Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam835
Toplam Ziyaret1669221

Türk Tarım Orman-Sen 13 Nolu Şube Başkanı Bekir Durukan, Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının kazanılmış haklarının gasp edildiğini, yetkili sendikanın ise yaşananlara sadece seyirci kaldığını söyledi.

 

Tüürk Tarım Orman-Sen 13 Nolu Şube Başkanı Bekir Durukan, bir sendikayı sendika yapan en önemli unsurun üyelerinin ekonomik sosyal mesleki hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, daha iyi çalışma şartları ile iyi yaşama koşullarını gündeme getirmek olduğunu belirten Durukan, "Orman Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanları yıllarca bu ülkeye en büyük katma değeri sağlamalarına rağmen Kamudaki ücret adaletsizliğinden de o denli olumsuz yönde etkilenmektedirler.

Türk Tarım Orman Sen’i kurarken en öncelikli hedefimiz, Kamudaki ücret dengesizliği konusunda mücadele vermekti. Bu mücadeleyi verirken ilkeli, uzlaşmadan yana bir politika yanında çalışan üreten, yol gösteren ve Hak ettiğini mutlaka alan bir Sendikal anlayışı benimsedik. Çalışanların birikmiş sorunlarının çözümü boyutunda, koruma ,sınırlandırma ve yangınla mücadelede “ Gece-Gündüz demeden hizmet veren çalışanlarımızı biraz olsun rahatlatacak hakların peşinden koştuk. 2002 yılında başlattığımız toplu görüşmelerdeki taleplerimizin ısrarlı savunucusu olduk, 2002, 2003 ve 2004 Kurum İdari Kurullarındaki görüşmelerde taleplerimizi de teker teker Genel Müdürlük ve Bakanlık nezdinde dile getirdik. Kararlı Mücadelemiz sonunda başarıyı getirdi. Sendikalaşma boyutunda hizmet kolumuzu ilgilendiren “Koruma, yangın ve sınırlandırma” fazla çalışma ücreti en önemli kazanımlarımızdan biridir.Müzakere gücünün en somut delilidir" dedi.

Türk Tarım Orman Sen olarak elde ettikleri kazanımların tek tek gasp edilmeye başlandığını söyleyen Durukan, "Sendikamızın verdiği mücadele sonunda, 17.06.2004 Tarihinde 6831 sayılı Orman Kanununun 5192 sayılı Kanunla değişiklik 71. Maddesinde değişiklik yapılarak Orman Genel Müdürlüğü Çalışanlarına fazla mesai ücreti/yangın tazminatı yangın sezonunda yedi ay olarak ödenmekte idi. Ancak, Türk Tarım Orman Sen’in çıkardığı yangın tazminatını/fazla çalışma ücretini on iki aya çıkaracağız diye orman çalışanlarını ve üyelerimizi kandırarak 2008 tarihinde yetkili olan Sendika, 03.11.2011 tarih ve 666 Sayılı KHK ile 31.12.2012 tarihinden itibaren tamamen kaldırılmasına seyirci kaldı. Ayrıca 6292 sayılı 2/B sahalarının satışı ile çıkartılan kanunda bu işin satışında fiilen çalışan maliye ve çevre şehircilik il müdürlüğü çalışanlarına fazla mesai almaları yasalaşmış esas bu işte emeği geçen bir yerin 2/B olup olmadığına karar veren 2/B olarak tescil edilmesinde emeği geçen orman kadastro komisyonları bu haktan faydalanamamaktadır.Tabiri caiz ise hamuru yoğuran ekmeği pişiren kanun sağladığı haklar dışında tutulmuş ekmeği satanlar ödüllendirilmiştir.Yetkili sendika yine seyretmeye devam etmektedir.

Adana'mız orman yangınlarına 1.derece de hassas yerlerdendir. Bu nedenle orman yangınlarının söndürülmesinde Bölge müdüründen, Şube Müdüründen mühendisinden, ormancısından tüm memurlarına kadar  fedakarca çalışan kahraman Türk ormancısının alnının teri olan yangın tazminatı ücretinin yetkili olduğumuz ilk gün alnının teri kurumadan geri alacağımızın bilinmesi orman çalışanları açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

Ayrıca Orman Genel Müdürlüğünde yaklaşık 30000 personel varken sayıları 5800 olan bu kurumun bel kemiği olan adlarına türküler yazılan orman muhafaza memurlarına 17.08.2012 tarihinde atama yönetmeliği hazırlanarak adeta sürgün muamalesine tabi tutuldular eş durumu sağlık,bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri,eğitim ,sendika yöneticisi durumlarına bakılmadan bir yerden bir yere tayin edildiler ve yetkili sendikada sadece seyretti.Bu yönetmelikle ilgili sendika genel merkezimizin Danıştay 2.dairesinde yönetmeliğin iptali noktasında 2012/9534 esas no ile dava açtığı dava sonuçlanır sonuçlanmaz üyelerimizle ve orman çalışanları ile paylaşacağımızın bilinmesi gerekmektedir.

Türk Tarım Orman Sen olarak, Orman Muhafaza Memurlarının yıllarca yaşadıkları 49. Madde Tazminatlarında ki ödenek sorunlarını; kurum ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bir standarda bağlayarak çözüm sağladıklarını kaydeden Durukan şunları söyledi; "Ne yazık ki yetki el değiştirdikten sonra bu adam/ay günlerde problemler yaşanmaya başlanmış. Bazı yerlerde 20-21 adam/ay gün’e düşürülmüştür. Kışın kar üstünde yazın kor üstünde duran kahraman Türk ormancısının anasının ak sütü gibi helal olan 49. madde tazminatı yetkiyi elimize aldığımız gün 26 adam ay/gün olarak ormancılarımıza ödettireceğiz.

 İnşallah Orman Muhafaza Memurlarımız kendilerine bunu reva görenleri unutmayarak gereğini yapacaklardır.Hatta Haberleşme memurlarına hiç verilmeyeceği emirlenmiş yasal olmayan bu uygulamanın girişimlerimiz sonucu verilebileceği konusunda işletmelere yazı yazılması sağlanmıştır.Ayrıca orman işletme müdürlüklerinde Dava katibi görevini yürüten memur arkadaşların % 5 vekalet ücretide kaldırılmış geri ödenmesi noktasında sendika olarak mücadelemiz devam etmektedir. Türk Tarım Orman Sen olarak, “Grevli ve Toplu Sözleşmeli” Sendikal hakların yanında, çalışanlarımızın insanca yaşayabilecekleri “ Adaletli bir ücret sistemine” kavuşturulması, baskı, sürgün, kıyımın ve adam kayırmacılığının olmadığı Liyakatli ve ehliyetli kişilerin göreve geldiği, çalışanlara insanca muamele yapıldığı bir ortamın oluşturulması için mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."



909 kez okundu

Yorumlar

orman ve taş ocağı     22/05/2013 08:00

sayın başkan bilgilendirdiğiniçin teşekkürler.ormanın anasını aglatan maden ocaklarının dogayı yaşanamaz hale getiren taş ocaklarının ormanı nasıl yok ettiğni anlatırmısın.Bizler sadece seyirmi edeceğiz.
Misafir - mahmut oktay

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339