Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam508
Toplam Ziyaret1687017

Vahit Şahin yazdı:


Dünkü yazımda AK Parti’nin kulislerde adı aday adayı olarak geçen 13 kişinin adını yazmıştım. Yorumlara bakınca Karaisalı Belediyesi’nin Personel Müdürü Günay Yüce’yi unuttuğumu anladım. Yüce’den bu konuda özür dilerim. Uzun yıllar Karaisalıspor başkanlığı yaptı. Belediyede hizmetleri var. Halkı yakından tanıyor. Arkasında gençler var. Belki aday adaylığı için memurluktan istifa eder, aday adaylığını açıklar. Belki de aday olur. Bunu kimse bilemez.

Sorun aday adaylığında değil, adaylıkta.  Gerçek anket yapılarak halkın tercihi mi, yoksa teşkilatın tercihi mi, veya bölge milletvekili olması nedeniyle Fatoş Gürkan mı, Adana’nın Bakanı olması nedeniyle Ömer Çelik mi ya da AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayının tercihi mi tercih edilecek? İşte Karaisalı adayının belirlenmesi, bu sorulardan birine verilecek doğru cevapta yatıyor. Kendince bu soruya doğru cevap veren aday adayları çalışmalarını buna göre yoğunlaştırmalıdır. Eğer gücü yetiyorsa başta Ankara’da Fidayda ya da Hüdayda oyunu başta olmak üzere, Adana Üçayağını ve yöresel Yeşillim oyununu iyi oynaması, hatta hepsini birlikte oynaması gerekecektir.Ne demek istediğimi anlayamanlar olduysa, 4 yaşındaki bir çocuğun anlayacağı şekilde yazıyorum: Ankara’da fidayda oynamak demek, genel merkeze yakın olmak demektir. Adana’da Üç ayak oyunu oynamak demek vekillere, il başkanına yakın olmak demektir ve Karaisalı’da Yeşillim oynamak ise, ilçe teşkilatına, (Başkan, yönetim, kadın ve gençlik kolları vs.)  halka, çay bahçesine, muhtarlara, köylere yakın olmak demektir. Bu üç oyunu aynı anda oynayabilmek demek başkanlığı garanti altına almak demektir.

Rusya, sosyalist devrimi kentlerden başlattığı hareket ile gerçekleştirdi. Çin ise sosyalist devrimi köylerden başlatmıştır. Şimdi Karaisalı’daki devrim,nasıl ve nereden başlayacak? Biliyorsunuz artık köyler de ilçe belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacak. Bu nedenle aday adaylarının ve bilhassa adayların işi çok zor.  

Yazılarımıza devam edeceğiz…


1253 kez okundu

Yorumlar

     27/05/2013 13:22

Rifat Köroğlu abimize sormak lazım;Karaisalı Caddesinin adını vekil zihni değiştirirken o mecliste neden posta koyamamış.veya koymuşta biz mi duymadık?
Misafir - postacı

Dinamit Nobel;atla gel Şaban     24/05/2013 19:59

Günay YÜCE aday olsa bile kazanması zor.Bu seçimde en kârlı çıkacak kesim ciddi ve sade bir aday gösterebilecek MHP'dir.AKP'nin hiç bir adayı ipi göğüsleyemeyecektir.AKP'nin son amanlarda sine-i milletden kopuk politikaları seçimin gidişatını AKP aleyhine etkileyecektir.Koltuğunda enerjik bir yapıya sahip,Bahçeli harici bir lider MHP'yi genel seçimlerde zirveye taşır.Bahçeli y^üzünden MHP'ye uzak duran birçok seçmen de seçimde anahtar rol oynayacaktır.Son olarak şunu söyleyebiliriz.Rıfat Köroğlu ağabey aday olsun,MHP sandıkta destan yazsın...
Misafir - Deli Balta

keklik unutulmasın.     24/05/2013 16:09

vahit bey kekliğe de oynatırlar merak etme.bu ilçede tüm oynları bilmeyenler siyaset sahnesinde yer almasın.
Misafir - avcı

uyarmadı demeyin.     24/05/2013 16:12

Müslüm ÖVEÇ başkan geçen seçim kaybetme acısını tattı.Şimdi de Ünal Başkan kaybetme acsını tadacak ilçede.Çünkü görünen köy klavuz istemez.Bu şartlar altında AK Parti ilçede bu adaylarla ilçede sadece nal toplar oy değil.
Misafir - başkıflı

     24/05/2013 14:22

Sayın yorumcular İlçeyi 5 yıl önce Günay YÜCE yönetmeye kalksa idi şimdi ilçenin durumu çok daha farklı olabilirdi.Lakin şu şartlar altında Günay YÜCE müdürün de yapacağı bişe yok.Çünkü ilçe belediyesi bitirildi.Ya bu ilçede yaşamıyormusun kardeşim.İşçiler memurlar maaşlarını almak için papatya falına bakıyor.Günay YÜCE gelse ne yapacak.Ben Günay YÜCE nin yerinde lsam aday olmam.Çünkü ilçe belediyesinin sorunları onun boyunu çoktan aştı.Gelenin işi kolay değil.
Misafir - aktaşlı seçmenler adına

bu kez saadet diyelim     24/05/2013 14:34

Bu seçim farklı olacak diye ümitlenmiştim ama açıklanan ve ismi geçen adayları gördükçe karamsar oldum.Ve dedim ki bari bir kez yanılsaydım.birkez bu ilçe ezber bozsa idi.malesef gene olmadı olmayacak.Kaybeden aday değil koca bir ilçe olacak.Kısaca bu adaylarla ilçe bir 5 yıl daha kaybeder.Oysa ki bu ilçe zaten 5 yılını heba etmişti .Yetmedi mi hala?evet yetmedi mi?Ugandadan ithal başkan mı ithal edelim ne yapalım anlamadım ki.
Misafir - Saadet partili

44 parça olmuş      24/05/2013 13:32

Şu şartlar altında MHP seçimi kazanır.Çünkü AK PARTİ ilçede 44 parçaya bölünmüş ve her 44 parça da kendi aralarında 22 parça olmuş.
Misafir - gerçekci davut

     24/05/2013 13:34

Hasan KÖYLÜ neden yok?hani gençlere öncelik verilecekti.Hani eski taslar kullanılmayacaktı.
Misafir - AK GENÇLİK

     24/05/2013 13:52

Çay bahçesindeki yapılan anketlerde Personel Müdürü Günay YÜCE kardeşimiz banko adaydır.İLçenin kurtuluş reçetesi Günay YÜCE beyin cebindedir.
Misafir - Çay bahçesi

     24/05/2013 13:49

Vahit Bey çok tşk.Günay YÜCE Müdürümüz aday olsun veya olmasın.Biz ilçe gençliği olarak o abimizi her zaman destekleyeceğiz.Çünkü gençliğin ve sporcunun kıymetini ve değerini onun kadar ilçede kimse bilemez.İLçeye yaptığı eserler ise hala dimdik ayaktadır.Aday olsa da olmasa da o gönüllerde efsane başkan olacaktır.O nun el değmediği belediyenin hali ortadaır.Kapısına nerde ise kilit vurulacak.Onun zamanında 150 işçi bir hafta önceden maaşlarını alırdı.İLçede şantiye gidiydi.Başarılarını say say bitmez.
Misafir - İlçe gençlik adına

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382