Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam795
Toplam Ziyaret1681880

Adana’da ‘Gezi Parkı Eylemi’ne destek vermek için gerçekleştirilen protesto gösterisinde olaylar çıktı. Polisin dağılın uyarılarını dikkate almayan grup, eylemine devam edince polis göstericileri tazyikli suyla dağıttı.

 

  

 

 

‘Gezi Parkı Eylemi’ne destek vermek için Atatürk Parkı’nda bir araya gelen göstericiler, ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ sloganları eşliğinde Atatürk Caddesi güzergahını takip edip, Sular mevkiine ulaştı. Burada polis engeli ile karşılaşan grup, yürüyüşüne devam etmek istedi, ancak polis izin vermedi. Polisin, ‘geri dönün’ uyarılarına kulak asmayan eylemciler, bekleyişlerini sürdürdü. Grupla polis arasında da pazarlıklar başladı. Söz konusu pazarlıklar sonuç verdi, göstericiler AK Parti İl Binası yerine Gazipaşa Bulvarı’nı takip edip, Atatürk Parkı’na geri dönüş için yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti.

Ancak bir grup, AK Parti’ye yürümekte ısrar etti ve polise direndi. Kasım Gülek Köprüsü’nün hemen girişindeki noktada oturma eylemi yaptı ve caddeyi kapatarak, araç trafiğini de engelledi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, olayları yerinde takip ederken, polis de gruba dağılmaları konusunda uyarı yaptı ve eylemlerinin kanunsuzluğa dönüştüğü anonsunda bulundu. Bu esnada ellerinde tef, ağızlarında da düdükler olan grup, gösterilerini sürdürdü. Bölgede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesindeki polislere yönelik tezahüratlar da yapan eylemciler, ‘Çevik Kuvvet Beyaz Desene’ diye slogan attı. Ancak, polisten bekledikleri yanıtı alamadı.

Buna rağmen eylemlerini sürdüren göstericileri ikna edip, dağılmaları konusunda devreye Adana Barosu’nca görevlendirilen ‘gözlemciler’ girdi, ancak onlar da sonuç alamadı. Polis, grubu son kez uyardıktan sonra Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları’ndan (TOMA) tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polisin bu müdahalesi sonrasında ara sokaklara dağılan göstericiler, taşlarla karşılık verdi. Gazipaşa Bulvarı’na doğru kaçan eylemcilere, polis müdahalesini sürdürürken, çevredeki apartmanlarda oturan vatandaşlar da durumu, evlerinin balkonlarından tencere ve tavalara vurarak gösterdi. Yaklaşık 20 dakika süren müdahalenin ardından olaylar son buldu.



497 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398