Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam770
Toplam Ziyaret1682757

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINDA PODOSS ÜYELERİ KIZILDAĞ'A TIRMANDI

19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA VE GENÇLİK, SPOR BAYRAMI AK DAĞ ZİRVE TIRMANDILAR.
Proffesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü üyeleri 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramını Kızılday Yaylasında AKDAĞ'da zirvede kutladı.

Kızıldağ Akdağ’da üyeleri ile birlikte zirve yapan Prodoss Başkanı Mehmet Yakut,  Kızıldağ Çamdere mevkiinde kamp kurduklarını, bu yerin Doğal Yaşamı Koruma alanı olduğunu belirterek, geziye katılanlara şu tavsiyelerde bulundu,“Doğal Yaşamı Koruma alanı olması nedeniyle gürültü yapılmaması önemle rica olunur. Çiçekler, çimenler ve diğer bitki örtüsünü, kayalar ve çevre dokusunu bozacak, zarar verecek eylemlerden uzak durunuz. Kamp liderinin belirlediği düzen çerçevesinde kamp kurulacaktır. Kamp liderinin bilgisi dışında kamp alanını terk etmeyiniz. Bireysel davranışlara izin verilmeyecektir. Vahşi yaşama hiçbir şekilde müdahale etmeyin. Çevredeki hayvanları kendi haline bırakın kesinlikle beslemeyin.Temizlik ihtiyaçlarınızı su kaynaklarını ve kamp alanını kirletmeyecek şekilde ve çevreye zarar vermeyecek maddeler kullanarak yapın. Tuvalet ihtiyaçlarınızı su kaynakları, patikalar ve kamp yerlerinden uzakta giderin. Sadece kendi çöplerinizi değil, tüm ekibin hatta sizden önce bırakılanları da bir çöp torbasında toplayıp şehre kadar taşıyın.”
dana Profosyonel Doğa ve Su Sporları (Prodos) kulübü 80 kişilik doğasever üyesiyle Kızıldağ yaylası Çamdere mevkiinde 2 günlük kamp kurarak 19 Mayıs Atatür’kü anma gençlik ve spor bayramı çerçevesinde 2450 rakımlı Akdağ zirve tırmanışı gerçekleştirdiler.

Zirve tırmanışına katılan 15 kişilik ekip Çamdere kamp alanından hareket ederek sırasıyla Karaboğaz'dan Yedikuyu’ya ulaşıp Sümbüllü taş mevkiinden tırmanışa geçtiler ve Akdağ’ın en yüksek zirvesi Kapaklı’da zirve yaptılar.

Akdağ’dan muhteşem görüntüler ile ayrılan ekip dönüş güzergahını Yedikuyu, Alçakgedik, Çelebi, Yapraklı dölek mevkilerini takip ederek yaklaşık 30 Km. lik bir mesafeyi 10 saatlik bir zaman diliminde bitirip kamp alanına ulaştılar.

Prodos başkanı Mehmet Yakut açıklamasında günün anlamı ve önemi neticesinde başarılı bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek 19 Mayıs gençlik bayramını bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arakadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz diyerek saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kamp alanı ve çevresinde mıntıka temizliği yapıldı ve toplanan çöpler araçlar ile en yakın çöp toplama merkezlerine götürüldü.

Mehmet Yakut konuşmasında üyelerini doğal yaşamı koruma anlamında sıklıkla uyardıklarını doğal ve yabani yaşama zarar vermemeleri gerektiğini belirterek etkinliğe katılan tüm üyelere hassasiyetlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

Çevlik Köylüleri Derneği başkanı Hüseyin Kuşdemir Profosyonel doğa ve su sporları (Prodos) kulübü üyelerinin Karaisalı bölsesinden yapılan tüm etkinliklerden memnuniyet içerisinde ayrılmalarından memnuniyet duyduklarını ve ilçenin tanıtımına, ekonomisine katkı sağladıkları için kendilerine gönüllü rehberlik sağladıklarını belirterek kulüp yöneticilerine ve tüm doğaseverlere ayrı ayrı teşekkür etti



933 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398