaç kesilmesin diye yüzbinler ayaklanıyor ilçede bir gece de 1000 yıllık ağaçlar doğranıyor bu ilçeden hala bir ses yok bir tık yok.BU ne perhiz bu ne lahana turşusu diyor musunuz?
Misafir - İlçe TEMA vakfı adına

siyaset     12/06/2013 13:56

karaisali belediyesine vardınızda neden GÜNAY YÜCE nin görüşünü almadınız vahit bey çok merak ediyoruz günay yüce nin görüşlereni biz gençler onun görüşüyle hareket ederiz.
Misafir - ak gençlik ve karaisalı gençlik

     12/06/2013 13:56

Sayın Vahit Bey Başkanımızı görmüşken keşke sorsaydınız biz çalışanlar ve emekçiler bu ay maaşlarımızı zamanında alabilecek miyiz?Çünkü Kasap Orhana ve diğer marketlere borçlarımız artmakta.Onların önünden geçmeye utanıyoruz.
Misafir - Belediye çalışanı

gecelere dikkat ediniz.     12/06/2013 13:41

vahit abi nevzat bey adaylık düşünüyorsa iyi düşünsün karar versin.çünkü bu ilçede akşamdan sabaha adaylar masa başında değiştiriliyor.sonra da esiyorlar gürlüyorlar birde bakıyorsun ki sus pus olmuşlar ve ikna edilmişler.bu seçimde de gene bir gece ansızın ikna edilmek zorunda kalmasın.çünkü inandırıcılık diye bir şeyi kaybediyorlar.
Misafir - hal esnafları adına

barak havası     12/06/2013 12:47

Vahit Bey Atardamarları dolaştım derken eksik olan birşeyi unutmuşsunuz,Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Gençliğin Dostu Biz gençlerin her zaman yanında olan Günay YÜCE müdürümüzün yanına neden uğramadınız?Belediye astsolisti İbrahim ŞEN kardeşimizden neden son bir barak havası dinlemediniz?
Misafir - Çay bahçesi analizcisi

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398